Keuzestress: teveel offertes aangevraagd?!

Offertes aanvragen. Wie kent het niet. Op dit moment zijn er een hoop vergelijkingssites op het internet. En dat is niet gek, want Nederlanders houden van vergelijken. Maar teveel vergelijken zorgt voor vergelijkstress.

Ons advies

Door onze jarenlange ervaring en nauwe contacten met zonnepaneel installateurs kennen wij de markt erg goed. Wij krijgen te horen dat consumenten soms tot wel 35 offertes ontvangen! De consument wordt plat gebeld en wil niet meer de telefoon opnemen. Mensen willen nu eenmaal voor een zo laag mogelijke prijs een zonnepanelen kopen. Maar is dat wel zo slim? Op de pagina zonnepanelen kosten lees je dat wij adviseren om te gaan voor A-kwaliteit zonnepanelen. Dit omdat deze panelen een stuk sneller degraderen dan de standaard pv panelen. Dat betekent dat de panelen een veel langere tijd meegaan en een hoog rendement blijven behouden.

Hoe kies je een goed zonnepaneel bedrijf?

Ga niet te veel offertes aanvragen want dan raak je in stress. Je gaat namelijk bij alles wat op papier staat proberen uit te zoeken waarom een kostenpost zodanig verschilt met andere bedrijven. De belangrijkste tips die we je kunnen meegeven bij het kiezen van een goed bedrijf zijn als volgt:

 1. Ga naar www.kvk.nl en zoek het bedrijf op
 2. Zoek het bedrijf op Google. Meestal vind je recensies en zie je of het bedrijf failliet is ja of nee.
 3. Vergelijk op basis van de kwaliteit. Kijk welke producten er worden aangeboden en welke merken.
 4. Vergelijk op service. Hoe snel kan er geleverd worden, werkt het bedrijf zo efficiënt mogelijk en probeert het bedrijf constant te verbeteren?
 5. Is het een bekend bedrijf in de zonnepanelen markt? Dit kun je doen door een klein onderzoekje te doen op het internet.
 6. Kies je voor een klein lokaal bedrijf of voor een succesvol groot bedrijf? Deze keuze is persoonlijk, maar denk er wel om dat veel kleine bedrijfjes over een paar jaar kunnen verdwijnen. Zo kun je ook geen aanspraak maken op de garanties!  Dit is veel vaker voorgekomen in de afgelopen jaren.
 7. Betaal meer voor kwaliteit en service! Uiteindelijk gaat het erom dat je een goed gevoel hebt bij het bedrijf.
 8. Doe geen betaling vooraf!
 9. Kies voor een partij die eigen monteurs heeft en VCA gecertificeerd zijn. Denk ook aan de NEN1010 normen bij montage.
 10. Kies voor ISO en TUV gecertificeerde bedrijven.
 11. Bekijk en vergelijk de garantietermijnen.
 12. Kies voor All-in prijs, dus ook een btw teruggave service.
 13. Kies voor een korte installatie planning (binnen 4 weken is acceptabel).

Gelukkig hoef je punt 1, 2 en 5 niet uit te voeren als je via onze website offertes aanvraagt.

Download hier onze keuzegids

Vergelijk maximaal 4 partijen

Doordat wij bijna 10 jaar in deze markt zitten kennen wij de goede en slechte bedrijven. Via onze website kun je in een keer tot 4 offertes ontvangen van professionele partijen, die elk op hun eigen manier zich proberen te onderscheiden. Zo zijn er bedrijven die de kosten laag proberen te houden door een offerte op afstand te sturen en zo zijn er bedrijven die geloven in klantcontact en eerst een adviesgesprek willen aan huis om een offerte uit te brengen. De keus is natuurlijk weer aan jou. Kies je voor persoonlijk advies, of heb je je al genoeg verdiept in pv panelen en wil je een offerte op afstand. Het is allemaal mogelijk.

Vergeet ook niet dat het om een aanzienlijke investering gaat. Je wilt dat de panelen op je dak komen.

Lees ook: waar moet je op letten bij een zonnepanelen offerte.

 

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%