Zonnepanelen Den Haag

Zonnepanelen BarendrechtIn Den Haag wonen is duur. Het levensonderhoud brengt flink wat kosten met zich mee. De zon daarentegen is gratis. Dat is de reden waarom steeds meer mensen de overstap maken naar zonnepanelen op hun dak. We keken voor jou naar zaken die je echt moet weten wanneer je in Den Haag zonnepanelen gaat nemen.

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Den Haag? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Den Haag.

De prijs van zonnepanelen in Den Haag verklaard

Zonnepanelen zijn duur, dat is bekend. We keken voor je waar je nu precies voor betaalt bij zonnepanelen.

  • De materialen worden in beperkte oplage gemaakt. Zonnepanelen worden tot nu in een zeer beperkte oplage geproduceerd. Dat zorgt voor een hogere prijs per paneel dan nodig is. De materiaalkosten zijn meer dan de helft van de kostprijs van het totale pakket.
  • Het materieel moet worden aangevoerd. Zaken als een hoogwerker, een bouwsteiger, een hoge ladder en bijvoorbeeld een bouwlift moeten worden aangevoerd. Dit huurt de monteur of installateur. Jij betaalt die huur via de rekening.
  • Het arbeidsloon is hoog. Dat komt doordat de professional die de zonnepanelen komt installeren daarvoor moet worden opgeleid. Die kosten zie je terug op je factuur. Je haalt die kosten er wel uit doordat je installatie op die manier het optimale rendement behaalt.
  • De belasting is hoog. De BTW bedraagt 21 procent. Daar staat tegenover dat je deze weer kan terugvorderen bij de belastingdienst als subsidie.
  • De kilometerkosten kunnen oplopen. Wanneer je een leverancier van buitenaf inschakelt ben je daar een hoop aan kwijt.

De kosten van zonnepanelen in Den Haag

We vroegen voor jou naar de prijzen van zonnepanelen in Den Haag. Men stuurde ons de volgende offertes toe:

Wat voor materiaal is er gebruikt voor de zonnepanelen Wat is het vermogen wat de zonnepanelen maximaal leveren Wat zit er in een pakket met zonnepanelen Wat is de prijs van het pakket
Traditionele panelen van glas Tot 225 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, bevestigingsmateriaal en BTW. Tussen 4200 en 4450 euro
Modernere panelen van polykristallijn silicium Tot 275 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, bevestigingsmateriaal en BTW. Tussen 5450 en 5785 euro
De nieuwste generatie panelen van monokristallijn silicium Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, bevestigingsmateriaal en BTW. Tussen 6550 en 6800 euro

Waarom een specialist in Den Haag inhuren

Voor je zonnepanelen huur je het beste een specialist uit Den Haag in om de volgende redenen:
Op den duur goedkoper. Een specialist uit Den Haag lijkt wellicht wat duurder tot je bedenkt dat je veel minder kilometerkosten betaalt. Dat zie je terug op de factuur van de diensten die jij afneemt.
Bekend met reglementen. Een specialist uit Den haag is bekend met de reglementen die er gelden voor bijvoorbeeld de vergunning om zonnepanelen te plaatsen en verkeersverordeningen.

Steun van de gemeente bij zonnepanelen

De gemeente Den Haag verstrekt via de website informatie over zonnepanelen. Je kan het teruglezen met deze link. https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/wonen-en-bouwen/hou-van-je-huis/inzicht-in-uw-energieverbruik.htm. Wil je meer subsidie dan lees je het volgende stukje over de BTW.

Vorder je BTW terug

De BTW die je hebt betaald kan je gemakkelijk terugvorderen via onderstaand stappenplan.
Ga naar de website van de belastingdienst en meld je aan als ondernemer.
Na het versturen ontvang je een bevestiging.
Vorder als ondernemer je belasting terug.

Keurmerken bij zonnepanelen

Voor je zonnepanelen zijn bepaalde keurmerken beschikbaar. Kijk onder andere naar deze keurmerken:

  • CE. Dit is het keurmerk wat wordt afgegeven aan zonnepanelen die voldoen aan de eisen van de EU.
  • Tüv. Dit is het keurmerk wat wordt afgegeven aan zonnepanelen die voldoen aan de strenge eisen van de Duitse regering.
  • Zonnekeur. Dit is een keurmerk wat wordt afgegeven aan installateurs van zonnepanelen die gecertificeerd zijn.

De voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meer voordelen dan je zo denkt. Denk bijvoorbeeld aan deze zaken:
Salderen bij overproductie. Produceren jouw zonnepanelen meer stroom dan jij afneemt dan kan je salderen. Je krijgt dan per kWh tot 22 eurocent terug.
Terugverdienen van de zonnepanelen. De zonnepanelen verdienen zichzelf terug doordat je niet meer betaalt aan het energiebedrijf. Bovendien betaal je geen energietaks meer.

Controleer deze punten:

Heb je een slimme meter. Een slimme meter is het eerste vereiste wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen. Jij moet immers kunnen zien of je mag salderen en wat je nog aan stroom extra afneemt.
De schouw vooraf.

Snel besparen

Je bespaart op de volgende manieren
Aansluiten bij een collectief. Samen ben je goedkoper uit.
Vergelijk prijzen.

Vakmannen in Den Haag vergelijken

Met onderstaande button krijg je gelijk meerdere offertes toegestuurd van kwaliteitsbedrijven uit Den Haag om te vergelijken. Jouw voordeel zal flink oplopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!