Zonnepanelen Apeldoorn

zonnepanelen Apeldoorn Apeldoorn staat bekend om zowel de uitgestrekte natuur, de gastvrijheid en de vier Gelderse streken die veel te bieden hebben. Zowel de Veluwe als de regio’s Arnhem-Nijmegen, de Achterhoek en het Rivierenland besteden veel aandacht aan duurzame vormen van energie en hebben voor bewoners verschillende hulpmiddelen bij het investeren in zonnepanelen. Kies je samen met Apeldoorn voor duurzaam wonen met jouw eigen energievoorziening? Op deze website lees je alle noodzakelijke informatie over zonnepanelen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen prijzen Apeldoorn

kosten-zonnepanelenDe kosten die voor zonnepanelen in rekening worden gebracht zijn door de jaren heen aanzienlijk geslonken. Dit was meteen ook één van de belangrijkste redenen waarom de overheid er voor heeft gekozen om de subsidies op zonnepanelen in te perken. Om je een goed beeld te geven van de gemiddelde kostprijs waar je bij een investering in zonnepanelen rekening mee dient te houden hebben we even een aantal mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet in onderstaande tabel.

  X aantal panelen De kosten (gemiddeld) Besparing per jaar
1 persoon 11 € 4.700 – € 5.600 € 500,-
2 personen 16 € 7.300 – € 8.000 € 750,-
4 personen 22 € 9.700 – € 10.600 € 1.000.-
6 personen 26 € 11.500 – € 12.500 € 1.200.-

Meer informatie over de kosten?:

Investeren in zonnepanelen heeft verschillende voordelen

Ben je van plan om zonnepanelen te kopen dan krijg je te maken met diverse voordelen op verschillend gebied:

Voordelen voor jouw woning Financiële voordelen Voordelen voor het milieu
Investeren in zonnepanelen levert een beter energielabel voor jouw woning op. Dit label is verplicht voor iedereen die een woning wil verhuren of verkopen. Slechts 10 zonnepanelen op het dak van jouw woning leveren al een besparing van 500 Euro per jaar op, op de bestaande energiekosten. Zonnepanelen wekken groene stroom op. Je draagt op duurzame wijze bij aan het milieu.
Waardevermeerdering van de woning. Je kunt terugleveren aan de energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. De CO2-uitstoot van je huishouden wordt verlaagd door de zonnepanelen.
De maandelijkse energiekosten gaan naar beneden, je wekt immers je eigen stroom op. De investering verdiend zichzelf binnen 7 à 9 jaar terug. Het opwekken van energie met zonnepanelen is geluidsarm.

Hoe kun je het investeringsbedrag financieren?

Al met al vraagt een investering in zonnepanelen op jouw woning een behoorlijke investering. Er zijn echter mogelijkheden om je investering sneller terug te verdienen. Je kunt met al je vragen of lopende subsidieregelingen altijd bij het loket van de Apeldoorn terecht. Duurzaamheid is een van de speerpunten die de provincie nastreeft en regelmatig zijn er subsidiemogelijkheden als je wilt investeren in zonne-energie. Daarnaast kunt je de btw van het investeringsbedrag terugvragen bij de belastingdienst, waarmee je zo maar 21% van de totale investering terughaalt. De banken en de overheid werken samen als het gaat om het verstrekken van ‘groene leningen’. Dit houdt in dat je doorgaans een maximum bedrag van € 25.000 kunt lenen voor de investering in duurzame verbouwingen aan uw woning. Daar vallen uiteraard de zonnepanelen die je wilt plaatsen ook onder.

 

Vergelijk aanbieders in Apeldoorn voordat je een keuze maakt

Alvorens je keuze op een leverancier van zonnepanelen te bepalen doe je je eerste besparing vaak al door offertes goed met elkaar te vergelijken. Bekijk aandachtig welke soort en type zonnepanelen je worden aangeboden en of de installatie volledig in de offerteprijs is inbegrepen. Uiteraard is het ook mogelijk om de zonnepanelen zelf te installeren en zo nog verder op de prijs te besparen. De zonnepaneel techniek ontwikkeld zich nog steeds verder en tegenwoordig is het zelfs mogelijk om dakpannen te kopen met ingebouwde zonnepanelen. Allemaal zaken die je mee kunt nemen bij het vergelijken van de mogelijkheden en de kosten. Via onze website kun je gelukkig geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes van diverse monteurs uit Apeldoorn aanvragen en vergelijken. Volg de stappen hieronder en bespaar ook:

  1. Vul hieronder je postcode in en vervolgens het formulier
  2. Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes in je mailbox
  3. Begin met vergelijken en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!