Ecorus

Ecorus is een bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in het aanleggen van zonnepanelen in grote projecten. Men legt zonnedaken aan op grote bedrijven en daarnaast plaatst men zonnevelden. Verder werkt men voor woningcorporaties om het aantrekkelijker te maken duurzame energie te gebruiken. We keken naar de dienstverlening van Ecorus.

Bedrijfsinformatie

Ecorus bedrijfsdaken

Bastion 26

5509 MJ Veldhoven

Ecorus zonneparken

Ampèrestraat 35

1446 TR Purmerend

Ecorus Home-woningcorporaties

Pand Noord Meeuwenlaan 100

1021 JL Amsterdam

Type zonnepanelen: monokristallijn en groot model panelen

Website : www.ecorus.com

Werkgebied

Ecorus is een bedrijf waarvan het moederbedrijf in België gevestigd zit. Men bedient in Nederland landelijk waarbij men vooral aan grote projecten werkt. De projecten zijn door het hele land heen verspreid. Wanneer je als particulier een installateur gaat inschakelen voor zonnepanelen is het aan te raden om een installateur te kiezen die in je omgeving gevestigd is. Op die manier weet je heel zeker dat de installateur snel ter plaatse kan zijn. Daarnaast weet je zeker dat de kilometerkosten tot een minimum beperkt blijven.

Zaken die dit bedrijf onderscheiden

Ecorus plaatst grote projecten die een behoorlijke investering vereisen. Dit is vaak het punt waarop een groot project sneuvelt. Men neemt in een aantal gevallen de financiering over waardoor bijvoorbeeld woningcorporaties zonder grote investering vooraf de woningen kunnen gaan verduurzamen. Op die manier wordt het verduurzamen van grote projecten een aantrekkelijke zaak. Verder helpt men mee met het aanvragen van de subsidies zoals de SDE+ subsidie. Door deze in eigen beheer aan te vragen is de kans op een afwijzing tot een minimum terug gebracht. Je laat dus geen geld liggen wanneer je dit bedrijf inschakelt.

De specialismen van dit bedrijf

Ecorus heeft een paar specialismen:

 • Zonnepanelen op bestaande woningen en bedrijfspanden.
 • Zonnepanelen in de vorm van zonnevelden.
 • Zonnepanelen in plaats van dakbedekking.
 • Omvormers.

Het soort panelen wat men verkoopt

Ecorus verkoopt panelen met een hoog rendement. Daarbij mag je denken aan de monokristallijn panelen die een rendement tot 330 Wp kunnen behalen. Deze panelen bestaan uit silicium uit één stuk. De panelen functioneren bij daglicht maar ook bij zon. Het zijn dus panelen die het uiterste uit de zon halen in ons klimaat. Ook maakt men gebruik van panelen die als dak dienen. Deze panelen zijn groter en hebben een navenant hogere opbrengst.

De garantievoorwaarden van Ecorus

Ecorus is een leverancier die alle diensten in eigen beheer uitvoert. Men geeft dan ook de volgende garantievoorwaarden:

 • Volledige fabrieksgarantie bij gecertificeerde installatie. Men heeft eigen teams installateurs die gecertificeerd de panelen installeren. Dit is een harde eis om de volledige fabrieksgarantie op de panelen te behalen.
 • Een professioneel onderhoud van de installatie. Zonnepanelen moeten professioneel worden onderhouden willen ze hun rendement behouden. Ecorus biedt een professioneel gecertificeerd onderhoudscontract om de volledige werking van de panelen te behouden. Tevens blijft de installatie hierdoor brandveilig functioneren.
 • Goed schoonhouden van de installatie. Zonnepanelen zijn gevoelig voor vuil van buitenaf. Je krijgt dan alleen de garantie op het volledige rendement zonder terugval als de panelen professioneel gereinigd worden. Dit wordt meestal gedaan door een gespecialiseerde glazenwasser.

Werken bij Ecorus

Ecorus is een bedrijf wat werkt op basis van projecten. Men heeft voor de projecten personeel door het hele land heen nodig. Je mag in dat geval denken aan installateurs en projectleiders. Deze vaklieden hebben een passende technische opleiding gevolgd en vervolgens worden ze op de werkvloer verder geschoold.

Offertes vergelijken

Voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen is het belangrijk om eerst offertes op te vragen. Op die manier kan je prijzen vergelijken voor je tot aanschaf overgaat. Vraag offertes op met de onderstaande button en vergelijk ze op de volgende punten:

 • Kosten van het materiaal. Denk erom dat je de prijzen van gelijkwaardige panelen met elkaar vergelijkt. Verder vergelijk je de kosten van de omvormers en het montagemateriaal.
 • De hoogte van het arbeidsloon. Kijk vooraf goed naar de tarieven van een installateur. Denk er aan dat je alleen een installateur selecteert die gecertificeerd is.
 • De prijzen moeten allemaal inclusief de BTW zijn.
 • Vergelijk de kilometerkosten. Kies een installateur uit je eigen omgeving om tot de snelste service en de laagste prijs te komen.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.