Zonnepanelen Maassluis

Prijzen van zonnepanelen kelderen

Een klein lichtpuntje in een verder pikzwarte economie; de prijzen van zonnepanelen zijn bezig met een snelle daling. De prijs voor een stekkerklare installatie, inclusief installatie, is al met ruwweg 8% gedaald ten opzichte van oktober vorig jaar. De verwachting is dat deze prijs gedurende dit jaar nog met maarliefst 15% tot 20% kan zakken. De oorzaak van deze prijsval zit hem in het ontstane overschot aan productiecapaciteit, gekoppeld aan een dalende vraag vanuit met name Spanje en Duitsland.

Voor mensen in de VS is het al helemaal feest; gezien de gestegen subsidie per 1 januari dit jaar zal de effectieve prijs naar verwachting met maarliefst 50% dalen. “De tijd van de extreem dure zonne-modules is voorbij,” aldus analyst Nathaniel Bullard van het onderzoeksbedrijf New Energy Finance. Omstreeks 2004 begonnen de prijzen van zonnepanelen aan een sterke stijging, die met name te maken had met het tekort aan productiecapaciteit voor zowel zuiver silicium als de panelen zelf. Daarnaast werden door de Spaanse en Duitse regeringen flinke subsidie uitgekeerd, waardoor de vraag uit deze landen explosief toenam. Het antwoord van de producenten was logisch; om aan de vraag te voldoen werden er meer fabrieken gebouwd. Met de ingestorte economie en de dalende olieprijs is de vraag naar zonnepanelen echter vrij abrupt gedaald. Het resultaat; een flinke voorraad zonnepanelen die tegen lagere prijzen de markt op moet.

New Energy verwacht voor 2009 een voorraadoverschot van zo’n 4 gigawatt; genoeg energie om 2,6 miljoen huishoudens van stroom te voorzien.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%