Zonnepanelen Doesburg

Zonnepanelen DoesbergDoesburg is een gemeente aan de IJssel die bekend staat om het mooie stadscentrum en de prachtige omgeving. De zon schijnt er overvloedig en dat is iets waar steeds meer inwoners gebruik van maken. Ze gaan dan ook massaal over tot de aanschaf van zonnepanelen. Wie zonnepanelen gaat kopen wil het liefst een zo goed mogelijke keuze maken. Helaas gaat er ook regelmatig wat mis. We hebben een aantal belangrijke zaken voor je op een rij gezet.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet hoeveel je ongeveer betaalt voor zonnepanelen

We vroegen bij meerdere leveranciers van zonnepanelen de prijzen op van panelen. Het gaat hierbij om prijzen per stuk en inclusief de BTW. De installatiekosten zijn meegenomen in de prijsopgaaf.

Wat voor materiaal schaf je aan Wat is het vermogen uitgedrukt in Wp Wat is de all-in prijs
Amorf materiaal 115 Wp 304 euro per paneel
Polykristallijn materiaal 175 Wp 369 euro per paneel
Monokristallijn materiaal 279 Wp 469 euro per paneel
Dubbelwandige panelen Vanaf 369 Wp Vanaf 603 euro per paneel

Waarom een installateur uit de regio Doesburg kiezen

Koop je zonnepanelen, kies dan altijd een installateur uit je eigen regio, Doesburg dus. Dat doe je om onderstaande redenen. Allereerst weet een lokale installateur als geen ander of jij een huis hebt met een monumentale status. In dat geval mag je namelijk niet zomaar zonnepanelen plaatsen. Je moet altijd navragen of jouw dak wel zonnepanelen mag hebben. Een lokale installateur kent de gemeente en de regelgeving. Daarnaast ben je voor een lokale installateur heel gemakkelijk in te plannen. Deze zal kort hoeven te reizen naar jouw adres. Daarnaast betaal je veel minder reiskosten. Binnen de eigen gemeente worden de kilometerkosten vaak niet doorberekend.

Steun vanuit de gemeente Doesburg bij de aanschaf van zonnepanelen

Ga je zonnepanelen kopen dan wil je natuurlijk weten of de gemeente Doesburg jou tegemoet komt in de aanschaf hiervan. De gemeente Doesburg komt vooral de bedrijven tegemoet. Zij kunnen hun dak ‘verzilveren’ door er zonnepanelen op te laten plaatsen. Dat dient een collectief doel: consumenten kunnen deze stroom ook afnemen. Wanneer jij als particulier subsidie wil hebben zal je naar de belastingdienst moeten gaan.

Hulp bij het terugvorderen van de BTW

Bij de belastingdienst mag je de betaalde BTW voor jouw zonnepanelen terug vorderen. Dat doe je aan de hand van onderstaand stappenplan.

  • Ga naar de website van de belastingdienst. Daar tref je het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’ aan. Dit vul je in.

  • Stuur het formulier op en wacht 10 werkdagen. Dit is de verwerkingstermijn van de belastingdienst.

  • Registreer na het binnenkomen van de ontvangstbevestiging jouw IBAN rekeningnummer.

  • Vorder volgens de instructies in de brief de BTW terug bij de belastingdienst.

Mocht je zelf geen zin hebben om deze stappen te doorlopen, vraag dan of de leverancier van de zonnepanelen dit voor je wil doen. Dit zal dan gebeuren tegen vergoeding van de onkosten maar je houdt nog genoeg voordeel over.

Pas op met deze fouten

Bij het kopen van zonnepanelen in Doesburg kan er ook genoeg fout gaan. Je moet goed oppassen met onderstaande zaken. Allereerst: ga niet in zee met een leverancier van zonnepanelen die na een vluchtige blik op Google Earth voor jou een installatie zonnepanelen intekent. Er moet altijd ter plekke worden gekeken. Je moet namelijk rekening houden met bijvoorbeeld schaduwval door een schoorsteen, hoge bomen rondom je huis of andere hoogbouw. Een installatie zal dan minder opleveren. Verder moet je niet besparen op het vermogen van je zonnepanelen. Kies eerst het benodigde vermogen en bespaar dan pas op de panelen zelf.

Een goede garantie

Op zonnepanelen krijg je vier soorten garantie. We zullen je toelichten wat de soorten garantie inhouden.

  • De fabrieksgarantie op jouw zonnepanelen. Dit is de garantie die een fabrikant meegeeft aan de panelen. Een wat mindere kwaliteit zonnepanelen heeft een garantie oplopend tot 10 jaar. Een goede kwaliteit heeft een garantie die kan oplopen tot 20 a 25 jaar. Je betaalt meer maar je komt later voor minder onvoorziene kosten te staan.

  • De vermogensgarantie op jouw zonnepanelen. Het vermogen van jouw zonnepanelen zal altijd gaan teruglopen door de loop der tijd. Na 25 jaar hebben panelen nog een bepaald deel van het oorspronkelijk vermogen. Bij een goede kwaliteit zal dit tussen de 80 en 90 procent liggen. Bij een mindere kwaliteit duikt het onder de 75 procent. Hieraan kan je aflezen of je een goede aankoop doet.

  • De garantie op het werk van de installateur. Een gecertificeerd installateur geeft een garantie op zijn eigen installatiewerk. Die garantie verschilt per installateur. Het kan oplopen van 5 tot 15 jaar.

  • De garantie op het systeem. Dit is het totaal van jouw installatie zonnepanelen zonder de panelen zelf. Het gaat om de bekabeling, bevestiging en omvorming. Het zorgt ervoor dat jij in de toekomst niet voor kosten komt te staan.

Vergelijk offertes van plaatselijke specialisten

De prijsopgaven van specialisten in Doesburg vergelijk je gemakkelijk aan de hand van onderstaande button. Je krijgt een aantal offertes om te vergelijken. Dit levert je gelijk een interessante winst op die flink kan oplopen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!