Zonnepanelen Emmeloord

Zonnepanelen EmmeloordJe maakt een verstandig besluit als je zonnepanelen in Emmeloord gaat kopen. Je kunt immers flink besparen op de maandelijkse kosten terwijl je ook nog eens hoge opbrengsten krijgt per jaar. Wil je ook op milieuvriendelijke wijze je eigen groene stroom opwekken in Emmeloord? Ga dan eerst hieronder door met lezen zodat je alles komt te weten over zonnepanelen in dit gebied.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Zonnepanelen in Emmeloord zijn wel duur, maar het is dan ook belangrijk om te weten waar je allemaal voor betaalt. Je betaalt namelijk voor:

 • De materialen, waaronder de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling.

 • De installatie, waarbij je het loon van de specialist moet berekenen.

 • De apparatuur, welke je in moet huren om de zonnepanelen te installeren.

 • De kilometerkosten, waarbij de hoogte afhankelijk is van het aantal gereden kilometers.

Kosten van zonnepanelen in Emmeloord

Ook in de gemeente Emmeloord is de zonnepanelenprijs gedaald waardoor de kosten nu wat lager uitvallen, zeker als je de aanschaf met een financiële regeling combineert. Hoeveel je gaat betalen aan een zonnepanelensysteem is hieronder af te leiden, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de 3 soorten zonnepanelen.

Soort paneel

Prijs per paneel

8 panelen

14 panelen

20 panelen

24 panelen

Dunne film

€320

€2.560

€4.480

€6.400

€7.680

Polykristallijn

€400

€3.200

€5.600

€8.000

€9.600

Monokristallijn

€440

€3.520

€6.160

€8.800

€10.560

Huur een lokale specialist in

Huur liever een lokale specialist in als je verzekerd wilt zijn van een lage factuur en een snelle service. De afstand is veel korter waardoor je minder betaalt aan kilometerkosten en de specialist veel sneller bij je kan komen om de zonnepanelen te instaleren op je dak. Daarnaast kan een lokale specialist de vergunnings- en subsidieaanvraag sneller voor je regelen en krijg je beter advies over de werking van zonnepanelen in Emmeloord.

Subsidies zonnepanelen in Emmeloord

Landelijke subsidies behoren inmiddels al tot het verleden, maar om de hoog oplopende kosten van zonnepanelen te verlagen kan je bij veel lokale gemeenten wel voor een lokale subsidie terecht. Bij de gemeente Emmeloord tref je meer informatie over de subsidies die je op dit moment aan kunt vragen bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in dit gebied. Naast subsidies kan je ook terecht voor advies van een energiecoach of gebruik maken van de btw-aftrekregeling.

De voordelen van zonnepanelen

Behalve dat zonnepanelen een lange levensduur hebben en je amper aan onderhoud hoeft te denken, werkt het systeem ook nog milieuvriendelijk en hoef je geen energietaks te betalen. Daarnaast ben je onafhankelijk van de energieleverancier je eigen duurzame energie aan het opwekken en kan je altijd je zonnepanelensysteem verder uitbreiden. Je kunt de kosten flink verlagen middels een subsidie en je hebt in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Tenslotte zijn de maandelijkse kortingen hoog en de jaarlijkse opbrengsten ook.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Omdat je zonnepanelen nooit zomaar moet kopen, tref je hieronder een handig stappenplan die je goed onderweg kan helpen wanneer je zonnepanelen in Emmeloord gaat kopen:

 1. Laat je dak scannen om na te gaan wat de situatie is en of je dak wel geschikt is voor zonnepanelen.

 2. Kies een passend zonnepanelensysteem uit door te kijken hoeveel je jaarlijks verbruikt aan stroom.

 3. Draag zorg voor het aanvragen van een vergunning of voor het informeren naar de mogelijkheden van een subsidie.

 4. Kies de ideale zonnepanelenspecialist in Emmeloord uit door offertes naast elkaar te leggen om een vergelijking te maken.

 5. Ga met de beste offerte akkoord en laat de zonnepanelen installeren.

 6. Vraag de btw terug en geniet zo van 21% korting.

Let op deze zaken

Laat de specialist eerst langskomen om een scan te maken van de situatie op je dak. Hierbij wordt niet alleen nagegaan of je dak wel geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen, maar er wordt ook gekeken naar de ruimte die er beschikbaar is op je dak, de helling van het dak en mogelijke objecten die in de weg kunnen staan waardoor er schaduwvorming plaatsvindt. Het is dan ook belangrijk om je dak netjes opgeruimd te hebben wanneer de specialist langskomt aangezien deze voldoende werkruimte nodig zal hebben.

Handige checklist

Hieronder kan je een handige checklist vinden die je kunt gebruiken om niets te vergeten als je zonnepanelen in Emmeloord gaat aanschaffen:

 • Check of de specialist wel lokaal gevestigd is.

 • Check of je een slimme meter hebt.

 • Check welke subsidiemogelijkheden er zijn.

 • Check of de specialist een Zonnekeur keurmerk voert.

Inmiddels is het al duidelijk dat zonnepanelen kopen een verstandige investering is, maar om de beste zonnepanelenprijzen en de hoogste kwaliteit te scoren is het wel belangrijk om eerst offertes met elkaar te vergelijken zodat je een beter beeld hebt van de verschillende mogelijkheden. Dit maakt het veel makkelijker om te besparen waardoor je minder gaat betalen voor je zonnepanelen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!