Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
sociale huurwoningen met zonnepanelen

Dit artikel gaat over de groei van zonnepanelen op sociale huurwoningen in Nederland. Momenteel is 20% van deze woningen uitgerust met zonnepanelen, wat neerkomt op 460.000 van de 2.300.000 huishoudens van woningcorporaties. In vergelijking met 2022 is dit aantal in 2023 met 3,8% gestegen. Deze ontwikkeling heeft niet alleen positieve gevolgen voor de energiekosten van huurders, maar draagt ook bij aan milieudoelstellingen.

Landelijke cijfers

Het is verheugend om te constateren dat één op de vijf sociale huurwoningen nu voorzien is van zonnepanelen. Dit betekent niet alleen besparingen voor huurders, maar draagt ook bij aan de ambitieuze duurzaamheidsdoelen van Nederland. Het is een gezamenlijke stap richting een groenere en energiezuinige toekomst.

Stijgingen in Friesland

Drenthe verdient erkenning als koploper in het installeren van zonnepanelen op sociale huurwoningen, met een indrukwekkende 45% van hun sociale huurwoningen die nu zonne-energie genereren. Friesland heeft het afgelopen jaar de snelste groei doorgemaakt, met een stijging van 6,2%, wat de verwachtingen overtrof. Dit succes dient als voorbeeld voor andere provincies.

Zuid-Holland loopt achter

Helaas presteert Zuid-Holland nog onder het landelijk gemiddelde, met slechts 12,5% van de sociale huurwoningen voorzien van zonnepanelen. Deze provincie moet lering trekken uit het succes van Drenthe en Friesland om het verduurzamen te intensiveren. Een gezamenlijke inspanning is vereist om de zonnige trend landelijk te verspreiden.

Sociale huurwoningen

Deze trend is van groot belang, aangezien zonnepanelen niet alleen zorgen voor lagere energiekosten voor huurders, maar ook bijdragen aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het terugdringen van CO2-uitstoot. Het is een win-win situatie voor huurders, provincies en het milieu.

100% duurzaamheid

Terwijl we de huidige successen vieren, moeten we vooruitkijken. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat elke sociale huurwoning in Nederland profiteert van zonne-energie? Overheidsbeleid, samenwerking tussen provincies en bewustwordingscampagnes zijn enkele stappen in de goede richting. Laten we streven naar een toekomst waarin duurzaamheid de norm is.

Conclusie

De groei van zonnepanelen op sociale huurwoningen is een positieve ontwikkeling in Nederland. Terwijl sommige provincies voorop lopen, bevinden anderen zich nog in de ontwikkelingsfase. Wil je ook zonnepanelen aanschaffen? Vraag dan gratis én vrijblijvend offertes aan via onze offerteservice. Door te vergelijken kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten!


Laatste nieuws