|

|

BBB wil afbouw salderingsregeling uitstellen tot 2030


De politieke partij Boer BurgerBeweging wil de salderingsregeling tot minimaal 2030 uitstellen zodat nog zo’n 5 miljoen huishoudens hun zonnepanelen investering terugverdiend hebben. 

5 miljoen huishoudens

Begin dit jaar diende BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas tijdens een Tweede Kamerdebat een motie in om de salderingsregeling nog te verlengen tot nog zo’n 5 miljoen huishoudens hun investering hebben terugverdiend. Tevergeefs werd de motie om de salderingsregeling nog zeker zo’n 10 jaar uit te stellen haalde de motie niet. 

Concept Verkiezingen

In de concept verkiezing van de BBB wordt er een speciaal hoofdstuk besteed aan klimaat en energie. Daarin wordt vermeld dat de BBB meer wil luisteren naar wat het volk te zeggen heeft.

“We willen burgers actief betrekken bij de verduurzaming”, zegt de BBB. Door bijvoorbeeld het oprichten van lokale energiecoöperaties waar burgen gezamenlijk investeren in duurzame warmte en koude projecten. 

 In het klimaathoofdstuk staat ook aandacht voor zonnepanelen bij consumenten. Wij bevorderen zonne-energie, bij voorkeur op daken van gebouwen. Wij willen de voorgestelde afbouw van de salderingsregeling tot tenminste 2030 uitstellen, en zo tegemoetkomen aan een extra 5 miljoen huishoudens die hun investering in zonnepanelen hebben terugverdient. 

Voor of tegen zonneparken

Ook in het nieuwe verkiezingsprogramma wordt weer duidelijk gemaakt dat de BBB nog een forse tegenstander is van zonnepanelenparken op bijvoorbeeld landbouwgrond. Ze laten weten dat duurzame energie nu veel landschapsvervuiling met zich meebrengt. ‘Land en zee staan vol met windturbines en hele stukken vruchtbare landbouwgrond worden opgeofferd voor zonnepanelen. ‘Te veel agrarische grond is inmiddels al omgezet naar zonneweides of voorzien van windturbines’. BBB stelt zich als alternatief in te gaan zetten voor kernenergie. ‘En totdat deze voldoende energie leveren, zullen zonnepanelen alleen op plekken komen als daken, op parkeerplaatsen et cetera.’ Als laatste stelt de BBB dat de laatste, meest moderne kolencentrales niet gesloten worden zolang er nog geen betere alternatieven voor zijn gevonden. 

Vergelijk offertes!

Het wordt door onafhankelijke instanties aangeraden om meerdere offertes van diverse zonnepanelen installateurs te vergelijken. Dit omdat de prijs per installatie aanzienlijk verschilt per installateur. Elke klus is anders en dat maakt het bepalen van de prijs ingewikkeld. Gelukkig kun je via onze website in een keer offertes aanvragen van diverse lokale specialisten uit jouw regio. Vul het formulier op de pagina in, ontvang de offertes en begin met vergelijken. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken. Daarnaast levert dit je gemiddeld een besparing van 30% op.