Laatst bewerkt op: 10 sep 2024
ZNshine is een merk zonnepanelen wat een kleine producent is. Het is een producent die zich richt op consumenten die zonnepanelen tegen een lagere prijs willen aanschaffen. We keken naar deze panelen, naar de technische specificaties en naar het rendement.
Inhoudsopgave
Het segment van de panelen
ZNshine valt onder het lage segment. Het zijn panelen met een zeer lage aanschafprijs. Helaas is datgene wat je ervoor terugkrijgt ook lager dan dat je graag zou willen als consument.
De voordelen van de panelen
Voordelen:
- De panelen zijn gemaakt voor ons klimaat. Dat wil zeggen dat ze energie geven bij vol zonlicht maar ook bij gefilterd daglicht. Het zijn zogeheten monokristallijn panelen.
- De panelen zijn goedkoop. Doordat het gaat om panelen van een Aziatische makelij zijn het heel goedkope panelen in de aanschaf. Je hebt een dak vol zonnepanelen tegen een zeer interessante prijs.
De kosten van de panelen
De panelen van ZNshine moet je via de installateur kopen. Alleen die kan je de prijzen doorgeven. Houd er rekening mee dat de panelen ongeveer tussen 175 en 200 euro per stuk kosten. Dat is voor monokristallijn panelen niet veel.
All black zonnepanelen met een laag vermogen
Zonnepanelen van ZNShine Solar zijn verkrijgbaar in een All Black versie. Het gaat om panelen die een vermogen hebben wat tussen de 190 en 205 Wattpiek zit. De panelen zijn daarmee wat minder geschikt voor een groot huishouden of voor een situatie waar een hoop stroom wordt gebruikt. Het zijn wel zeer geschikte panelen voor grote daken waar je op een betrouwbare manier energie wil opwekken. Daken waar het mooie uiterlijk van zonnepanelen een grote rol speelt zijn eveneens geschikt voor ZNShine solar zonnepanelen. De panelen zijn all black. Dat wil zeggen dat het gaat om panelen met een zwarte achtergrond. Verder zijn alle materialen die gebruikt zijn ook zwart. De panelen krijgen daardoor een mooi strak uiterlijk waardoor ze letterlijk een verrijking voor je huis zijn. Door het mooie strakke uiterlijk worden ze ook op andere plekken rondom het huis geplaatst waar een mooi zonnepaneel essentieel is.
Een positieve tolerantie
De zonnepanelen hebben een positieve tolerantie tot 3 procent. Dat wil zeggen dat het gaat om panelen die tot 3 procent meer energie leveren vergeleken met wat het label vertelt. Dat is goed nieuws aangezien veel producenten hun laboratorium rapporten zodanig oppoetsen dat de werkelijkheid een domper blijkt te zijn. De panelen van dit merk hebben dan ook , door hun mooie uiterlijk en door deze positieve tolerantie, een goede naam bij installateurs. Ze worden regelmatig geplaatst bij grote projecten.
Garantie op het product zelf
Je krijgt een garantie van 10 jaar op het product zelf, op de zonnepanelen dus. Dat geeft aan hoeveel vertrouwen de fabrikant heeft in zijn eigen product, goed voor jou om te weten. Verder krijg je een vermogensgarantie op de zonnepanelen. Na 10 jaar produceren de zonnepanelen nog 90 procent van hun oorspronkelijke vermogen. Na 25 jaar zullen de panelen nog 80 procent van het oorspronkelijke vermogen leveren. Dat is goed om te realiseren, temeer omdat er voorwaarden worden gesteld aan de zonnepanelen om van de garantie te profiteren. Zo moet je de installatie zonnepanelen laten installeren door een erkend en gecertificeerd installateur. Verder moet de installatie zonnepanelen iedere 2 jaar worden nagelopen. Daarbij wordt gekeken of de zonnepanelen geen haarscheurtjes vertonen .Verder wordt er gecontroleerd of de panelen geen beschadigingen hebben. Beschadigingen, haarscheurtjes maar bijvoorbeeld ook vuil zullen ervoor zorgen dat de zonnepanelen minder energie zullen gaan produceren dan dat er wordt gegarandeerd. Het is dus aan jou om jouw installatie zonnepanelen up to date te houden.
Waar koop je ZNshine panelen
ZNshine panelen koop je via de installateur. Het zijn panelen die de installateur via de tussenhandel of de importeur koopt. Zoek een installateur die dit merk panelen plaatst wanneer je ze wil gaan aanschaffen voor op jouw dak.
Wat is de temperatuur coëfficiënt van de panelen
- NOCT: 45 graden Celsius
- Pmpp: -0,42%/K
- Voc: -0,29%/K
- Isc: 0,04%/K
Productgarantie en de vermogensgarantie
De productgarantie van de panelen is gesteld op 10 jaar. Dit is een garantie op voorwaarde dat de panelen worden geïnstalleerd door een gecertificeerd installateur. Daarnaast moeten ze worden onderhouden door een gecertificeerd monteur.
De vermogensgarantie is gesteld op 25 jaar. Daarbij moet je er rekening mee houden dat de panelen een behoorlijke terugval in rendement per jaar hebben. Er zit dus een lineair verloop in het rendement van de panelen.
De tolerantie van de panelen
ZNshine Solar panelen hebben een tolerantie van 0~+ 3
De Tier groep van de panelen
De panelen van ZNshine Solar vallen in de groep Tier 1. Dit heeft er vooral mee te maken dat de panelen al gedurende meerdere jaren worden geproduceerd en men 25 jaar garantie op de opbrengst geeft.
Het rendement van de panelen
De panelen van ZNshine Solar hebben een rendement van 275 Wp. Het gaat dus om monokristallijn panelen. Je verdient deze investering tussen de 8 en 10 jaar terug.
Offertes vergelijken voor je aanschaft
Voordat je zonnepanelen aanschaft is het aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes om te vergelijken. Dat levert je een voordeel op wat kan oplopen tot wel 30 procent. De offertes vergelijk je op deze punten:
- De kosten van het materiaal. Houd er daarbij wel rekening mee dat je alleen vergelijkbare zonnepanelen qua kwaliteit meeneemt in de vergelijking. Daarnaast gaat het om de kosten van onder andere de omvormer en het plaatsingsmateriaal.
- De kosten van het arbeidsloon. Vergelijk alleen de tarieven van gecertificeerde installateurs met elkaar.
- De prijzen die je vergelijkt moeten inclusief de BTW zijn. Dit is voor de transparantie van de vergelijking.
- Vergelijk de afstand die de installateur moet afleggen. Houd er daarbij rekening mee dat een kortere afstand zorgt voor lagere kilometerkosten en een snellere service.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”