Zonnepanelen Amsterdam

Zonnepanelen AmsterdamWonen in Amsterdam is mooi en duur tegelijk. Wanneer jij je woonlasten wil drukken is het goed om nu te investeren in zonnepanelen. We keken voor jou naar plaatselijke regels maar ook naar zaken waar je op moet letten. Zo investeer je verstandig en houd je de kosten binnen de perken.

Weet waar je voor betaalt

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Amsterdam? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Amsterdam.

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Je betaalt voor de volgende zaken:
De materialen zelf. Uiteraard. Je betaalt voor de zonnepanelen maar ook voor het montagemateriaal. Ook de omvormer valt hieronder. Het materieel wat gebruikt wordt. Hier onder valt het gebruik van de bouwsteiger om de zonnepanelen te plaatsen maar ook bijvoorbeeld een lift om de panelen op jouw dak te krijgen.

De BTW. Dit vorder je naderhand weer terug.
Het arbeidsloon. Dit zijn de kosten van de schouw en het plaatsen.
Kilometerkosten. Door te kiezen voor een lokale leverancier bespaar je hierop.

De kosten van zonnepanelen in Amsterdam

Voor zonnepanelen betaal je in Amsterdam de volgende prijzen:

Van welk materiaal zijn de zonnepanelen gemaakt Wat is de terugverdientijd/wat is het maximum vermogen Wat is de prijs bij benadering per paneel zonder omvormer
Traditioneel: glas 7 jaar/tot 225 Wp Tussen 310 en 395 euro
Polykristallijn 8 a 9 jaar/tot 275 Wp Tussen 410 en 485 euro
Monokristallijn 10 a 11 jaar/tot 400 Wp Tussen 525 en 595 euro

Waarom jij een lokale specialist moet inhuren

Schakel altijd een specialist uit (de regio) Amsterdam in. Dat doe je om de volgende redenen:
Een specialist uit Amsterdam heeft kennis van vergunningen. In bepaalde delen van Amsterdam moet een vergunning worden aangevraagd. De lokale specialist weet daar alles van. Je bent sneller aan de beurt. Niemand wacht graag te lang op zonnepanelen. Een lokale specialist plant jou sneller in en bovendien zijn de reiskosten lager. Daarnaast heeft hij/zij kennis van lokale subsidies. Een plaatselijke leverancier  weet wat er te halen is op het gebied van subsidies. Jij kan daarvan profiteren.

Jouw subsidie in Amsterdam

De gemeente Amsterdam doet er alles aan om de plaatsing van zonnepanelen te stimuleren. Men komt je tegemoet op de volgende manier.

Vorder je BTW terug

De BTW die je betaalt bij de aanschaf van zonnepanelen kan je terugvorderen. Dat doe je op de volgende manier:
Ga naar deze link en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Je ontvangt een bevestiging.
Je vordert de betaalde BTW terug.

Belangrijke keurmerken

Zonnepanelen moeten altijd voorzien zijn van keurmerken. Dit zijn de belangrijkste.
CE. Dit geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de eisen die eraan worden gesteld door de Europese unie.
Tüv. Dit geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de Duitse eisen. Dit is een heel goede graadmeter.
Zonnekeur. Dit keurmerk wordt gegeven aan installateurs en monteurs die gecertificeerd zijn.

Veelgemaakte fouten

Maak niet de volgende fouten:
Een te laag vermogen kopen. Velen besparen door goedkope zonnepanelen met een te laag vermogen te kopen. Deze panelen leveren doorgaans niet genoeg stroom voor jouw huishouden. Een leverancier uit een ander deel van het land. In een andere provincie mogen zonnepanelen dan goedkoper zijn: de reiskosten zijn een stuk hoger. Bespaar hierop door een plaatselijke specialist in te huren.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou de volgende voordelen:
Geen energiebelasting. De stroomkosten zijn enorm hoog en dat komt door de energiebelasting. Door zelf opwekken betaal je deze belasting niet. Terugverdienen. Een investering in zonnepanelen verdient zichzelf terug doordat je geen of minder stroom van het energiebedrijf nodig hebt. Meer opwekken dan je nodig hebt. Door iets meer te investeren in zonnepanelen met een hoog rendement wek je meer op dan je nodig hebt. Je kan die kWh terugvorderen bij de energieleverancier. Doordat je een slimme meter hebt zie je gelijk hoeveel je zal gaan terugkrijgen van de energieleverancier.

Check deze punten:

  • Vergelijk prijzen van lokale leveranciers. Dat doe je door offertes op te vragen.
  • Laat een schouw van je dak maken en kijk naar schaduwval. Op die manier werken jouw zonnepanelen optimaal en haal jij het uiterste uit de zon.
  • Vraag de BTW terug. Dat doe je volgens bovengenoemde checklist.

Besparen doe je zo

Je bespaart gemakkelijk op zonnepanelen met de volgende tips:
Sluit je aan bij een collectief. Of, als dat er niet is, koop samen met je buren in. Dat scheelt een stuk in de kosten.
Vraag offertes op.

Kwaliteit vakmannen in Amsterdam vergelijken

Dit doe je met deze button. Je ontvangt meerder offertes. Die vergelijk je op de volgende punten: gespecificeerde prijzen. Er staan aparte tarieven vermeld voor materiaal, materieel, arbeidsloon en BTW. Vergelijk de kilometerkosten die worden berekend. Vergelijk alleen prijzen inclusief de BTW.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!