Zonnepanelen Geleen

Zonnepanelen GeleenAls we rekening houden met de toekomst waarin we wonen, dan is het overstappen op zonnepanelen in Geleen zeker een slimme investering. Door je eigen groene stroom op te wekken ben je niet alleen milieuvriendelijk bezig, maar je wordt onafhankelijk van energieleveranciers en je verdient flink wat geld met zonnepanelen op je dak. Als je meer wilt weten over zonnepanelen in Geleen, dan is het best om door te gaan met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Geleen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Geleen

Niet alleen de kwaliteit van zonnepanelen, maar ook de kosten zijn belangrijk als je moet gaan bepalen of je wel of geen zonnepanelen gaat kopen. De ene paneleninstallatie is veel duurder dan de ander, omdat de kosten voornamelijk van de paneelsoort, het vermogen en het aantal zonnepanelen afhangen. Middels een rekensommetje hebben wij de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Geleen samengesteld en in het onderstaande overzicht geplaatst zodat je een beeld kunt krijgen van hoeveel je moet gaan betalen.

Zonnepanelen Kosten Opbrengst
8 3.400 – €4.100 420 per jaar
13 5.200 – €6.300 680 per jaar
18 6.400 – €7.700 930 per jaar
21 7.300 – €8.800 1.110 per jaar

Waarom een lokale specialist beter is

Je snapt vast ook wel dat het inhuren van een lokale specialist tegenover van een landelijke specialist beter is vanwege de afstand, maar wist je dat ook de kosten veel lager uitvallen door een lokale specialist in te huren? Het aantal kilometers dat een lokale specialist moet afleggen naar je huis toe is veel minder, waardoor de voorrijkosten ook lager zullen zijn. Dit betekent dus meteen dat je tijd bespaart aangezien de specialist dan sneller naar je toe kan komen om de zonnepanelen aan te leggen. Ook kan de lokale specialist eerder komen in geval van een storing of een probleem.

Subsidies zonnepanelen in Geleen

Zonnepanelen zijn geen goedkope producten, je betaalt namelijk voor de kwaliteit die je krijgt en je verdient het systeem zeker terug dankzij de jaarlijkse opbrengsten en de kortingen op de stroomrekening. Om de kosten nog meer te verlagen, kan je in Nederland in aanmerking komen voor een subsidie. De overheid stimuleert het gebruik van energie bezuinigende maatregelen door middel van aantrekkelijke subsidiemogelijkheden op lokaal niveau, aangezien landelijke subsidies niet meer mogelijk zijn. Blijf de website van de gemeente Geleen regelmatig in de gaten houden als je van plan bent om binnenkort zonnepanelen aan te schaffen, aangezien er van tijd tot tijd lokale subsidiemogelijkheden aangeboden worden in dit gebied.

De terugverdientijd

Omdat zonnepanelen een flinke investering zijn, is het wel fijn om te weten wat de aanschaf je uiteindelijk gaat opleveren. Als de zonnepanelen eenmaal op je dak liggen, dan kan je daar al honderden en soms zelfs duizenden euro’s besparen per jaar waardoor je investering dubbel en dwars terug is verdiend. Om na te gaan wat de terugverdientijd is van je zonnepanelen in Geleen, check dan eerst hoe potent je systeem is, welke subsidies je aan kunt vragen en wat de zonnepanelenprijs is van het moment. Gemiddeld ligt de terugverdientijd van standaard zonnepanelen in Nederland tussen de 5 en 12 jaar.

Relevante keurmerken

Keurmerken die praktisch kunnen zijn wanneer je op zoek bent naar een bewijs van kwaliteit, zijn het Tüv-keurmerk van Duitsland, het CE-keurmerk van de Europese Unie en het Nederlandse Zonnekeur keurmerk. Van deze keurmerken is Zonnekeur het keurmerk voor de gecertificeerde en dus erkende specialisten, en de CE en Tüv keurmerken zijn bedoeld voor de panelen zelf.

Zaken die mis kunnen gaan

Het is vrij makkelijk om een set zonnepanelen in Geleen te kopen, maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de zaken die gauw mis kunnen gaan waaronder:

  • De hoge aanschafprijs is voor velen een drempel om zonnepanelen te kopen, maar velen zijn zich er niet van bewust dat de zonnepanelenprijs veel lager is dan ooit. Om precies te zijn, de prijs ligt 57% lager dan wat de meeste mensen in gedachten hebben. Wacht dus niet langer met de aanschaf, maar ga direct over tot de aanschaf omdat de prijs nog nooit zo goedkoop geweest is.
  • Zorg er daarnaast voor dat je niet te veel betaalt voor garanties bij een leverancier. Zonnepanelen gaan minstens 25 jaar lang mee, maar de omvormer maar 10 wat dus inhoudt dat je de omvormer minstens éénmaal gaat moeten veranderen. Garanties kosten een hoop geld, en kunnen onnodig blijken te zijn als je op je centen aan het letten bent.

Aangezien het kopen van zonnepanelen vrijwel nooit soepel gaat tenzij je je op de juiste manier voorbereidt, is het verstandig als je eerst zonnepanelenoffertes aanvraagt bij specialisten uit de buurt zodat je een vergelijking kunt maken op basis van de kwaliteit maar vooral ook de prijs. Dit maakt het mogelijk om maximaal te kunnen besparen op de investeringskosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!