Zonnepanelen Dordrecht

Zonnepanelen DordrechtWoon jij in Dordrecht dan woon je in het gebied wat uitblinkt op een aantal gebieden. Een van die gebieden is helaas ook het hoge energieverbruik en de hoge kosten die daaraan verbonden zijn. Wanneer jij vindt dat het tijd is om je stroomrekening omlaag te brengen is het nemen van zonnepanelen een goed initiatief. Jij kan op die manier flink besparen op je energiekosten en daarnaast kan je het milieu een handje helpen. Wanneer jij nog twijfelt over zonnepanelen of teveel vragen hebt is het goed om onderstaand stuk te lezen.

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Dordrecht? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Dordrecht.

De prijs van zonnepanelen voor jou verklaard

Dat zonnepanelen zo kostbaar zijn heeft een reden. We keken voor je naar de onderdelen van de prijs om de zaak te verhelderen.

  • De kosten van het materiaal zijn hoog. Het materiaal van de zonnepanelen is kostbaar en schaars. Het silicium waarmee tegenwoordig wordt gewerkt moet worden gedolven en daarnaast moeten de platen voor de zonnepanelen in een bewerkelijk proces worden geproduceerd.
  • Het materieel is kostbaar. Er wordt gewerkt met een bouwsteiger, een bouwlift of een bouwladder voor het plaatsen van zonnepanelen op een huis. Deze zaken worden gehuurd en de kosten worden bij jou in rekening gebracht. Een kostbare aangelegenheid.
  • De professional moet worden betaald. De leverancier en de installateur zijn geschoold en daar betaal jij indirect voor. Het arbeidsloon bedraagt dan ook al snel meer dan 1000 euro.
  • De BTW is het hoge tarief. Die 21 procent BTW mag je echter weer terugvorderen bij de belastingdienst als een vorm van subsidie.
  • De kilometerkosten betaal jij. Jij betaalt voor de afgelegde kilometers naar jouw huis toe. Door te kiezen voor een leverancier uit Dordrecht bespaar je.

De kosten van zonnepanelen in Dordrecht

We vroegen offertes op voor zonnepanelen in Dordrecht. We kregen de volgende prijsopgaven.

Van wat voor materiaal zijn de zonnepanelen gemaakt Wat is het rendement van de zonnepanelen Wat is de terugverdientijd van een zonnepaneel Wat is de prijs per los zonnepaneel, exclusief omvormer, exclusief arbeidsloon maar inclusief de BTW
Traditionele panelen van glas Tot 225 Wp 7 jaar Tot 325 euro
Modernere panelen van silicium polykristallijn Tot 275 Wp 9 jaar Tot 485 euro
De modernste variant van silicium monokristallijn Tot 400 Wp 11 jaar Tot 685 euro

Waarom jij beter een vakman uit Dordrecht kiest

Het is verstandiger om een vakman uit je eigen woonplaats te kiezen. Dat doe je om de volgende redenen:
Een vakman uit je eigen woonplaats kent de lokale regels. Daar waar een huis beschermd aangezicht is zal hij jou informeren en vergunningen kunnen aanvragen.
Een vakman uit Dordrecht is in de buurt. Dat geldt niet alleen bij een schouw maar ook bij het plaatsen en de nazorg na het plaatsen van een installatie op jouw dak.

Is er steun in Dordrecht voor zonnepanelen

We keken op de website van de gemeente Dordrecht naar de steun en subsidie  die men geeft voor zonnepanelen. We vonden de volgende informatie: https://cms.dordrecht.nl/Configuratie/Zoekresultaten?searchbase=0&searchrange=10&searchpage=1&nodelocation=ec885e7e-dc9d-4c51-80b3-4d17b685b94f&freetext=zonnepanelen. Wil je meer weten over jouw persoonlijke subsidie lees dan verder.

De BTW voor zonnepanelen terugvragen

Je kan de betaalde BTW voor je zonnepanelen terugvragen. Dat doe je op de volgende manier.
Ga naar de website van de belastingdienst en laat je als ondernemer voor de terugvordering van BTW registreren.
Je wacht op de bevestiging van de belastingdienst.
Vorder de BTW terug bij de belastingdienst.

De diverse keurmerken bij zonnepanelen

Zonnepanelen zijn altijd voorzien van een aantal keurmerken. Heb je deze keurmerken in handen dan weet je zeker dat je goed zit:

  • CE wat aangeeft dat de zonnepanelen zijn goed gekeurd door de Europese Unie
  • Tüv wat aangeeft dat de zonnepanelen voldoen aan de strenge eisen die er door de Duitse overheid aan worden gesteld.
  • Zonnekeur wat aangeeft dat de zonnepanelen door een gecertificeerd installateur worden geplaatst.

Let op deze valkuilen bij de aanschaf

Bij de aanschaf van zonnepanelen gaat er wel eens wat mis.
Er wordt niet naar schaduwval op je dak gekeken. Daardoor kan er bij je installatie tot de helft van het vermogen verloren gaan.
Er wordt een leverancier van de andere hoek van het land ingehuurd. Je betaalt wat minder voor de zonnepanelen maar betaalt je blauw aan de kilometerkosten.

De voordelen van zonnepanelen

Overproductie krijg je vergoed. De energie die je opwekt maar niet zelf gebruikt saldeer je; je krijgt tot 22 eurocent per kWh retour.
Geen energietaks meer.

Zaken om na te lopen

  • Een slimme meter is hoognodig. Alleen dan zie je hoeveel je hebt terug geleverd.
  • Een schouw is noodzakelijk.

Slim besparen

Ga samen met een collectief. Of, als dat er niet is, met je buren. Samen bedingen jullie korting die flink kan oplopen.
Vergelijk de prijzen.

Kwaliteit vakmannen in Dordrecht vergelijken

Je vergelijkt snel vakmannen in Dordrecht door offertes te vergelijken. Je vraagt ze op met deze button en vervolgens vergelijk je ze op de componenten waaruit de prijs bestaat.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!