Zonnepanelen Bussum

Zonnepanelen BussumBussum is een prachtige plaats in het Gooi waar de zon overvloedig kan schijnen. Het is ook een plaats waar het levensonderhoud, en dus ook je energieverbruik, behoorlijk kostbaar kan zijn. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen uit Bussum overstappen op de aanschaf van zonnepanelen. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt is de keuze absoluut de moeite waard. We keken voor je naar de mogelijkheden.

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Bussum? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Bussum.

De prijs van zonnepanelen verklaard

De prijs van zonnepanelen komt tot stand door een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.
 De kosten van het materiaal zijn hoog. De materiaalkosten van zonnepanelen zijn relatief hoog doordat ze nog niet in heel grote mate worden geproduceerd. Wanneer jij kijkt naar de materiaalkosten zie je dat het in totaal meer dan de helft van de totale prijs is.
De kosten van het materieel zijn heel hoog. De kosten van het materieel van de zonnepanelen zijn hoog doordat er eerst een bouwsteiger of een hoge ladder moeten worden gehuurd. Daarnaast moeten de zonnepanelen moeten aangevoerd met een tillift. Deze zaken worden bij jou in rekening gebracht.
Je huurt een vakman in. Zonnepanelen worden vaak als set verkocht maar het is het beste om ze te laten plaatsen door een vakman. Deze kosten, het arbeidsloon, zijn een flink grote post op de factuur.
De BTW. Dit is 21 procent van het totale bedrag. Deze kosten kan je terugvorderen met de stappen die we verderop aangeven.
De kosten van de kilometers. Deze kosten betaal je voor de afstand die de leverancier naar je huis moet afleggen. Het is simpel hierop besparen door een leverancier uit Bussum in te schakelen.

De prijs van zonnepanelen in Bussum

We vroegen bij meerdere leveranciers in Bussum prijzen op. We ontvingen de volgende offertes:

Wat voor generatie panelen koop je Wat is het vermogen in Wp uitgedrukt Wat zit er in een pakket Prijs per pakket
Een van de eerste generaties Tot 225 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, de BTW maar exclusief het arbeidsloon 4250 euro
Een van de verdere generaties Tot 275 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, de BTW maar exclusief het arbeidsloon 5340 euro
Een van de laatste generaties Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, de BTW maar exclusief het arbeidsloon 6950 euro

 

Waarom jij een specialist in Bussum moet inschakelen

Je doet er verstandig aan om een specialist uit je eigen woonplaats in te schakelen. Dat doe je om de volgende redenen:
Een specialist uit Bussum kent de regels van de gemeente. Veel woningen in Bussum zijn beschermd aangezicht. De specialist uit jouw woonplaats weet exact in wat voor woning jij woont. Hij weet alles van vergunningen.
Een specialist uit Bussum is er snel. Een plaatselijke specialist hoeft minder ver te rijden en kan jou sneller van dienst zijn. Ook bij nazorg is hij stukken sneller.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Bussum

De gemeente Bussum geeft praktische ondersteuning wanneer jij zonnepanelen gaat kopen. Op deze website vind je meer informatie. https://gooisemeren.nl/bouwen-en-slopen/zonnecollectoren-of-zonnepanelen-plaatsen/. Wil jij voordeel behalen dan moet je verder lezen.

De BTW teruggave in een paar simpele stappen

Je betaalde BTW kan je terugvorderen. Dat doe je met onderstaand stappenplan.
Ga naar de website van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW terugvraag.
Je krijgt namens de belastingdienst een bevestiging toegestuurd.
Je vordert de BTW terug bij de belastingdienst.

De diverse keurmerken waar jij op let

Bij zonnepanelen wil je alleen goede kwaliteit op je dak hebben. We keken voor je naar de verschillende belangrijke keurmerken.
CE; het keurmerk van de Europese Unie. Dit wordt gegeven aan zonnepanelen die binnen de EU mogen worden verhandeld omdat ze aan de kwaliteits- en milieueisen voldoen.
Tüv; het keurmerk uit Duitsland. Dit keurmerk wordt gegeven aan zonnepanelen die voldoen aan de strengste Duitse eisen.
Zonnekeur. Een gecertificeerde monteur of installateur krijgt dit keurmerk.

Pas op met deze valkuilen bij een specialist

Bij zonnepanelen kan er ook genoeg mis gaan. Pas goed op met de onderstaande fouten:
De schouw overslaan. Sommige zonnepanelen leveranciers slaan de schouw gewoon over. Ze kijken naar je dak via Google Earth en berekenen hoeveel zonnepanelen je over hebt. Dit is de foute handelswijze. Er wordt dan geen rekening gehouden met de schaduwval en dat kan vervelende effecten hebben. De installatie levert dan te weinig op.
Een leverancier uit een andere provincie. In een andere provincie zijn de zonnepanelen misschien goedkoper; de kilometerkosten komen er nog bij. Zorg dat  je een leverancier uit je eigen gemeente kiest.

Jouw zonnepanelen hebben meer voordelen

Zonnepanelen hebben meer voordelen dan je zo zou denken, denk aan de volgende zaken.
Zonnepanelen verdienen zichzelf terug. Dat gaat heel eenvoudig doordat je geen of minder energie van het energiebedrijf nodig hebt. Je verdient de zonnepanelen in een tijdsbestek tussen 7 en 11 jaar terug.
Je betaalt geen energietaks. Dit is de kostbaarste belasting. Tot 12 eurocent per kWh. Je betaalt deze belasting niet meer en dat scheelt een hoop.

Heel kort checken

  • Je slimme meter. Voor zonnepanelen moet je een slimme energiemeter hebben. Je kan dan zien hoeveel je terugvordert.
  • De BTW. Dit geldt bij zonnepanelen ook voor particulieren.

Besparen

Besparen op zonnepanelen doe je zo:

  • Kies voor een collectief. Zo kan je goedkoper inkopen.
  • Vergelijk offertes.

Kwaliteit vakmannen in Bussum vergelijken

Je vergelijkt offertes door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Vervolgens vergelijk je ze om voordeel te behalen. Dat kan flink oplopen.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!