Zonnepanelen Amersfoort

Zonnepanelen AmersfoortDe Utrechtse Heuvelrug is een plek waar de zon flink kan schijnen. Wat is er dan mooier dan die zon om te zetten in energie. Dat doe je heel eenvoudig via zonnepanelen. We hebben voor jou een aantal tips op een rij gezet als je deze investering gaat doen. Daar doe jij als inwoner van Amersfoort je voordeel mee.

Hoe is de prijs bepaald

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Amersfoort? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Amersfoort.

De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet. Het arbeidsloon. Dit is het werk wat is gedaan voor het plaatsen van de zonnepanelen maar bijvoorbeeld ook het werk voor de schouw en het advies met uittekenen van de panelen. Het materiaal. Dit zijn niet alleen de zonnepanelen maar bijvoorbeeld ook het bevestigingsmateriaal om de panelen te plaatsen. Het gebruik van materieel. De huur van de bouwsteiger en de bouwladder om de zonnepanelen te plaatsen valt hier onder.

Wat zijn de kosten van zonnepanelen

We vroegen offertes op voor zonnepanelen. We ontvingen de volgende offertes:

Welk materiaal zonnepanelen Wat is de terugverdientijd Wat is de prijs per paneel
Ouderwets model. Glas, Tot 7 a 8 jaar Tussen 325 en 385 euro
Recentere generatie. Polykristallijn Tot 8 a 9 jaar Tussen 415 en 495 euro
Nieuwste generatie. Monokristallijn Tot 10 a 11 jaar Tussen 535 en 615 euro

 

Waarom een specialist uit de regio Eemland inhuren

Wie voor zonnepanelen gaat schakelt daarvoor liever een lokaal bedrijf in.  Je doet dat onder andere om de volgende redenen:Een lokale specialist kent de vergoedingen en subsidies. Veel leveranciers kennen de manieren om een tegemoetkoming in de kosten te ontvangen. Je bespaart direct.Een plaatselijke specialist regelt de zaken sneller. Een leverancier uit de regio Eemland kan jou sneller inplannen als klant. Verder reist men korter waardoor jij een lagere reiskostenvergoeding betaalt.

De gemeente Amersfoort schiet jou te hulp

Ga je zonnepanelen aanschaffen dan schiet de gemeente Amersfoort jou te hulp. Je kan daarvoor op deze link klikken. Men biedt onder andere een duurzaamheidslening aan.

Jouw BTW terugvorderen bij je zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan jij je als ondernemer laten registreren en je BTW terugvorderen. Dat doe je op onderstaande manier.

  • Ga naar deze link
  • Ontvang een bevestiging. Je bent nu ondernemer voor de BTW.
  • Vorder je BTW terug.

Belangrijke keurmerken bij zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen krijg je onder andere met de volgende keurmerken te maken:CE. Dit symbool houdt in dat jouw zonnepanelen zijn goedgekeurd door de Europese Unie. Het gaat dan om de materialen en de veiligheid. Tüv. Dit is een belangrijk Duits keurmerk. Je hebt te maken met de hoogste kwaliteit. Zonnekeur. De monteur/installateur is gecertificeerd. Je hebt te maken met een vakman.

Valkuilen bij zonnepanelen

Bij het aanschaffen van zonnepanelen gaat wel eens wat mis. Pas op met de volgende zaken:Kies het juiste rendement. Bespaar niet op het vermogen van je zonnepanelen door een te laat vermogen te kiezen. Je wil immers genoeg stroom opwekken voor je huis. Laat de zonnepanelen uittekenen. Daarbij kijkt men naar de schaduw op je dak.

Voordelen van zonnepanelen.

Geen energiebelasting meer. De hoogte van de energiebelasting stijgt de komende jaren. Wanneer je zelf stroom opwekt betaal je geen energiebelasting.
Salderen bij overproductie. Maken je zonnepanelen teveel stroom dan is er niets aan de hand; je krijgt het tarief per kWh, inclusief de belasting, terug via de salderingsregeling.

Een korte checklist bij zonnepanelen kopen
Let op de volgende zaken:Betaal niet teveel. Vraag eerst offertes op voor de laagste prijzen. Laat de zonnepanelen tekenen. Daarbij houdt men rekening met de richting van de zon en schaduwval. Vergeet niet je BTW terug te vorderen.

Besparen op zonnepanelen

Besparen op zonnepanelen doe je met de volgende tips. Kies een lokale leverancier. De prijs mag dan wellicht wat duurder zijn dan die van een leverancier aan de andere kant van het land; de kilometerkosten zijn gelijk een stuk lager wat ervoor zorgt dat je uiteindelijk tot wel 20 procent goedkoper uit bent. Werk samen met een collectief. Kijk of er in je gemeente een collectief is waar jij je bij kunt aansluiten. Zo bespaar je gelijk aanzienlijk. Vergelijk offertes.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Amersfoort

De beste vakman voor jouw dak vind je door offertes te vergelijken. Dat doe je met deze button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je vergelijkt op de volgende punten:Een gespecificeerde offerte. Alle zaken die de prijs bepalen staan erop. Een offerte inclusief de BTW. Kijk naar de kilometerkosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!