Zonnepanelen Bergum

Zonnepanelen BergumJe hoeft je geen zorgen meer te maken over de toekomst als je zonnepanelen in Bergum hebt gekocht, aangezien je op deze manier voorbereid bent op de toekomst. Je kunt je eigen stroom opwekken op duurzame en milieuvriendelijke manier zonder dat je te veel betaalt aan energie. Daarnaast profiteer je van flinke jaarlijkse besparingen die zo in je portemonnee kunnen. Kom alles te weten over zonnepanelen in Bergum en ga direct door met lezen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

De zonnepanelenprijs loopt erg uiteen, waardoor het handig is om even na te gaan wat de componenten zijn die samen de zonnepanelenprijs vormen. Het gaat hierbij om:

  • De materialen: 70% gaat uit naar de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling.

  • Het loon: 20% is voor de arbeidskosten bestemd om de zonnepanelen te installeren.

  • De apparatuur: 5% is nodig om specifiek apparatuur in te huren voor de installatie.

  • De reiskosten: 5% is bestemd voor de kilometerkosten die kunnen oplopen afhangend van hoe ver de specialist moet reizen.

Kosten van zonnepanelen in Bergum

Je kunt je vast wel voorstellen dat je voor de aanschaf van zonnepanelen in Bergum een flinke som geld opzij moet leggen, maar je wilt natuurlijk eerst een indicatie krijgen van hoeveel je ongeveer kwijt gaat zijn. Uitgaande van het aantal zonnepanelen, kan je het onderstaand kostenplaatje in acht nemen als je wilt weten wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Bergum. Naast de kosten kan je ook direct nagaan wat het jaarlijks rendement is en hoe lang het duurt voordat je de zonnepanelen terug hebt verdiend.

Aantal panelen

Investering

Rendement

Terugverdientijd

6

€2.975

€297

10

8

€3.645

€396

9

10

€4.265

€495

9

12

€4.940

€594

8

14

€5.530

€693

8

16

€6.150

€792

8

18

€6.890

€891

8

20

€7.500

€990

8

Huur een lokale specialist in

Het inhuren van een specialist vergt een aantal aandachtspunten, waaronder het kiezen tussen een lokale of een landelijke specialist. Kies tussen deze twee altijd voor een lokale specialist, zodat je profiteert van de korte afstand die de specialist af moet leggen om naar je toe te komen. Zo zijn de zonnepanelen niet alleen sneller op je dak geïnstalleerd, maar kan je ook uitgaan dat de factuur lager zal liggen vanwege het ontbreken van de hoge kilometerkosten.

Subsidies zonnepanelen in Bergum

Als je woonachtig bent in de regio Bergum dan maak je van tijd tot tijd kans op bepaalde aantrekkelijke subsidieregelingen. Deze regelingen worden in het leven geroepen door de Nederlandse overheid om zo de inwoners zoveel mogelijk aan te moedigen om te investeren in verduurzaming en energiebesparing binnen en rondom hun woning en bedrijf. Als je regelmatig een kijkje neemt op de website van de gemeente Bergum, dan maak je kans om snel een subsidie aan te vragen zodra deze beschikbaar is.

Stappen om de btw terug te vorderen

Iedereen die met zonnepanelen extra stroom die is opgewekt teruglevert aan het energienet wordt door de Belastingdienst beschouwd als een ondernemer. Dit betekent dat je ook als particulier in aanmerking komt om de volledige 21% btw terug te mogen vorderen. Het gaat over de btw die je betaald hebt over zowel de installatie als de aanschaf van de panelen. In Nederland wordt de btw-aftrekregeling beschouwd als de meest voordelige regeling vanuit de overheid sinds landelijke subsidies inmiddels al zijn afgelast.

De voordelen van zonnepanelen in Bergum

Door een set zonnepanelen op je dak te plaatsen ga je profiteren van veel verschillende voordelen. Zo dien je niet alleen te kijken naar de hoge jaarlijkse opbrengsten en de maandelijkse kortingen op de energierekening, maar ook de verhoging in de waarde van je huis en de verbetering van het energielabel. Daarnaast ben je onafhankelijk van de energieleverancier en kan je met zonnepanelen zelf je eigen groene stroom opwekken zonder dat je het schade richt aan het milieu.

Zijn zonnepanelen in Bergum gauw terugverdiend?

Net als alle andere energiebesparende maatregelen zijn ook zonnepanelen binnen een aantal jaar terugverdiend, dus de aanschaf is wel degelijk de moeite waard. Als je de hoogte van de terugverdientijd van zonnepanelen in Bergum wilt berekenen, moet je kijken naar de prijs van zonnepanelen, naar de subsidies die je aan kunt vragen, nar de btw-aftrekregeling en naar de capaciteit van het zonnepanelensysteem. Je kunt rekenen op een terugverdienperiode van min of meer 6 jaar voor zonnepanelen in Bergum.

Ben je woonachtig in de omgeving Bergum en ben je van plan om zonnepanelen te gaan kopen? Verzamel eerst voldoende informatie over de lokale zonnepanelenspecialisten uit de omgeving zodat je een goede vergelijking kunt maken op basis van de prijs, de voorwaarden en van de kwaliteit van de panelen. Dit is de eenvoudigste manier waarop je het meest kunt besparen op de beginkosten van de aanschaf van zonnepanelen in Bergum.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!