Zonnepanelen Alkmaar

Zonnepanelen AlkmaarWoon je in Alkmaar dan vind je vast dat je energierekening wel wat omlaag mag. Om die reden kiezen veel mensen voor zonnepanelen op hun dak. We keken voor jou naar de redenen om een plaatselijke specialist te kiezen. Ook de mogelijkheden om een deel van je investering terug te verdienen namen we onder de loep.

 

 

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Alkmaar? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Alkmaar.

Hoe is de prijs opgebouwd

Zonnepanelen hebben een behoorlijk hoog prijskaartje. Wanneer jij ze wil gaan kopen ontdek je dat de prijs bestaat uit de volgende delen:Het materiaal zelf. Dit zijn de zonnepanelen maar ook het materiaal wat voor de bevestiging ervan gebruikt is. Dit is iets meer dan de helft van de totale prijs. De BTW. Dit is een bedrag van 21 procent wat je betaalt over de zonnepanelen. Dit geld gaat naar de belastingdienst. Je kan het terugvorderen; hoe, daar komen we straks op terug. Het materieel. Dit is het gebruik van een bouwsteiger of ladder voor het plaatsen van de zonnepanelen. Doorgaans wordt dit gehuurd; jij betaalt die huur. Het arbeidsloon. Dit is het tarief van de medewerkers die jouw zonnepanelen komen installeren.

Wat zijn de kosten van zonnepanelen

We informeerden naar de kosten van zonnepanelen. We ontvingen de volgende offertes:

Wat is het maximale vermogen van de zonnepanelen Wat is de tijd waarin je de zonnepanelen terugverdient Wat is de prijs bij benadering
Tot 225 Wp 7 jaar Tussen 315 en 385 euro per zonnepaneel
Tot 275 Wp 8 tot 9 jaar Tussen 425 en 485 euro per zonnepaneel
Tot 400 Wp 10 t0t 11 jaar Tussen 515 en 595 euro per zonnepaneel

 

Waarom jij een specialist in Alkmaar moet inhuren

Zonnepanelen koop je het beste via de specialist. Alkmaar heeft meerdere specialisten die alles weten over jouw dak en de zonnepanelen die je nodig hebt. Je schakelt een lokale specialist in om de volgende redenen: Een lokale specialist kent de plaatselijke wetgeving. Wanneer jij bestelt bij een specialist uit Alkmaar kent deze de regels op het gebied van vergunningen. Hij kan gelijk de juiste informatie geven. Een lokale specialist helpt snel. Iemand uit Alkmaar zelf kan jou gemakkelijk inplannen. Ook de schouw vooraf kan snel worden uitgevoerd.

Subsidie of steun in Alkmaar

Alkmaar biedt jou als inwoner de gelegenheid en steun bij het plaatsen van zonnepanelen. Je vindt hier alles over de plaatselijke regelgeving en initiatieven. Het is mogelijk om een subsidie te krijgen of om je aan te sluiten bij een bestaand initiatief.

De BTW terugkrijgen

De BTW over de zonnepanelen, 21 procent, kan je terugvorderen bij de belastingdienst. Deze subsidie ontvang je wanneer je registreert als ondernemer. Via onderstaand stappenplan vraag jij je BTW terug.

  • Ga naar deze link 
  • Je ontvangt een bevestiging per post.
  • Je bent geregistreerd als ondernemer. Met deze gegevens kan je de BTW terugvorderen.

Keurmerken

Zonnepanelen moeten wel van een goede kwaliteit zijn. We hebben een paar keurmerken voor je op een rij gezet. CE. Dit is het belangrijkste keurmerk. Het zonnepaneel wat je wil kopen voldoet aan de eisen van de Europese Unie. Tüv. Dit keurmerk is van oorsprong Duits. Het wordt gegeven aan zonnepanelen die aan de hoogste eisen voldoen. Zonnekeur. Dit keurmerk heeft vooral betrekking op de monteur of installateur van zonnepanelen. Men is bijgeschoold volgens de meest recente eisen.

Trap niet in deze valkuilen

Zonnepanelen aanschaffen kan voor problemen zorgen. We hebben een paar valkuilen op een rij gezet .Bespaar niet op het vermogen. Goedkope zonnepanelen lijken heel aantrekkelijk. Je moet echter niet besparen op het vermogen van de zonnepanelen. Kijk naar je energiebehoefte en bepaal daarna het aantal Wp wat je nodig hebt. Pas op met schaduw. Een schoorsteen of een dakkapel zijn schaduwobjecten. Pas op met het plaatsen van zonnepanelen in de buurt van dergelijke plekken.

De terugverdientijd

We noemden in de tabel een terugverdientijd. Daarbij hielden we rekening met de volgende zaken: De prijs van de zonnepanelen. Goedkope zonnepanelen verdien je sneller terug. Het vermogen van de zonnepanelen. Het aantal Wp is belangrijk bij het terugverdienen. Je moet genoeg energie krijgen.

Even checken

Bij zonnepanelen aanschaffen houd je met de volgende zaken rekening: Kies een plaatselijke leverancier. Kies het juiste vermogen voor op jouw dak. Laat de zonnepanelen uittekenen op je dak. Vraag je BTW terug.

Besparen op je zonnepanelen

Vergelijk vooraf prijzen. Sluit je aan bij een collectief waardoor je goedkoper inkoopt.

Vergelijk de kwaliteit van vakmannen

Vakmannen vergelijken doe je heel eenvoudig met onderstaande button. Je vergelijkt de offertes op de volgende punten: De kosten van het arbeidsloon. De kosten van de materialen. De kosten van het materieel. De hoogte van de kilometerkosten.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!