Zonnepanelen Breda

Zonnepanelen BredaIn Breda zie je steeds vaker zonnepanelen op de daken van huizen en bedrijven. Niet zo vreemd als je bedenkt dat het een heel slimme manier van energie besparen is. Wanneer jij al een poos met dit plan rondloopt is het goed om je eerst te laten informeren. We geven je graag wat tips en informatie als je zonnepanelen gaat aanschaffen.

De prijs van zonnepanelen ontrafeld

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Breda? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Breda.

Voor zonnepanelen moet je flink wat neerleggen. We keken naar de prijs van een installatie met zonnepanelen. Daarnaast keken we naar hoe die prijs is bepaald.

  • Het grootste aandeel is materiaal. De kosten van het materiaal zijn het grootste deel van de prijs. Onder materiaal verstaan we de kosten van de zonnepanelen maar bijvoorbeeld ook de omvormer en het bevestigingsmateriaal.
  • Het arbeidsloon. Het arbeidsloon is doorgaans de een na grootste post bij de zonnepanelen. Het installeren is een bewerkelijke klus en een vakman kost nu eenmaal geld.
  • Het gebruik van materieel. Voor het plaatsen van zonnepanelen wordt vaak gebruik gemaakt van een lift maar ook van een bouwsteiger of een hoge ladder. Dit materieel wordt gehuurd en jij betaalt voor de huur.
  • De kilometerkosten. Voor een levering en plaatsing moeten kilometers worden afgelegd. Die betaal jij.
  • De BTW. Deze belasting kan je naderhand weer terugvorderen.

De prijs van zonnepanelen in Breda

We informeerden naar de prijs van zonnepanelen in Breda. We kregen de volgende informatie toegestuurd:

Wat voor materiaal is er gebruikt Wat is het maximale vermogen Wat is de termijn waarbinnen je het paneel terugverdient Wat is de prijs voor een installatie van 10 zonnepanelen met omvormer
Glas. Traditionele zonnepanelen Tot 225 Wp 7 jaar gemiddeld 4100 euro
Silicium. Polykristallijne panelen Tot 275 Wp 9 jaar gemiddeld 5200 euro
Silicium. Monokristallijne panelen Tot 400 Wp 11 jaar gemiddeld 7100 euro

Waarom jij een specialist uit Breda moet inhuren

Het is beter om een specialist uit Breda in te huren al was het alleen al om de volgende redenen:
Een specialist uit Breda kent jouw dak. Hij weet van de ligging, de bouwstijl van de huizen en schaduwplekken waar hij op moet letten.
Een specialist uit Breda kent de vergunningen. Hij weet wanneer je een vergunning nodig heeft en kan je assisteren.

Is er steun of subsidie in Breda

De gemeente Breda levert vooral praktische hulp bij zonnepanelen. Kijk daarvoor op de volgende link: https://www.breda.nl/solar-infopunt-en-solarscan. Wil jij meer subsidie dan kan je de volgende info over BTW terugvorderen doorlezen.

De BTW terugvorderen in Breda

De BTW kan je terugvragen van de Belastingdienst door je eerst als ondernemer voor de BTW te registreren. Dat doe je via onderstaand stappenplan:
Ga eerst naar deze website en registreer je als ondernemer voor de BTW terugvraag.
Ontvang een bevestiging van de Belastingdienst.
Vorder nu de BTW die je betaald hebt terug.

De keurmerken waar jij op moet letten

Zonnepanelen moeten bepaalde keurmerken hebben. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.
Het CE keurmerk. Dit is het meest gebruikte keurmerk. Het geeft aan dat jouw zonnepanelen in de EU verhandeld mogen worden. Ze voldoen aan de eisen die eraan gesteld worden.
Het Duitse Tüv keurmerk. Dit is een keurmerk wat aangeeft dat je met Duitse degelijkheid te maken hebt.
Het zonnekeur keurmerk voor installateurs. De installateur of monteur is gecertificeerd.

Maak niet deze fouten:

Geen schouw van je dak laten maken. Sommige bedrijven maken zich er gemakkelijk vanaf. Ze kijken een keer op Google Earth en weten precies hoe jouw dak eruit ziet. Dit is een fout. Er zal in de meeste gevallen sprake zijn van schaduwval. Daardoor werken je zonnepanelen veel minder goed.
Een leverancier die ver moet reizen. In een andere provincie zijn zonnepanelen wellicht net wat goedkoper. Je komt bedrogen uit want door de kilometerkosten betaal je alsnog meer.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou meer voordelen dan je denkt;

  • Zonnepanelen verdienen zichzelf terug. De tijd die dat in beslag neemt hangt af van de prijs van de panelen en het vermogen ervan.
  • Zonnepanelen leveren extra geld op. Heb jij een installatie die meer oplevert dan jij nodig hebt dan lever je terug aan het energienet. Je krijgt gemiddeld 22 eurocent per kWh terug.

Check deze punten:

  • Vorder je BTW terug. Dit geldt niet alleen voor ondernemers maar ook voor particulieren.
  • Hoe slim is jouw meter. Je energiemeter moet slim zijn voor zonnepanelen. Dat wil zeggen dat de terug levering aan het energienet apart wordt vermeld.

Slim besparen op zonnepanelen

Op zonnepanelen kan je besparen met onderstaande tips:
Sla samen je slag. Met een collectief of je buren kan je groter en dus goedkoper inkopen. Je bespaart flink.
Vergelijk eerst de prijzen. Ga niet akkoord met het eerste het beste aanbod.

Kwaliteit van vakmannen vergelijken in Breda

Je vergelijkt heel gemakkelijk de kwaliteit van vakmannen in Breda door eerst offertes te vergelijken. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes. Jouw voordeel kan zo flink oplopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!