Zonnepanelen Goes

Geïntegreerde zonnepanelen

Door de geïntegreerde zonnepanelen heb je geen dakpannen meer nodig. Deze zonnepanelen worden op het onderdak geplaatst en zo wordt er een dak gevormd. Ook verdien je de geïntegreerde zonnepanelen weer snel terug. Als jij monokristallijn of polykristallijn panelen niet mooi vindt dan zijn de geïntegreerde zonnepanelen een ideale optie voor jou. Meer weten? Lees dan verder.

Wat zijn geïntegreerde zonnepanelen?

Het kader rond het geïntegreerde zonnepaneel wordt vervangen door een waterdicht Alu profiel. Zo kunnen de panelen aan de zijkanten in elkaar glijden. De panelen worden boven elkaar geplaatst en daar tussen zit een rubber waardoor er geen water naar binnen kan komen.

Net als dakpannen vormen de zonnepanelen rijen. Dit systeem kan gebruikt worden voor integratie van solar op hellende daken. Verschillende overkappingen zijn geschikt voor de geïntegreerde zonnepanelen. Deze panelen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten maten en technologieën.

De zonnepanelen op het dak plaatsen

Er zijn twee manieren om de zonnepanelen te plaatsen namelijk.

  1. Uiterlijke integratie: hiervoor gebruik je een normaal zonnepaneel waardoor je zorgt voor een uiterlijke integratie. Het kunnen in sommige gevallen uitgebreide systemen zijn waardoor de dakranden, goten en nok verhoogd kunnen worden. Als resultaat krijg je dat alles op een lijn komt te liggen.
  2. Complete integratie: hiervoor wordt er geen gebruik gemaakt van de standaard zonnepanelen, maar worden de panelen mooi in het dak geïntegreerd in een dak. Er is dan geen bestaand dakvlak meer. Dit zijn dan BIPV producten.

Prijzen

Geïntegreerde zonnepanelen zijn net wat prijziger dan de normale panelen. Gemiddeld betaal je voor een installatie tussen de €1258 en €6088. Maar dit is wel afhankelijk van het aantal zonnepanelen die jij aanschaft. Hieronder staat een tabel waar je de prijzen kan aflezen.

Aantal zonnepanelen Prijs zonnepanelen Montage kosten Totaal
3 €919 €339 €1.258
6 €1.739 €569 €2.308
9 €2.479 €679 €3.158
12 €3.229 €779 €4.008
16 €4.229 €919 €5.148
20 €5.089 €999 €6.088

 

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%