Zonnepanelen Cuijk

Zonnepanelen CuijkVeel mensen weten inmiddels dat zonnepanelen in Cuijk aanschaffen een slim idee is, zeker als je rekening wilt houden met ons doel om over een aantal jaar energieneutraal te zijn en geen schade te richten aan het milieu. Zonnepanelen bieden veel verschillende voordelen maar er zijn ook zaken waar je zorg voor moet dragen als je wilt dat alles soepel verloopt. Lees dan ook verder hieronder om alles te weten over de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Cuijk.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Componenten van de prijs

De zonnepanelen prijs kan best duur zijn. De verschillende componenten die samen de prijs van zonnepanelen in Cuijk vormen zijn de materiaalkosten, de kosten voor het inhuren van apparatuur om de panelen op juiste wijze te installeren, de kosten voor het arbeidsintensieve werk van de zonnepanelenspecialist, de reiskosten en de 21% btw die je nog moet betalen.

Kosten van zonnepanelen in Cuijk

Als je nadenkt over de aanschaf van zonnepanelen dan denk je vast en zeker aan een hoge investering. Dit kan wel waar zijn, maar je kunt op verschillende manieren besparen waarop de prijs veel aantrekkelijker wordt gemaakt. Uitgaande van een vermogen van 320 Wp, kan je het volgend kostenplaatje hanteren voor zonnepanelen in Cuijk:

Panelen Vermogen Totale kosten Terugverdientijd
3 960 Wp 1.200 4 jaar
10 3.200 Wp 4.000 6 jaar
18 5.760 Wp 7.200 7 jaar
24 7.680 Wp 9.600 8 jaar

Waar vind ik een specialist?

Een goede zonenpanelenspecialist om je zonnepanelen aan te schaffen vind je in Cuijk zelf. Door een lokale zonnepanelenspecialist in te schakelen betaal je minder aan voorrijkosten en zitten je panelen sneller op je dak. Daarnaast kunnen lokale specialisten advies geven over vergunningseisen en subsidiemogelijkheden en helpen met de aanvragen. Tenslotte beschikt een specialist uit Cuijk zelf uit regionale kennis, contacten en ervaring.

Subsidies zonnepanelen in Cuijk

Energiebesparing staat hoog in het vaandel in de gemeente Cuijk, waardoor het zuiniger maken van je woning of bedrijf financieel wordt gestimuleerd wegens lokale subsidies. Je kunt langs het Regionaal Energieloket om na te gaan wat de mogelijkheden zijn van zonnepanelen in Cuijk of de updates volgen over de subsidiemogelijkheden van zonnepanelen hier bij het gemeentehuis.

De btw-regeling

Al sinds 2013 mag iedereen die in Nederland investeert in de aanschaf en installatie van zonnepanelen de betaalde btw terugvorderen bij de Belastingdienst. Voorwaarde hierbij is wel dat je jezelf eerst aanmeldt als ondernemer voor de btw aangezien je te veel opgewekte stroom teruglevert aan het energienet tegen een kleine vergoeding. Door de btw terug te vragen kan je honderden en soms wel duizenden euro’s besparen op de initiële investering.

De voordelen

Omdat zonnepanelen duurzaam en energiezuinig zijn, brengen ze veel voordelen met zich mee. De verschillende voordelen van zonnepanelen zijn:

  • Je woning gaat in waarde omhoog en je krijgt een verbeterd energielabel.
  • Je kunt subsidies aanvragen en de btw terugvorderen om de kosten te verlagen.
  • Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een lange levensduur.
  • Je bent onafhankelijk van een energieleverancier en kunt gratis groene stroom opwekken.
  • Je bespaart op de energiekosten en ontvangt jaarlijks hoge opbrengsten.

De terugverdientijd

Hoe sneller je begininvestering is terugverdiend, des te lonender de aanschaf zal blijken. Zonnepanelen in Cuijk zijn gemiddeld binnen 5 tot 10 jaar terugverdiend dankzij de lage zonnepanelen prijs en de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden die de kosten doen verlagen. Na het verstrijken van de terugverdientijd begin je met genieten van de pure jaarlijkse winst.

Valkuilen zonnepanelen

Wees op de hoogte van de meest voorkomende valkuilen zodat je goed bent voorbereid. De zaken die makkelijk mis kunnen gaan bij zonnepanelen in Cuijk zijn:

  • Niet eerst het exacte energieverbruik nagaan voordat je de panelen gaat kopen. Het is namelijk belangrijk om eerst te kijken hoeveel je jaarlijks verbruikt aan stroom om zo na te gaan wat de capaciteit moet zijn van het zonnesysteem.
  • Koop een slimme meter om zo voorbereid te zijn op de aanschaf van je zonnepanelen. Per 2023 moet je verplicht beschikken over een slimme meter als je zonnepanelen wilt gebruiken.

Zaken die je moet checken

Check eerst de zaken die belangrijk zijn bij zonnepanelen in Cuijk. Bepaal zo eerst wat hoeveel je budget is zodat je rekening kunt houden met de aanschaf- en installatiekosten van zonnepanelen. Zo voorkom je dat je meer gaat betalen dan je verwacht. Check ook of de zonnepanelen komen met een keurmerk. Denk hierbij aan het CE-keurmerk en het Tüv-keurmerk, welke aangeven dat de panelen van hoogwaardig kwaliteit zijn. Vraag de specialist daarnaast of deze een Zonnekeur keurmerk voert om verzekerd te zijn van het inhuren van een gecertificeerde specialist.

Ben je klaar voor de aanschaf en de installatie van zonnepanelen en woon je in de gemeente Cuijk? Zoek dan eerst een aantal lokale specialisten en maak een vergelijking van verschillende offertes zodat je de voordeligste offerte kunt kiezen die past binnen je budget.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!