Zonnepanelen Bodegraven

Zonnepanelen BodegravenIn Bodegraven zie je het steeds vaker. Inwoners zetten de zon in om energie te leveren aan hun huis. Ze laten zonnepanelen plaatsen. Wanneer jij dit ook wil is het goed om onderstaand stukje te lezen. We geven informatie over subsidie maar ook over de prijzen van leveranciers in Bodegraven. Zo weet jij gelijk hoe je de zon voor jou kan laten werken.

De prijs verklaard

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Bodegraven? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Bodegraven.

Zonnepanelen zijn een kostbare aanschaf. We keken voor jou maar de componenten van de prijs van zonnepanelen als installatie. Zo zie je gelijk waar je voor je betaalt en waar je op kan besparen.
De kosten van het materiaal zijn het meeste. Dit zijn de zonnepanelen die je koopt maar ook de omvormer en het materiaal waarmee de zonnepanelen worden bevestigd. De hoogte van de prijs hangt doorgaans af van de gebruikte technologie. De kosten van het gebruik van materieel. Daaronder verstaan we de huur van een bouwsteiger en een hoge trap maar ook de aanvoer van de zonnepanelen naar jouw huis toe.
De kosten van het arbeidsloon. Zonnepanelen moeten worden geïnstalleerd en daarnaast vindt er vooraf een schouw plaats. Deze kosten vind je terug in het arbeidsloon.
De BTW. Deze belasting kan je naderhand weer terugvorderen.

De kilometerkosten. Dit zijn de kosten die je betaalt voor de afstand die de ondernemer moest afleggen naar je huis.

Wat is de prijs van zonnepanelen in Bodegraven

In Bodegraven betaal je een redelijke prijs voor zonnepanelen. We vroegen bij een paar lokale ondernemers de prijzen op.

Wat voor type zonnepaneel koop je Wat is het maximale vermogen in Wp uitgedrukt In hoeveel jaar verdien je de zonnepanelen terug Wat is de gemiddelde prijs
Een van de eerste modellen Tot 225 Wp 7 jaar 336 euro
Een van de nieuwere modellen van silicium Tot 300 Wp 9 jaar 466 euro
Een van de nieuwste modellen van silicium Tot 400 Wp 11 jaar 599 euro


Waarom jij een specialist in Bodegraven moet inhuren

Het is goed om een plaatselijke specialist in te huren als je zonnepanelen aanschaft. Dat doe je om de volgende redenen:
Een plaatselijke specialist uit Bodegraven is bekend met de regio. Hij is bekend met het type daken en daarnaast weet hij ook wat de ligging op de zon van deze daken is. Hij kan gemakkelijker en doeltreffender werken.
Een specialist uit Bodegraven kan snel bij je zijn. De plaatselijke specialist hoeft niet ver te reizen om bij jou te komen. Daarnaast maakt hij weinig kilometerkosten.

Jouw subsidie voor zonnepanelen in Bodegraven

De gemeente Bodegraven komt jou tegemoet wanneer je zonnepanelen gaat of laat plaatsen. Dat doet men via deze link. Mocht je nog verder kosten willen terugvorderen dan lees je onderstaand stukje.

de volgende manier:
Registreer je als ondernemer voor de BTW via de website van de belastingdienst.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert als ondernemer de BTW terug.

De keurmerken die er toe doen

Het keurmerk van de Europese Unie. De Europese unie heeft bepaalde richtlijnen vastgesteld voor zonnepanelen. Het gaat over de productie en het materiaal wat gebruikt wordt. Je herkent dit keurmerk aan het CE logo.

Het keurmerk voor Duitse degelijkheid. De Duitse overheid heeft een eigen keurmerk wat aangeeft dat je met een zeer degelijk en betrouwbaar zonnepaneel te maken hebt: Tüv.

Het keurmerk voor de installateur. Zonnekeur is het keurmerk wat aan een installateur wordt afgegeven. Hij is dan gecertificeerd.

De valkuilen bij een specialist

Schakel je een specialist in dan kan er wat misgaan. Trap niet in deze valkuilen:
Een lage prijs met hoge kilometerkosten. Een leverancier van de andere kant van het land mag dan goedkoper lijken; de kilometerkosten worden hoger en dat kan flink oplopen.
Jouw dak niet goed beoordelen. Bij een dak moet worden gekeken naar de schaduwval door bijvoorbeeld de gemetselde schoorsteen of de dakkapel. Gebeurt dit niet dan krijg je een lagere opbrengst.

De terugverdientijd verklaard

Zonnepanelen zijn een investering; je verdient ze terug. Dat hangt af van de volgende factoren:

Het vermogen van het zonnepaneel. Een hoger Wp geeft aan dat het paneel meer energie kan opwekken.
De prijs van het zonnepaneel. Een goedkoper zonnepaneel verdien je sneller terug.

Korte checklist

  • Is jouw meter slim. Voor zonnepanelen heb je een slimme meter nodig. Zo zie jij hoeveel energie je hebt terug geleverd aan het energienet.
  • De BTW terugvorderen. Je laat je registreren als ondernemer voor de BTW. Dat geldt dus ook voor een particulier. Je kan dan de BTW terugvragen aan de overheid.

Praktisch besparen

Je bespaart snel op zonnepanelen met de volgende tips:
Samen koop je goedkoper in. Via een collectief of samen met je buren kan je doorgaans een leuke korting bedingen.

Offertes werken in jouw voordeel.

De kwaliteit van vakmannen in Bodegraven vergelijken

Met de onderstaande button vraag jij offertes op van vakmannen in Bodegraven. Op die manier kan je de producten en prijzen vergelijken. Je bespaart al snel tot 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!