Zonnepanelen Eelde

Zonnepanelen EeldeVelen hebben al ontdekt hoe voordelig zonnepanelen in Eelde zijn. Je kunt niet alleen besparen op de maandelijkse stroomfactuur, maar je profiteert van mooie opbrengsten terwijl je bewust een steentje aan het milieu bijdraagt. Ga voor je zonnepanelen aanschaft eerst hieronder door met lezen zodat je op de hoogte kunt blijven van de zaken die essentieel zijn bij zonnepanelen in Eelde.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Eelde

Je moet flink wat geld opzij zetten als je zonnepanelen in Eelde wilt kopen, maar gelukkig is de zonnepanelenprijs tegenwoordig flink gedaald en zijn er verschillende aantrekkelijke financiële regelingen en bespaar technieken waardoor de investering kan verlagen. Hieronder kan je nagaan wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Eelde als je rekening houdt met hoeveel zonnepanelen je nodig hebt per aantal personen in je huishouden. Tevens zie je hoeveel je jaarlijks kunt besparen met je zonnepanelen.

Personen

Panelen

Kosten

Jaarlijkse besparing

1

8

€3.400 – €4.100

€420

2

13

€5.200 – €6.300

€680

4

18

€6.400 – €7.700

€930

6

21

€3.400 – €4.100

€1.110

Huur een lokale specialist in

Als je een landelijke specialist gaat inhuren, dan kan je rekenen op torenhoge kilometerkosten als de specialist ver van je verwijderd is. Lokale specialisten daar tegenover zijn vele malen goedkoper omdat het aantal kilometers ook minder is. Daarnaast kunnen ze dan ook sneller komen bij je huis om de panelen te installeren of als je last hebt van een storing.

Subsidies zonnepanelen in Eelde

Helaas is de nationale subsidie voor zonnepanelen sinds 2013 is gestopt, maar verschillende gemeenten hebben een eigen lokale regeling. Check van tevoren wat de regelingen zijn voor zonnepanelen in de gemeente Eelde. Daarnaast kan je langs het regionaal energieloket voor advies over verduurzaming. Wil je de kosten nog meer verlagen? Vraag dan de btw ook terug.

De btw-aftrekregeling

Je hoeft niet veel te doen om de btw weer bij de Belastingdienst terug te vorderen. Je hebt het recht om gebruik te maken van de btw-aftrekregeling aangezien je met zonnepanelen extra stroom aan het energienet teruglevert. De stappen om de btw terug te vorderen zijn:

  • Registreren als ondernemer voor de btw.

  • Wachten op reactie van de Belastingdienst.

  • De btw-aangifte tijdig indienen.

  • Geef je rekening nummer door.

  • Wachten op de storting van de Belastingdienst.

De voordelen van zonnepanelen

De verschillende financiële voordelen van zonnepanelen in Eelde zijn de stijging in de waarde van je woning, je energielabel gaat er flink op vooruit, je geniet van maandelijkse kortingen en jaarlijkse opbrengsten. Daarnaast hoef je geen extra stroom bij een energieleverancier af te nemen als je voldoende stroom op kunt wekken. Wek je meer stroom op dan je kunt gebruiken? Dan kan je deze extra stroom terugleveren aan het energienet en daar een kleine vergoeding voor krijgen van de energieleverancier.

Keurmerken van zonnepanelen

Kwaliteit is niet altijd makkelijk te herkennen in zonnepanelen, vandaar dat je altijd moet nagaan of het Duitse Tüv-keurmerk en het Europese CE-keurmerk aanwezig zijn bij de aanschaf. Vraag tevens of de specialist die je gaat inhuren een Zonnekeur keurmerk voert. Is dit wel het geval, dan ben je verzekerd van een gecertificeerde specialist.

Voorkom een miskoop

Het is belangrijk om op bepaalde zaken te letten zodat je geen miskoop doet. Zo is de berekening van de besparing en de terugverdientijd veel belangrijker dan velen denken. De wijze waarop de terugverdientijd en de besparing is berekend in de offerte is van belang, aangezien er in bepaalde offertes wel rekening wordt gehouden met stijgende stroomprijzen en bij andere offertes juist niet. Zo wordt de vergelijking veel eerlijker.

De terugverdientijd

De aanschaf van zonnepanelen in Eelde is een flinke investering en je wilt natuurlijk de investering zo snel mogelijk terug verdienen. Reken op een terugverdientijd van maximaal 8 jaar als je de zonnepanelen tegen een redelijke prijs koopt en installeert, als je een potent zonnepanelensysteem koopt, als je gebruik maakt van een subsidie of als je de btw gaat terugvorderen om de kosten te verlagen.

Bespaartips

Je kunt makkelijk besparen op de installatiekosten, welke vrij hoog kunnen oplopen als je gebruik wilt maken van een erkende specialist. De eenvoudigste manieren om dit te doen zijn:

  • Huur alleen lokale specialisten in om de panelen te installeren en vergelijk eerst offertes zodat je de goedkoopste prijs kunt kiezen.

  • Installeer de zonnepanelen zelf als je de juiste ervaring en apparatuur hiervoor hebt.

  • Koop zonnepanelen met je buren om samen de installatiekosten van een specialist te delen.

Als je zonnepanelen gaat kopen in de omgeving Eelde dan heb je de juiste beslissing gemaakt, aangezien je verzekerd bent dat je investering terug gaat verdienen en je op milieuvriendelijke wijze je eigen stroom kunt opwekken. Daarnaast profiteer je van allerlei financiële voordelen. Ga dan altijd voor de beste prijs door een aantal offertes van specialisten uit je buurt met elkaar te vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!