Zonnepanelen Oirschot

OirschotDe mogelijkheden van zonnepanelen in Oirschot zijn vrijwel eindeloos: je kunt genieten van interessante besparingen, maximaal rendement en onafhankelijkheid van energieleveranciers om te komen aan energie. Ga je zonnepanelen in Oirschot kopen? Dan is het belangrijk om jezelf eerst goed te oriënteren op het gebied zodat je rekening kunt houden met de zaken die essentieel zijn. Lees hieronder verder om meer te weten hierover.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oirschot? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Oirschot

Zonnepanelen in Oirschot hebben een redelijk duur prijskaartje, maar dat is alleen als je een groot systeem aanschaft. Koop je liever een kleiner systeem met een lager capaciteit en minder zonnepanelen, dan betaal je ook veel minder. Hieronder tref je een tabel met de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Oirschot. Het gaat hierbij om de kosten voor zowel de aanschaf als de installatie van de panelen, exclusief de btw. Daarnaast kan je nagaan hoeveel de panelen jaarlijks opbrengen. Is de terugverdientijd voorbij, dan kan je deze opbrengst direct in je portemonnee zetten.

Panelen Personen Vermogen Kosten Opbrengst per jaar
8 1 1.700 Wp 2.650 – 3.350 750 – 950
12 2 2.550 Wp 3.350 – 4.100 950 – 1.110
16 3 3.400 Wp 4.500 – 5.350 1.110 – 1.350
20 4 4.250 Wp 5.350 – 6.200 1.300 – 1.500
28 5+ 6.000 Wp 7.400 – 8.500 1.700 – 2.000

Schakel de hulp in van een lokale specialist

Je kunt er vrijwel altijd vanuit gaan dat lokale specialisten beter zijn vanwege de lage kosten en de snelle service. Lokale specialisten hoeven niet van ver te komen om de zonnepanelen te installeren, de schouw te maken of een storing te verhelpen en kunnen er dus snel bij zijn. Daarnaast betaal je dan ook minder aan kilometerkosten. Als je niet zo technisch ingesteld bent, kan de specialist zelf de vergunnings- en subsidieaanvragen voor je verzorgen.

Subsidies zonnepanelen in Oirschot

Voor het kopen van zonnepanelen in Oirschot zijn er een aantal subsidieregelingen ter beschikking gesteld. De gemeente Oirschot wil namelijk werken aan een duurzame samenleving, aangezien Nederland binnenkort energieneutraal dient te zijn. Duurzaamheid wordt gestimuleerd door subsidieregelingen.

De btw-regeling

21% van je investering kan je vrijwel direct terugverdienen door de aantrekkelijke btw-regeling, ingesteld door het Europese Hof van Justitie waarbij consumenten de volledig betaalde btw terug kunnen vragen over de aangeschafte panelen. Hierbij gaat het zowel om de aanschaf als de installatie. Met de btw-regeling zou je honderden tot wel duizenden euro’s kunnen besparen.

Valkuilen zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen geschiedt zelden zonder enige problemen. Men maakt vaak dezelfde fouten, waardoor het handig is als je op de hoogte bent van deze fouten zodat je ze zelf kunt vermijden:

 • Alhoewel landelijke specialisten veel goedkoper zijn volgens de offerte, laat je niet gek maken. De offerte is exclusief de kilometerkosten, welke kunnen lopen tussen €0,50 en €1,-. Uiteindelijk ga je voor een landelijke specialist veel meer betalen.
 • Goedkope zonnepanelen zijn zeer aantrekkelijk, zeker als je een laag budget hebt. Hou wel rekening met de staat en de kwaliteit van de panelen. Zonnepanelen die verouderd zijn leveren amper wat op waardoor de investering niet de moeite waard is.

Handige checklist voor zonnepanelen

Je wilt natuurlijk dat het kopen van je zonnepanelen vlekkeloos verloopt, maar er zijn een aantal zaken die je moet checken waaronder:

 • Check in hoeverre de specialist van plan is om eerst een schouw te laten maken. Op deze manier wordt rekening gehouden met de schaduwplekken die kunnen vormen op de panelen waardoor het rendement zal verlagen. Niet alle specialisten voeren eerst een schouw uit.
 • Check of het nodig is om langs de gemeente te gaan voor de aanvraag van een vergunning. Meestal is dit niet nodig, alleen als je zonnepanelen gaat plaatsen op een beschermd aanzicht of een monument. Ben je hier niet zo zeker van? Besteed deze taak dan uit aan een zonnepanelenspecialist.

Stappenplan zonnepanelen in Oirschot kopen

Volg de onderstaande stappen zodat je niets over het hoofd ziet. Zonnepanelen kopen lijkt namelijk makkelijker dan het werkelijk is.

 1. Ga na wat voor soort dak je hebt en of je dak geschikt is voor zonnepanelen.
 2. Kies een zonnesysteem uit aan de hand van het exact energieverbruik van je huishouden.
 3. Check bij de gemeente in hoeverre een vergunning vereist is. Check ook direct of je een subsidie kunt aanvragen.
 4. Neem contact met een aantal lokale specialisten en vraag offertes op.
 5. Vergelijk deze offertes met elkaar en kies de beste uit.
 6. Accepteer de offerte en spreek met de specialist af wanneer de werkzaamheden starten.
 7. Vraag de btw terug na de installatie.

Vraag offertes aan

Vergelijk eerst offertes met elkaar van de specialisten uit je omgeving en omstreken. Zo vind je ongetwijfeld de beste deals en bespaar je het meest op de kosten. Zeker als je uitgaat van een gemiddelde besparing van 20%.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!