Onafhankelijke zonnepanelen platform met meer dan 15 jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De prijzen van zonnepanelen zijn weer gedaald naar de prijs van 3 jaar geleden, voor het corona tijdperk. Dit is goed nieuws voor alle mensen die nog geen zonnepanelen hebben aangeschaft. In dit artikel leggen we uit waarom de prijs weer tot het oude niveau is gedaald. 

Waarom zijn zonnepanelen weer een stuk goedkoper?

Tijdens de corona periode gingen veel woningeigenaren klussen aan hun woning. Woningen, tuinen, veel daarvan zijn opgeknapt. Hierbij kwam ook duurzaamheid kijken. Zonnepanelen gingen over de toonbank als warme broodjes! Echter konden de producenten van zonnepanelen de vraag niet aan door een grondstoffentekort. Nu het grondstoffentekort in 2023 weer is opgelost is er meer aanbod dan vraag. 

Teveel aanbieders

De aanbieders van zonnepanelen hebben zich ingespeeld op de vraag die er de afgelopen jaren was. Echter is de vraag zodanig afgenomen dat de handelaren met een overschot van zonnepanelen zitten. Ze willen de voorraad snel laten krimpen en dit doen ze, inderdaad, door de prijs te verlagen. Wat natuurlijk in jouw voordeel ligt!

Grondstoffen

Er zijn enkele grondstoffen die erg in prijs verlaagd zijn. Ook dit speelt mee in de prijsdaling van zonnepanelen in 2023. De polysiliciumproductiecapaciteit (een grondstof voor zonnepanelen) is verdubbeld (soms zelfs verdriedubbeld) waardoor er meer van gemaakt wordt en de prijs daalt. De prijs is soms zelfs zo laag dat producten van silicium hun werk moeten stilleggen omdat het niet meer winstgevend is. 

Consumenten zijn afwachtend

Doordat de wachttijden tijdens de coronacrisis zo lang waren zijn consumenten meer afwachtend geworden. Ze zijn gewend aan de wachttijden en nemen genoeg met wachttijden tot wel 6 maanden. Terwijl er op dit moment juist al veel sneller plek is om een afspraak te maken voor het installeren van zonnepanelen.

We zullen de komende jaren ook kennis maken met vele woningeigenaren die hun zonnepanelen weer moeten vervangen, aangezien de levensduur van zonnepanelen rond de 25 jaar is. Hierdoor zal de vraag in de toekomst weer erg toenemen, waardoor vanzelfsprekend de prijs weer zal stijgen. 

0% btw maakt het nóg goedkoper!

Momenteel (2023) is er een regeling van de overheid waardoor er 0% btw wordt gerekend op de aankoop van zonnepanelen. Dit scheelt al gauw een à twee duizend euro op de aankoopprijs. Het is nog niet bekend tot wanneer deze regeling geldig is, dus weer er snel bij!

Vergelijk en bespaar

Door meerdere aanbieders van zonnepanelen te vergelijken kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten. Door middel van onze offerteservice kun je gratis én vrijblijvend meerdere lokale vakspecialisten vergelijken. Wees er snel bij en geniet van de huidige lage prijzen van zonnepanelen en de 0% btw regeling!

Geef een reactie