Zonnepanelen Zoetermeer

Zonnepanelen ZoetermeerDe gemeente Zoetermeer is een duidelijk voorbeeld van een plek waar men weet hoe je gratis energie opwekt. Dat doe je met zonnepanelen. Die zie je dan ook steeds vaker op de daken in Zoetermeer liggen. Door ook panelen aan te schaffen maak jij deel uit van deze revolutie. Wanneer jij nog twijfelt hebben we hier wat informatie voor je.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Zoetermeer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet waarvoor jij gaat betalen en hoe je kan besparen

De prijs van zonnepanelen is opgebouwd uit een aantal factoren. Wanneer je deze kent weet je gelijk waarop jij kan gaan besparen.

  • Hoge materiaalkosten, goede investering. Het materiaal van de nieuwste panelen, monokristallijn silicium, is in staat om energie op te wekken uit zonlicht en daglicht. Dat maakt het tot een kostbare maar goede investering waarop je niet moet gaan bezuinigen.
  • Hoor arbeidsloon wat je terug verdient. Voor de installatie van je zonnepanelen kies je het beste voor een gecertificeerd installateur. Alleen deze is in staat om jouw installatie zo te plaatsen en te installeren dat jij de zon optimaal benut.
  • Kilometerkosten die je niet hoeft te maken. Dit is een post waarop je duidelijk kan besparen. Dat doe je door een installateur en leverancier uit je eigen omgeving te selecteren.
  • De schaarste waarvoor jij niet hoeft te betalen. Jij hoeft er niet voor te betalen dat zonnepanelen vaak in een lager aantal worden afgenomen. Door met een groep samen te komen bereik je dit.

De kosten van zonnepanelen op een rijtje

We vroegen bij meerdere leveranciers van zonnepanelen prijzen op. Men stuurde ons de volgende offertes:

Welk model of generatie koop je Wat is de tijd waarin je de investering terugverdient Wat is het vermogen wat je kan behalen Wat is de prijs
Een van de eerste groene panelen 8 jaar 175 Wp 225  euro per paneel
Een van de latere blauwe panelen 10 jaar 275 Wp 366 euro per paneel
Een van de nieuwste zwarte panelen 12 jaar 400 Wp 598 euro per paneel

Waarom een specialist in Zoetermeer inhuren

Het beste schakel je een plaatselijke specialist in om de onderstaande redenen:
Er gaat geen tijd verloren bij het plaatsen. Een plaatselijke specialist weet wat de eisen van de gemeente zijn voor jouw dak en hij kan de vergunning eventueel voor je aanvragen.
Er blijft geen geld liggen. De plaatselijke specialist weet of er voor jouw dak een subsidiepotje klaar staat wat jij kan benutten. Zo betaal jij nooit teveel.

Steun of subsidie voor zonnepanelen in Zoetermeer

Zoetermeer geeft vooral veel informatie over de aanschaf van zonnepanelen. Je leest er meer over op deze pagina. https://www.zoetermeer.nl/inwoners/zoeken_45896/?trefwoord=zonnepanelen.

De BTW terugvragen van jouw zonnepanelen

Bij wijze van een subsidie mag jij de betaalde BTW terug vorderen. Dat doe je op de volgende manier.

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.

Daarna stuurt de belastingdienst je een bevestiging.

Vraag nu vervolgens je BTW terug.

De keurmerken die voor jou van belang zijn

Bij de aanschaf van zonnepanelen draait het erom dat je topkwaliteit koopt. Die herken je gelijk aan de volgende keurmerken en garanties.
Jouw garantie voor de beste installateur. Deze zal het Zonnekeur logo hebben. Dat geeft aan dat hij gecertificeerd is.
Jouw garantie voor de beste panelen. Die herken je aan het CE logo en het Tüv logo. De panelen zijn geschikt volgens de eisen van de Europese Unie en de Duitse overheid.

De problemen die je tegen kan komen

De installateur en leverancier komen van ver. Je komt dan zeer hoge kilometerkosten op de factuur tegen. Zonde want in je eigen omgeving was je goedkoper uit geweest.
Jij hebt te weinig vermogen op je dak liggen. Door te kiezen voor een verouderd type panelen wekt jouw dak te weinig stroom op.

Jouw terugverdientijd bij zonnepanelen

Zonnepanelen verdien je over een bepaalde periode weer terug. Dat hangt af van de volgende factoren:
De hoogte van de prijs van de panelen binnen het segment.
Het vermogen van de panelen.
De subsidie die er tussentijds vanuit de overheid bij komt.

Checklist die van belang is

  • Koop het juiste vermogen zonnepanelen. Kijk eerst naar jouw jaarfactuur en bepaal dan wat jouw energiebehoefte is.
  • Kijk naar de energiemeter die je nu hebt. Voor zonnepanelen moet je verplicht een slimme meter hebben.

Handiger besparen

Bespaar niet op het type panelen. Door te kiezen voor de recentste panelen heb je het hoogste rendement. De wat hogere prijs neem je tijdelijk voor lief.
Koop samen met je buren of een collectief. Bestel groter en bespaar meer.

De kwaliteit van vakmannen in Zoetermeer vergelijken

Dat doe je met onderstaande button. Je vergelijkt meerdere vakmannen aan de hand van hun offertes. Zo bespaar je tot 20 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!