Zonnepanelen Alphen aan den Rijn

Zonnepanelen Alphen aan den RijnSlimme woningbezitters in Alphen aan den Rijn hebben het in de gaten. De zon is gratis en hij schijnt voor iedereen. Wie slim is gaat dan ook nu zijn eigen stroom opwekken. We keken voor jou naar de voordelen van een plaatselijke leverancier. Ook geven we je een hoop praktische informatie.

Hoe komt de prijs tot stand

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Alphen aan den Rijn? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Alphen aan den Rijn.

Zonnepanelen betekent een flinke investering. Het is goed om te weten hoe de prijs is opgebouwd. Het materiaal. Hieronder vallen de zonnepanelen zelf, de omvormer maar ook het montagemateriaal. Het is ongeveer de helft van het totale kostenplaatje.Het gebruikte materieel. Dit zijn de kosten die de leverancier maakt voor hij de zonnepanelen op je dak kan komen plaatsen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de huur van bouwsteigers, een hoge ladder en eventueel een speciale lift.Het arbeidsloon. Dit zijn de kosten die de leverancier maakt voor het plaatsen maar ook voor het advies vooraf.De kilometerkosten. Dit zijn de kosten die worden gemaakt om de zonnepanelen bij jou te krijgen. De BTW. Dit is een post die je later weer kan terugvorderen.

De kosten van zonnepanelen

We informeerden naar de kosten van zonnepanelen en kregen de volgende offertes binnen:

Wat voor vermogen hebben de zonnepanelen in Wp Wat is de tijd waarin je ze terugverdient Wat is de prijs per zonnepaneel, zonder omvormer, zonder arbeidsloon
Tot 225 Wp 7 jaar Tussen 345 en 395 euro
Tot 275 Wp 8 tot 9 jaar Tussen 445 en 495 euro
Tot 400 Wp 11 jaar Tussen 525 en 615 euro

 

Waarom een leverancier uit Alphen aan den Rijn inhuren

Voor zonnepanelen huur je het liefste een lokale leverancier in. Dat doe je om de volgende redenen:Een lokale leverancier kent de weg. En dan bedoelen we niet alleen de weg naar jouw huis; ook wanneer er bijvoorbeeld een vergunning moet worden geregeld kent men het juiste loket.Een lokale leverancier reist korter. Dit zie je gelijk terug in de prijs. Doordat men veel minder kilometers hoeft af te leggen betaal jij minder.

Steun vanuit de gemeente

Zonnepanelen zijn een flinke investering. Via deze link zie je gelijk welke steun je kan krijgen vanuit de gemeente Alphen aan den Rijn wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen.

De BTW terugvragen in 3 snelle stappen

De BTW die je betaalt bij de aanschaf van de zonnepanelen kan je terugvorderen. Dat doe je aan de hand van deze stappen:

  • Ga naar deze link en registreer je als ondernemer. 
  • Je ontvangt een bevestiging dat je bent geregistreerd voor je zonnepanelen als ondernemer.
  • Vraag als ondernemer de BTW terug.

Belangrijke keurmerken bij zonnepanelen

Zonnepanelen koop je niet zomaar; ze moeten voldoen aan bepaalde keurmerken en eisen. CE. Het belangrijkste keurmerk. De zonnepanelen voldoen aan de eisen die eraan worden gesteld door de Europese Unie. Tüv. Een Duits keurmerk. Deze zonnepanelen voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Zonnekeur. Een keurmerk wat betrekking heeft op de monteurs van zonnepanelen. Ze zijn gecertificeerd.

Valkuilen. Trap er niet in

Bij de aanschaf van zonnepanelen gaat nogal eens wat mis. Trap niet in de volgende valkuilen. Geen rekening houden met schaduw. De gemetselde schoorsteen en je dakkapel zijn schaduwobjecten waardoor jouw zonnepanelen het niet of niet goed zullen doen. Laat zonnepanelen altijd uittekenen. Het verkeerde vermogen. Het aantal Wp geeft aan hoeveel een zonnepaneel kan opwekken. Koop niet uit besparingsdrang een te laag vermogen.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meerdere voordelen:Onafhankelijk van je energieleverancier. Je hebt (haast) geen stroom meer nodig. Salderen bij een overschot. Zonnepanelen kunnen extra geld voor je verdienen. Maak je meer stroom dan je zelf nodig hebt dan krijg je van je energieleverancier het tarief per kWh terug gestort. Dat heet salderen.

Jouw zonnepanelen in een paar korte stappen

  • Vraag offertes op. Zo ontvang je de laagste prijzen.
  • Kijk hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Dit laat je uittekenen.
  • Vraag na plaatsing de BTW terug.

Besparen op je zonnepanelen

Besparen op je zonnepanelen doe je eenvoudig met de volgende stappen:Vraag offertes op. Dat doe je met onderstaande button. Je kan van meerdere plaatselijke aanbieders de prijzen vergelijken alvorens een keuze te maken. Maak van goedkoop geen duurkoop. Investeer in plaats van in goedkope panelen met een laag vermogen liever in panelen met een wat hoger vermogen. Je kan dan salderen. Kijk naar een initiatief. Er zijn genoeg initiatieven waarbij jij je kan aansluiten als je zonnepanelen gaat kopen. Je bespaart op de investering.

Vergelijk vakmannen in Alphen aan den Rijn

Vergelijken op vakmannen doe je heel eenvoudig met deze link. Vergelijk de offertes en bespaar tot 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!