Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend

ResourcesolarZonnepanelen kan je kopen op heel veel plekken in ons land. Bij nagenoeg iedere installateur krijg je een goede dienstverlening bij de aanschaf van jouw zonnepanelen. Wat er daarna gebeurt wisselt echter enorm. Resourcesolar biedt men jou daarom een wel zeer goed dienstenpakket aan wanneer je zonnepanelen koopt. Men heeft een extra aftersales in de vorm van hun garantie en inspectieplan. We vertellen je graag wat men dan voor je doet en waarom dit zo’n goede investering is.

Kort over het bedrijf

Resourcesolar is een bedrijf wat in Veldhoven is gevestigd. Het bestaat uit een directie van 2 personen en zij worden bijgestaan door een gecertificeerd team van installateurs. Dit bedrijf bedient dan ook particulieren maar ook zeker bedrijven bij de aanschaf van zonnepanelen. Het is altijd goed om een installateur in te schakelen uit je eigen regio. Dat doe je omdat je dan als klant gemakkelijker kan worden ingepland. Daarnaast kan men in geval van nood voor de aftersales gemakkelijker bij jou komen. Wil je zonnepanelen dan is het goed om van dit voordeel te profiteren.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met beleggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

 

Waarom het garantieplan ideaal is voor jou

Ga je zonnepanelen kopen dan is het goed om te weten dat zonnepanelen door de jaren heen naderhand minder energie zullen gaan opleveren. Gemiddeld levert een installatie na 20 jaar nog 80 a 85 procent van het oorspronkelijke rendement op. Dat is een belangrijke reden waarom jouw installatie zonnepanelen in een zo goed mogelijke conditie moet blijven. Het onderhoudsplan houdt in dat jouw zonnepanelen tweejaarlijks worden bijgehouden. Er wordt gemonitord of de panelen geen schade hebben opgelopen door de jaren heen. Dit is een vorm van dienstverlening die men enkel levert in combinatie met het garantieplan. Het garantieplan heeft een dienstverlening die verder gaat. Zo wordt wanneer het nodig is jouw omvormer vervangen.

 

Deze heeft doorgaans een kortere levensduur dan jouw installatie zonnepanelen. Verder vallen verdere arbeid en levering van materialen onder deze garantie. Stormschade, brandschade en schade door kortsluiting vallen eveneens onder de garantie. Dit zijn zaken die jouw installatie zonnepanelen ernstig kunnen aantasten. Vandalisme en diefstal vallen ook onder de garantie. Daarbij maakt men de kanttekening dat jouw zonnepanelen op een hoogte onder 4 meter wel beveiligd moeten zijn. Bij schade vindt ook een opbrengstverlies plaats. Ook dit is verzekerd. Als laatste is er nog een garantie op seriematig gebrek. Dat wil zeggen dat je, zelfs wanneer de fabrikant van de zonnepanelen failliet gaat tijdens de levensduur van jouw zonnepanelen en omvormer, profiteert van de garantie op de zonnepanelen zoals afgesproken.

 

Weet waar je op let wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen

Ga je zonnepanelen aanschaffen dan volgt er eerst een informatief gesprek met een scan van jouw dak waarbij de termen je om de oren zullen vliegen. Uiteraard vertelt Resourcesolar jou graag alles over deze dienstverlening maar het is goed om alvast een paar zaken op een rijtje te hebben. Een eerste belangrijk punt is jouw energieverbruik. Daarbij kijk je verder dan jouw laatste energieafrekening. Het is goed om te weten wat jouw energieverbruik van de laatste paar jaar was. Ga uit van 5 jaar voor een goed overzicht. Daar wordt een gemiddelde van genomen. Zo krijg je een objectief overzicht van jouw energieverbruik op jaarbasis. De installatie zonnepanelen wordt daarop afgestemd. De juiste installatie levert iets meer op dan wat jij op jaarbasis verbruikt. Dat doe je opdat je bent voorbereid op bijvoorbeeld een elektrische auto en het opladen daarvan. Verder moet je goed opletten of jouw energiemeter al klaar is voor zonnepanelen. Je moet een slimme energiemeter hebben. Deze zal niet alleen jouw energieverbruik monitoren op momenten waarop je geen stroom van je zonnepanelen krijgt maar ook de terug levering van de energie die je zelf op een bepaald moment niet verbruikt.

 

De verschillende zonnepanelen

De ontwikkeling van zonnepanelen staat niet stil. Er vindt voortdurend innovatie plaats en de nieuwste techniek wordt steeds betaalbaarder voor jou. Men werkt met een aantal soorten zonnepanelen die ieder geschikt zijn voor een aantal daken. Zo is daar als eerste het amorf paneel. Dit zijn panelen die gemaakt zijn van een soort folie. Het gaat daarbij om panelen die flexibel zijn. Dat is erg goed nieuws wanneer jij in een huis woont wat door een specifieke architect is ontworpen. Deze huizen hebben vaak geen standaard dak. Het is dan ook goed om te weten dat je zonnepanelen kan kopen die meebewegen met jouw dak. De opbrengst is wat minder hoog dan bij de andere panelen maar het is alsnog de moeite waard. Verder wordt er gewerkt met polykristallijn panelen van de nieuwe generatie. Deze panelen zijn gemaakt van silicium wat na het verwerken tot platen semi gecontroleerd is gekoeld. Daardoor zit er een beperkt aantal naden in het materiaal. Deze panelen zetten de volle 100 procent zonlicht en een beperkt deel gefilterd daglicht om in energie.

 

Heb jij een dak op het zuiden met een hoge opbrengst of een heel groot dak dan zijn deze panelen een zeer goede keuze. De monokristallijn panelen zijn gemaakt uit silicium wat geheel gecontroleerd is gekoeld waardoor een paneel uit één stuk ontstaat. Deze panelen wekken energie op uit de volle 100 procent zonlicht en gefilterd daglicht. Het gaat hier om panelen die geschikt zijn voor nagenoeg ieder dak tenzij het snel warm wordt op jouw dak. In dat geval zijn dubbelwandige panelen een betere keuze. Deze panelen hebben geen metalen drager waardoor ze niet snel oververhit zullen raken. Ze leveren zelfs bij zeer hoge temperaturen een goed energieverbruik op.

 

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws