Zonnepanelen Enkhuizen

Zonnepanelen EnkhuizenMen is volop bezig met het verduurzamen van de verschillende woningen en bedrijfspanden door het aanschaffen van zonnepanelen in Enkhuizen. Maar wat zijn de kosten, subsidiemogelijkheden en andere zaken waar je rekening mee moet houden? Hieronder tref je wat praktische informatie omtrent het aanschaffen van zonnepanelen in Enkhuizen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Enkhuizen

Als je van plan bent om zonnepanelen in Enkhuizen aan te gaan schaffen, dan zijn er vele verschillende goede en erkende specialisten waar je uit kunt kiezen. Volgens recentelijk onderzoek heeft een gemiddeld gezin in Enkhuizen jaarlijks minstens 2.910 kWh aan energie nodig om te voldoen aan de energiebehoefte.

Prijsopbouw Zonnepanelen in Enkhuizen

Als we nagaan hoe de prijs van zonnepanelen in Enkhuizen is opgebouwd, kan je uitgaan van de volgende samenstelling:

  • De materialen: De materiaalkosten vormen hierbij het grootste deel. Denk hierbij aan de kosten van de panelen zelf, maar ook aan de omvormer en de bevestigingsmaterialen.
  • De arbeidskosten: De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk per specialist. Ga voor een erkende specialist zodat je verzekerd bent van een correcte plaatsing.
  • De extra kosten: De meeste specialisten brengen nog kilometerkosten in rekening afhankelijk van de afstand naar je woning toe. Daarnaast kan je ook rekenen op kosten voor het inhuren van installatieapparatuur.
  • De btw: Je dient op zowel de aanschaf als de installatie 21% btw te betalen, met de mogelijkheid om deze na de aanschaf volledig terug te vorderen bij de Belastingdienst.

Kosten van zonnepanelen in Enkhuizen

De kosten van het aanschaffen van een zonnepanelensysteem in Enkhuizen hangen af van het vermogen van de zonnepanelen en het aantal panelen. Hieronder tref je een gemiddeld kostenplaatje van de aanschaf van zonnepanelen in Enkhuizen gebaseerd op het aantal zonnepanelen. Hierbij kan je ook nagaan wat de jaarlijkse besparing en terugverdientijd is.

Aantal panelen

Kosten

Besparing per jaar

Terugverdientijd

11 5.500 695 8
16 7.950 835 9,5
20 9.550 1.010 9,5
22 10.700 1.080 10
25 12.450 1.305 9,5
26 12.500 1.355 9

Waarom een specialist voor zonnepanelen in Enkhuizen inhuren?

Er zijn verschillende goede specialisten gevestigd voor het kopen van zonnepanelen in Enkhuizen. Het is hierbij van belang om een lokale specialist in te huren aangezien een lokale specialist minder kilometerkosten in rekening brengt en je beter weet te vertellen over de verschillende plaatselijke subsidiemogelijkheden en voorwaarden van de gemeente. Ook kan je van een lokale specialist professioneel en onafhankelijk advies ontvangen over zonnepanelen in Enkhuizen.

Subsidies zonnepanelen in Enkhuizen

Er zijn helaas geen landelijke subsidies meer voor de aanschaf van zonnepanelen in Enkhuizen, maar je kunt wel de btw terugvragen over zowel de aanschaf als de installatie van de zonnepanelen. Hierdoor krijg je een gedeelte van de betaalde btw terug. Blijf regelmatig checken wat de mogelijkheden van subsidies zijn in de gemeente Enkhuizen.

Btw-teruggave zonnepanelen in Enkhuizen

Om de betaalde btw terug te kunnen vorderen bij de Belastingdienst, dien je je eerst als ondernemer voor de btw te registreren. Hierna dien je de ingevulde en ondertekende aangifte in en wacht je een bevestiging van de Belastingdienst af.

Keurmerken

Ga je zonnepanelen aanschaffen in Enkhuizen? Hou den de volgende belangrijke keurmerken voor zonnepanelen in de gaten:

  • CE-keurmerk: Panelen met dit keurmerk voldoen aan de strenge EU eisen.

  • Tüv-keurmerk: Hierbij voldoen de panelen aan de eisen van Duitsland.
  • Zonnekeur keurmerk: De installateur is erkend.

Valkuilen van zonnepanelen

Bij het kopen van een set zonnepanelen in Enkhuizen kan er van alles verkeerd gaan. Zo dien je te letten op het vermogen van de panelen, zodat het vermogen niet te laag is voor het energieverbruik van je huishouden. Hiernaast moet er rekening worden gehouden met de schaduwval en met de kwaliteit van de panelen.

Terugverdientijd zonnepanelen

Zonnepanelen verdienen zichzelf binnen een aantal jaar terug. De terugverdientijd is afhankelijk van de aanschaf- en installatieprijs, het vermogen en de beschikbare subsidiemogelijkheden vanuit de overheid. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Enkhuizen ligt tussen de 7 en 12 jaar.

Checklist zonnepanelen in Enkhuizen

Zonnepanelen koop je niet zomaar. Je dient het een en ander te checken zodat je verzekerd bent van een goede aankoop. Ga na wat je energiebehoefte is door je jaarrekeningen te checken. Check daarnaast ook of je in het bezig bent van een slimme meter om de opbrengt van de panelen bij te houden.

Bespaartips

De investeringskosten voor zonnepanelen in Enkhuizen kunnen flink oplopen. Je kunt besparen op de kosten door de panelen samen met de buren of andere geïnteresseerden in te kopen om de kosten te delen. Daarnaast dien je eerst offertes van meerdere specialisten op te vragen en te vergelijken zodat je een offerte kiest die past binnen je budget. Huur daarnaast een lokale specialist in.

Vraag eerst verschillende offertes aan voordat je zonnepanelen in Enkhuizen gaat aanschaffen zodat je kunt vergelijken en een specialist kunt uitkiezen die het best bij je past.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!