zonnepanelen tekenen

Topman van BP heeft weinig vertrouwen in zonne-energie

BP’s topman Tony Hayward heeft zich op een conferentie in Californië kritisch uitgelaten over zonne-energie. “Zolang er geen flinke doorbraak in de technologie komt, zal zonne-energie niet kunnen concurreren met conventionele energie. Met de huidige technologie en voortgang is het gat met conventionele energie simpelweg te groot om op redelijke termijn te overbruggen,” aldus Hayward.

Gedurende de laatste zes maanden heeft BP zijn activiteiten op het gebied van zonne-energie teruggeschaald. Over de gehele wereld zijn fabrieken gesloten, wat aangeeft dat het bedrijf zich weer wil gaan richten op zijn ‘core business’: olie en gas. Wat men hierbij over het hoofd ziet, is dat investering in zonne-energie een investering in de toekomst is. Want waar olie en gas opraken, is zonne-energie nog zeker 5 miljard jaar beschikbaar.

De ‘groene revolutie’ vindt nú plaats. De economische crisis heeft er wel een rem opgezet, maar deze is tijdelijk en zal spoedig weer losgelaten worden. Met name de recente prijsval van zonnepanelen heeft een dempende werking op het negatieve effect van de crisis op de producenten en installateurs van zonnepanelen. Ook zullen toekomstige overheidsmaatregelen het leven van de fossiele sector niet makkelijker maken; de tendens is de afgelopen jaren dat fossiele brandstof duurder wordt, waar ‘groene’ energie meer en meer subsidie krijgt. Al met al waant Hayward zich veiliger dan hij daadwerkelijk is; zonne-energie zit in een stroomversnelling. Daar zal ook de gevestigde orde keihard aan moeten geloven.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%