Onafhankelijke zonnepanelen platform met meer dan 15 jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
stroom terugleveren

Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt is het mogelijk om stroom terug te leveren aan het net. Hiervoor ontvang je een vergoeding. In dit artikel vind je alles over hoe je stroom terug kunt leveren aan het net!

Stroom terugleveren

Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, wek je jouw eigen stroom op. Soms kan het zo zijn dat je meer stroom opwekt dan dat je dagelijks verbruikt. Voor de overige stroom heb je twee opties. Namelijk de energie opslaan in een thuisbatterij óf de energie terugleveren aan het net. 

Terugleververgoeding

Voor het terugleveren van jouw zelf opgewekte stroom ontvang je een vergoeding. Hoe hoog deze vergoeding is, ligt aan de energieleverancier waar je bij aangesloten bent. De vergoeding verschilt tussen de €0,05 en €0,15 per kWh. Vraag bij je energieleverancier na wat je terugleververgoeding is.

Stappenplan energie leveren

Om je aan te melden voor het terugleveren van de stroom, volg je het volgende stappenplan. 

  1. Meld je aan bij www.energieleveren.nl en vul het formulier in.
  2. Klik vervolgens op ‘Nieuwe toevoegen’.
  3. Vul je contactgegevens in en verifieer je e-mailadres.
  4. Klik op ‘zonnepanelen’, om je zonnepanelen te registreren.

**TIP** Voor deze stap heb je de technische informatie nodig van je zonnepanelen installatie. Deze informatie kun je vinden op de offerte die je hebt ontvangen van het installatiebedrijf. 

5. Registreer je zonnepanelen.

  1. Controleer al je gegevens en klik vervolgens op ‘versturen’.

Afbouw salderingsregeling

De teruglever regeling, ook wel salderen genoemd, wordt afgebouwd. Dit betekent dat je per jaar iets minder terug kan leveren aan het net. Hieronder staan de exacte percentages. Vanaf 2031 kan je geen stroom meer terugleveren.

2023: 100%

2024: 100%

2025: 64%

2026: 64%

2027: 55%

2028: 46%

2029: 37%

2030: 28%

2031: 0%

Zonnepanelen aanschaffen

Heb je nog geen zonnepanelen en wil je ook beginnen met het terugleveren van stroom? Vergelijk dan gratis én vrijblijvend tot wel 4 lokale vakspecialisten en bespaar zo tot wel 30%. Momenteel betaal je ook geen btw over de aankoop van zonnepanelen waardoor het nog aantrekkelijker is om jouw eigen zonnepanelen installatie aan te schaffen!

Geef een reactie