Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
zonnestroom

Laatst bewerkt op: 02 aug 2023

Zonnepanelen zie je op steeds meer daken in Nederland liggen. Dat komt doordat een groeiende groep mensen de voordelen ontdekt van zonnepanelen. Zelf je energie opwekken is iets waarbij je een goed advies kunt gebruiken. Zonnestroom is een installateur die niet alleen informatie geeft maar ook zonnepanelen bij jou komt plaatsen. Men kijkt naar de behoeft bij jou en aan de hand daarvan stelt men een goed pakket samen wat bij jouw huis wordt geïnstalleerd. We keken voor je naar de merken en types zonnepanelen die Zonnestroom bij jouw huis plaatst. Ook keken we naar de mogelijkheden om zonnepanelen op jouw dak te plaatsen. Het is vooraf goed om te weten waarop men let bij een bezoek aan jouw huis. Zo weet jij wat je te wachten staat en krijg je een zo goed mogelijk advies.

Bedrijfsgegevens

Zonnestroom
Adresgegevens Hamersveldseweg 120

3833 GT, Leusden

Telefoonnummer 085-0655480
E-mail adres info@zonnestroomnederland.nl
Website https://www.zonnestroomnederland.nl/
Werkgebied Landelijk

De merken zonnepanelen die Zonnestroom levert

Zonnestroom is een installateur die meerdere merken zonnepanelen levert. Het gaat hierbij vooral om Tier 1 zonnepanelen. Dat wil zeggen dat er zonnepanelen worden gebruikt van leveranciers die hun sporen hebben verdiend en die financieel voldoende solide zijn om jou de beloofde garantie ook te kunnen bieden. We hebben de merken voor je in onderstaande tabel geplaatst samen met de garantie die men jou biedt bij de aanschaf van de panelen.

Welk merk zonnepaneel Welke garantie Speciaal type
Solar Watt 30 jaar Glas op glas panelen
Panasonic Solar 25 jaar Hoge opbrengst per vierkante meter
Sharp Solar 10 jaar
LG Solar 12 en 25 jaar
IBC solar 15 jaar
Trina Solar 12 jaar
JA Solar 12 jaar

De verschillende uitvoeringen toegelicht

Zonnepanelen zijn er in meerdere uitvoeringen. De uitvoering die je kiest heeft een belangrijke invloed op het functioneren van een zonnepaneel. Er zijn drie varianten die door Zonnestroom worden verkocht. We zullen de varianten voor je toelichten met de bijbehorende voordelen.

Glas op glas panelen

Dit is een vorm van zonnepanelen die van alle varianten de hoogste opbrengst heeft. Daarnaast gaat het om panelen die dubbelzijdig zijn. De meeste zonnepanelen die tegenwoordig worden geleverd zijn zo gemaakt dat ze op een metalen drager zijn geplaatst. Dit heeft tot gevolg dat de zonnepanelen de warmte reflecteren op een zeer warme dag. In ons land komen hittegolven steeds vaker voor en dat heeft dan ook tot gevolg dat jouw zonnepanelen er op een dergelijke dag mee op houden. Dat doen ze om oververhitting te voorkomen. Een onwenselijke situatie aangezien jij natuurlijk rekent op een stroomproductie van een aantal kWh op jaarbasis. Panelen die glas op glas zijn, zijn in dat geval de oplossing. Je kan met een relatief klein dakoppervlak een behoorlijke hoeveelheid stroom genereren. Jouw panelen wekken namelijk een behoorlijk percentage extra stroom op doordat ook aan de onderkant het gefilterde daglicht nog in stroom wordt omgezet. Glas op glas panelen kennen daarnaast het allerhoogste vermogen wat begint bij 365 Wp. Dat vermogen kan behoorlijk oplopen afhankelijk van het materiaal waarvan de panelen verder zijn gemaakt.

Monokristallijn panelen

Dit zijn panelen die zijn gemaakt van silicium wat eerst is gesmolten en vervolgens tot platen is geperst. Na het persen van de platen worden deze gecontroleerd gekoeld. De platen zullen daardoor naadloos koelen waardoor de volle 100 procent zonlicht en gefilterd daglicht in energie wordt omgezet. Het gaat hierbij om panelen met een gemiddelde opbrengst van 296 Wp. De panelen zijn doorgaans all black wat wil zeggen dat ze een mooi stilistisch zwart uiterlijk hebben. Deze panelen zijn zeer geschikt voor een dak op alle windrichtingen bij een huishouden met een gemiddeld verbruik.

Polykristallijn panelen nieuwe generatie

Dit zijn panelen die gemaakt zijn van polykristallijn silicium. De panelen hebben een blauw of groen uiterlijk. Het gaat hierbij om panelen die na het persen semi gecontroleerd zijn gekoeld. Daardoor hebben de panelen een minimaal aantal naden in het materiaal zitten. Daardoor zullen de panelen de volle 100 procent zonlicht omzetten in energie. Daarnaast wordt een bepaald percentage, gemiddeld 50 procent, gefilterd daglicht omgezet in energie. Deze panelen zijn zeer geschikt voor op grote daken, voor daken op het zuiden gesitueerd en voor huishoudens met een wat lager energieverbruik.

Bereid je investering goed voor

Wanneer je zonnepanelen gaat kopen is een goede voorbereiding het halve werk. Daarom moet je er minimaal voor zorgen dat je in je huis een slimme energiemeter hebt hangen. Een slimme energiemeter meet voor jou hoeveel stroom je afneemt tegen dag- en nachttarief. Daarnaast meet de slimme energiemeter hoeveel stroom jij overdag terug levert aan het energienet. Op die manier kan de stroom die jij overdag niet gebruikt worden terug geleverd waarbij saldering plaatsvindt. Immers, in de avond uren wanneer er geen stroom meer wordt opgewekt met jouw zonnepanelen neem je alsnog energie af. Het is dan ook goed dat jouw meter is voorbereid op het aansluiten van een installatie zonnepanelen. Verder moet je goed weten wat jouw energieverbruik is. Daarvoor kijk je niet alleen naar je energieverbruik van het afgelopen jaar: je moet een paar jaren bij elkaar nemen. Die paar jaar zijn omdat je het ene jaar mogelijk wat meer of minder energie verbruikt dan het andere jaar. Met een goed berekend gemiddeld gebruik schaf jij een installatie zonnepanelen aan die toekomstbestendig is.

De installatie van jouw zonnepanelen

De installatie vindt altijd plaats door een erkend installateur. Dat doet men omdat zonnepanelen brandveilig moeten worden geplaatst. Daarnaast moeten de panelen zodanig op de zon worden gericht dat ze het hoogste rendement zullen behalen. Na het installeren van de zonnepanelen en het plaatsen van de omvormer wordt de installatie aangemeld bij het energiebedrijf waarna jij kan gaan beginnen met het opwekken van je eigen energie.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis tot 4 offertes van erkende installateurs?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws