Zonnepanelen Diever

Zonnepanelen DieverJe eigen stroom opwekken is niet alleen een slim idee als je de maandelijkse energiekosten aanzienlijk wilt verlagen, maar het kopen van zonnepanelen in Diever brengt nog meer voordelen met zich mee waaronder de flinke jaarlijkse opbrengsten en de milieuvriendelijke werking waardoor je bewust een steentje aan het bijdragen bent aan milieuverbetering. Als je overweegt een set zonnepanelen in Diever te kopen, dan is het cruciaal om eerst hieronder door te gaan met lezen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Diever

Je bent vast benieuwd wat je zelf gaat moeten betalen voor een zonnepanelensysteem. Zie de tabel hieronder om een beter beeld te krijgen van de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Diever, afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je aanschaft en met welk vermogen. Daarnaast is eenvoudig af te lezen wat de besparing per jaar is en hoe snel het systeem terug is verdiend.

Aantal panelen

Capaciteit

Investering

Jaarlijkse besparing

Terugverdientijd

3

750 Wp

€1.275

€175

7 jaar

6

1.500 Wp

€2.325

€345

7 jaar

9

2.250 Wp

€3.175

€520

6 jaar

12

3.000 Wp

€4.025

€690

6 jaar

16

4.000 Wp

€5.175

€920

6 jaar

20

5.000 Wp

€6.100

€1.15

5 jaar

Huur een lokale specialist in

Lokale specialisten kennen alle regels van de plaatselijke gemeente en kunnen helpen bij het aanvragen van een subsidie of van een vergunning in geval je er eentje nodig hebt. Het beste advies krijg je tevens ook van een lokale specialist aangezien ze jarenlang ervaring hebben opgedaan met zonnepanelen in Diever.

Subsidies zonnepanelen in Diever

Elke Nederlander wordt aangemoedigd door de overheid om te investeren in duurzame maatregelen, waaronder dus ook het kopen van zonnepanelen in Diever. Op de website van de gemeente Diever tref je een opsomming van alle subsidiemogelijkheden en daarnaast kan je langs het Drents energieloket voor advies over energiebesparende maatregelen.

De btw-aftrekregeling

Je bent vast al op de hoogte dat er geen landelijke subsidies meer zijn voor zonnepanelen, maar gelukkig kan je ook als particulier gebruik maken van de btw-aftrekregeling. Met deze regeling kan je 21% besparen op de investeringskosten, aangezien je 21% van de kosten terugkrijgt. Het gaat om de btw die je hebt betaald toen je de zonnepanelen hebt gekocht en hebt laten installeren door een erkende specialist.

Garanties van zonnepanelen

Garanties geven aan dat de zonnepanelen betrouwbaar zijn. De belangrijkste garanties in de zonnepanelenbranche zijn de fabrieksgarantie van minstens 10 jaar in geval er wat verkeerd gaat met de zonnepanelen, de installatiegarantie van min of meer 2 jaar op het installatiewerk van de specialist en tevens ook de vermogensgarantie of de opbrengstgarantie die een maximaal vermogen garandeert na verloop van tijd.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Een stappenplan kan handig zijn als je niet helemaal voorbereid bent op de aanschaf van zonnepanelen. Koop zonnepanelen op deze manier in als je liever niets vergeet:

  1. Bepaal wat voor soort systeem je nodig hebt voor je huishouden. Check hierbij niet alleen wat het totale vermogen moet zijn voor je huishouden, maar check ook de geschiktheid van je dak.

  2. Ga langs de gemeente en vraag wat de vergunningseisen en subsidiemogelijkheden zijn en draag zorg voor deze zaken.

  3. Zoek zonnepaneelspecialisten uit je omgeving en maak een vergelijking van de prijzen.

  4. Kies de aantrekkelijkste offerte en maak een neem contact op met de specialist om de offerte goed te keuren.

  5. Laat de zonnepanelen plaatsen en vraag de 21% btw terug na de montage.

De valkuilen

Besparen op de montagekosten door zelf de zonnepanelen op je dak aan te leggen. Dit kan je dan wel flink wat geld besparen, maar je krijgt hierbij geen garanties of keurmerken. Tevens kan je geen subsidie aanvragen of de btw terugvorderen tenzij de panelen door een gecertificeerde specialist zijn geplaatst.

De terugverdientijd

Als je wilt nagaan in hoeverre het lonend zal zijn om zonnepanelen in Diever te kopen en te installeren op je dak, dan dien je te kijken naar de volgende zaken:

  • De zonnepanelenprijs: Hoe hoger deze is, des te korter de terugverdientijd.

  • De capaciteit van het systeem: Hoe meer energie er opgewekt kan worden, des te eerder je de panelen terugverdient.

  • De subsidiemogelijkheden: Door een subsidie te nemen kan je ook de terugverdientijd verkorten.

Wat moet je nog checken?

Door te checken of de specialist lokaal gevestigd is kan je een hoop tijd en geld besparen. Geld bespaar je omdat lokale specialisten minder aan kilometerkosten rekenen omdat ze veel minder moeten rijden naar je toe voor de installatie. Tijd wordt bespaard omdat de specialist door de korte afstand veel sneller met je kan afspreken om de zonnepanelen aan te leggen.

Vergelijk eerst een aantal vakspecialisten zodat je er zeker van bent dat je een geschikte specialist aanneemt en je kunt profiteren van een maximale opbrengst. Op deze manier bespaar je het meest op de initiële investering.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!