Zonnepanelen Enschede

Zonnepanelen EnschedeEnschede is een plaats waar het behoorlijk zonnig kan zijn. Steeds meer inwoners ontdekken dit en schaffen zonnepanelen aan. Wanneer jij dit ook wil maar niet weet waar je moet beginnen is het een goed idee om onderstaande informatie te lezen. We keken naar de prijzen en subsidies die jij in Enschede kan krijgen.

Weten waar je voor moet betalen

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Enschede? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Enschede.

Zonnepanelen zijn kostbaar en dat is de reden waarom velen de aanschaf nog even uitstellen. We keken voor je naar de zaken die de prijs van zonnepanelen bepalen. De hoogte van de materiaalkosten. De materialen zijn redelijk prijzig. Er wordt gewerkt met platen van silicium die schaars zijn. De panelen worden evenmin in een grote oplage gemaakt waardoor je meer moet betalen. Naast deze kosten komen daar ook de kosten voor de omvormer en het bevestigingsmateriaal bij kijken.

  • De hoogte van het arbeidsloon. Er wordt gewerkt met gecertificeerd personeel. Daar betaal jij voor; het arbeidsloon ligt tussen 1410 en 1800 euro voor de totale klus.
  • De kosten voor de huur. Voor het plaatsen van zonnepanelen huurt de installateur een hoogwerker, bouwsteiger of hoge ladder. Voor het omhoog transporteren gebruikt hij vaak een bouwlift. Die kosten betaal jij.
  • De kilometerkosten. Om bij jouw huis te komen moet de installateur een stuk rijden. Die kilometers brengt hij bij jou in rekening. Kies daarom voor een lokale leverancier.
  • De kosten van de BTW. Dit is de belasting die je betaalt. Deze kan je terug vorderen.

De prijs van zonnepanelen in Enschede

We vroegen bij meerdere lokale leveranciers de prijzen op. We ontvingen de volgende offertes:

Wat voor generatie panelen koop je Wat is het maximale vermogen per paneel Wat zit er in het pakket wat je aanschaft Wat is de prijs per pakket
Een van de eerste generaties; panelen zijn gemaakt van glas Tot 225 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, BTW. Nog geen arbeidsloon of kilometerkosten. Tussen 4250 en 4560 euro
Een van de latere generaties: panelen zijn gemaakt van silicium Tot 275 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, BTW. Nog geen arbeidsloon of kilometerkosten. Tussen 5345 en 5950 euro
Een van de nieuwste generaties: panelen gemaakt van silicium monokristallijn Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, BTW. Nog geen arbeidsloon of kilometerkosten. Tussen 6950 en 7250 euro

 

Waarom moet jij een leverancier uit Enschede inhuren

Het is altijd aan te raden om een lokale leverancier in te huren. Dat doe je om onderstaande redenen:
Een lokale leverancier kent de regels. Hij weet wanneer er een vergunning moet worden aangevraagd en daarnaast weet hij of er bepaalde extra subsidies beschikbaar zijn.
Een lokale leverancier reist korter. Hij is sneller paraat wanneer er moet worden geleverd en wanneer er eventueel nazorg nodig is.

Jouw steun in Enschede

We informeerden bij de gemeente Enschede naar mogelijkheden voor subsidie. We vonden op de website de volgende informatie voor jou.. Wanneer je meer subsidie wil moet je volgend stukje even lezen.

Jouw BTW terugvorderen als subsidie

Je kan de betaalde BTW terugvorderen op onderstaande manier:
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer.
Je ontvangt een bevestiging.
Je vordert als ondernemer de BTW terug.

De belangrijke keurmerken

Je herkent goede zonnepanelen aan de volgende keurmerken:
Het keurmerk van de Europese Unie CE. Jouw panelen voldoen aan de eisen die men er in Europa aan stelt.
Het keurmerk van de Duitse regering Tüv. Dit is het teken dat jouw panelen voldoen aan de strenge eisen die men er in Duitsland aan stelt.
Zonnekeur voor installateurs. De installateur is een gecertificeerd vakman.

Trap niet in de volgende valkuilen:

Een snelle blik op Google Earth. Dit is geen schouw om te kijken naar de schaduwval. Jouw installatie zou daardoor een lager rendement kunnen krijgen.
Een leverancier uit de buurt. Komt een leverancier van ver buiten Enschede dan berekent hij hogere reiskosten.

Jouw voordelen op een rij

Terug leveren aan het stroomnet. Door energie terug te leveren aan het stroomnet krijg jij tot 22 eurocent per kWh retour.
Geen energietaks. 12 eurocent van iedere kWh energie is energietaks. Die betaal jij niet meer.

Snel checken

  • Laat een schouw uitvoeren zodat je zeker weet dat jouw installatie voldoende oplevert.
  • Heb je een slimme meter. Een slimme meter is een must wanneer je zonnepanelen aanschaft.

Handig besparen met deze tips

Schaf aan via een lokale leverancier. De kilometerkosten die je bespaart kunnen flink oplopen.
Schaf samen aan. Sluit je aan bij een collectief of ga samen met je buren over tot de aanschaf van zonnepanelen.

De kwaliteit van vakmannen in Enschede vergelijken

Dit doe je via onderstaande link. Je krijgt gelijk meerdere offertes in je mailbox om te vergelijken. Dat kan oplopen tot een voordeel van 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!