Zonnepanelen Brielle

Zonnepanelen BrielleHet wordt steeds makkelijker om zonnepanelen in Brielle te spotten, aangezien veel inwoners al hebben besloten voor de aanschaf van een zonnepanelensysteem. Ben je zelf benieuwd naar de mogelijkheden die zonnepanelen kunnen bieden in je eigen situatie? Ga dan verder met lezen om alles te weten over de zaken die essentieel zijn bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Brielle.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Brielle

Ook Brielle draagt bij aan de doelstelling van Nederland om in de nabije toekomst geheel van het aardgas en stroom af te zijn. De aanschaf van zonnepanelen in Brielle zijn dan ook een slim idee, aangezien je zo je eigen energieleverancier bent en zelf je groene stroom op kunt wekken. Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk, verhogen de waarde van je woning, verlagen de maandelijkse energiekosten en leveren mooie jaarlijkse besparingen op.

Kosten van zonnepanelen in Brielle

Je betaalt niet alleen voor het aanschaffen van het zonnesysteem, maar ook voor de installatie hiervan. De kosten kunnen variëren afhankelijk van wat voor soort zonnepaneel je kiest, hoeveel panelen en wat voor vermogen. Hoeveel je gemiddeld kwijt bent aan zonnepanelen in Brielle is na te gaan uit het overzicht hieronder, afhankelijk van hoeveel panelen je koopt.

Aantal panelen Aanschafkosten Installatiekosten Besparing per jaar
8 1.900 – 2.400 750 – 950 375
12 2.600 – 3.000 950 – 1.100 550
16 3.400 – 4.000 1.100 – 1.350 700
20 4.200 – 4.700 1.350 – 1.500 950
28 5.700 – 6.500 1.700 – 2.000 1.300

Huur een lokale specialist in

Een lokale specialist kies je om verschillende redenen. Zo kent een specialist uit Brielle de voorwaarden en eisen van de gemeente als het om subsidies gaat. Zo laat je niet onnodig geld liggen en betaal je niet te veel voor je zonnepanelen. Daarnaast kan een lokale specialist beschermde daken herkennen en je helpen indien je een aanvraag in moet dienen om een vergunning aan te vragen bij de gemeente.

Subsidies zonnepanelen in Brielle

Je kunt in Nederland helaas geen landelijke subsidie meer aanvragen wanneer je zonnepanelen koopt, maar gelukkig bieden de meeste lokale gemeenten wel plaatselijke subsidies. Het is wel van groot belang om de subsidieaanvraag op tijd in te dienen om nog in aanmerking te kunnen komen, aangezien de pot vrij snel op is. Om na te gaan in hoeverre je momenteel voor zonnepanelen in de gemeente Brielle een subsidie aan kunt vragen dien je contact op te nemen met het gemeentehuis.

De btw-regeling

Om gebruik te mogen maken van de btw-regeling dien je minstens 2 duurzame maatregelen te treffen en moeten de panelen zijn geïnstalleerd door een erkende specialist. Om de btw terug te vragen dien je de volgende stappen te nemen:

Stap 1: Ga naar de website van de Belastingdienst.

Stap 2: Vul het aanmeldformulier in en stuur dit op.

Stap 3: Wacht reactie van de Belastingdienst af met de bevestiging.

Stap 4: Vorder de btw terug.

Stap 5: De Belastingdienst behandelt je aanvraag.

Stap 6: De 21% btw wordt op je rekening teruggestort.

Valkuilen van zonnepanelen

Men denkt vaak zelf de installatie van zonnepanelen uit te kunnen voeren. Dit wordt voornamelijk gedaan om te besparen op de kosten, maar spaarzaamheid kan een laag rendement als gevolg hebben. Daarnaast gaat men vaak op zoek naar een specialist door op het internet te kijken. Daar tref je meestal grote landelijke specialisten die hoge kilometerkosten in rekening brengen om naar je toe te komen voor het uitvoeren van de schouw en voor de installatie van het systeem.

Handige checklist voor zonnepanelen

De onderstaande checklist is speciaal in elkaar gezet om je onderweg te helpen bij de aanschaf van zonnepanelen:

  • Check wat voor soort energiemeter je hebt. Je hebt namelijk een slimme energiemeter nodig om te registreren hoeveel stroom je opwekt en teruglevert.

  • Check in hoeverre de tuin klaar is voor de installatie van de panelen door ruimte te maken voor de montageapparatuur. Denk aan een bouwsteiger of lift.

Besparen op zonnepanelen

Zonnepanelen kopen betreft een flinke investering, waarbij een besparing op de kosten goed van pas kan komen. Besparen is mogelijk op de volgende manier:

  • Maak een vergelijking van verschillende offertes zodat je een voordelige keuze maakt.
  • Kies altijd een lokale specialist om niet te veel te moeten betalen aan reiskosten.
  • Vraag een subsidie aan bij de gemeente om een deel van de kosten vergoed te krijgen.
  • Ga na of er collectieven zijn waarbij je je aan kunt sluiten.
  • Vraag aan de buren of ze ook zonnepanelen willen aanschaffen.
  • Schaf slechts een paar panelen aan zodat de initiële investeringskosten niet te hoog zijn en breid later verder uit.

Als je in Brielle woonachtig bent dan is het zinvol om over te gaan tot de aanschaf en installatie van een set zonnepanelen. Zorg er wel voor dat je eerst een aantal offertes opvraagt en deze met elkaar vergelijkt zodat je een passende specialist kunt uitkiezen met een voordelige prijs.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!