Xuyang is een merk zonnepanelen wat sinds 2010 op de markt is. Het is een merk wat zich richt op de gebruiker die voor een laag bedrag zonnepanelen wil gaan aanschaffen. Doordat het een zeer nieuw merk is zijn er nog maar weinig gegevens bekend over deze panelen. We keken naar de specificaties die bekend zijn. Daarnaast keken we naar het rendement en de prijs van deze panelen.
Inhoudsopgave
Het segment waar de panelen onder vallen
De panelen van Xuyang vallen onder het midden segment. Het zijn panelen die een redelijk aantrekkelijk vermogen leveren, maar waarvan de kwaliteit nog onbekend is. De prijs is relatief laag.
De voordelen van deze panelen
De zonnepanelen van dit merk hebben een aantal voordelen. Denk aan de volgende zaken:
- Goedkope panelen. De panelen hebben een relatief lage kostprijs en daar staat tegenover dat ze een goede opbrengst hebben. Dat geeft jou de gelegenheid om je dak tegen een aantrekkelijke prijs te voorzien van zonnepanelen waarna je op de energie kan gaan besparen.
- Werken bij alle weersomstandigheden. De panelen zijn monokristallijn. Dat wil zeggen dat ze werken bij volle zon, maar ook bij gefilterd daglicht. De panelen zijn gemaakt van silicium wat aan elkaar is gesmolten in plaats van dat het bijeen is geperst. Het zijn dan ook goede panelen voor ons klimaat.
De kosten van de panelen
De panelen van dit merk koop je via de installateur. De prijs ligt tussen 180 en 200 euro. Het zijn dan ook de goedkopere panelen van dit type. De prijs van de zonnepanelen wordt mede bepaald door de kosten van de omvormer en het montagemateriaal.
Waar koop je deze panelen
De panelen van dit merk koop je bij de installateur. Wanneer je dit merk wil aanschaffen zoek je een installateur die deze panelen bij jou komt installeren. Gecertificeerde installateurs hebben ieder hun eigen merken die ze graag komen installeren. Je zal in dat geval een installateur moeten zoeken die dit merk plaatst en die in jouw regio gevestigd is.
De temperatuur coëfficiënt
- NOCT: 47 +/- 2 graden Celsius
- Pmpp: -0,471 %/ graden Celsius
- Voc: -0,347%/graden Celsius
- Isc: -0,347 %/graden Celsius
Productgarantie en de vermogensgarantie
De productgarantie van de panelen bedraagt 10 jaar. Dit is uiteraard onder de voorwaarden dat de zonnepanelen door een gecertificeerd installateur zijn geïnstalleerd, en dat ze daarnaast door een gecertificeerd onderhoudsmonteur zijn onderhouden. Alleen op deze manier heb je de zekerheid dat de installatie ook het volledige vermogen zal behalen. Verder weet je dan ook zeker dat de installatie brandveilig is geïnstalleerd. De vermogensgarantie van de panelen bedraagt 25 jaar. Je krijgt een garantie dat de panelen dan nog 80 procent van het totale vermogen hebben. Op het moment dat de panelen 12 jaar oud zijn heb je de garantie dat de panelen nog 90 procent vermogen hebben.
De tolerantie van de panelen
De panelen hebben een tolerantie van +/- 3 procent.
Welke tier categorie
De panelen vallen in de tier 2 categorie. Dat komt doordat het een middensegment paneel is waar nog maar weinig van bekend is voor wat betreft de prestaties als de panelen wat ouder zijn. Ook heeft de fabrikant geen testresultaten bekend gemaakt.
Het rendement van de panelen
De panelen hebben een rendement wat tussen 290 en 300 Wp ligt. Dat is redelijk hoog. De panelen kennen dan ook een terugverdientijd die tussen de 8 en 10 jaar ligt.
Offertes vergelijken
Voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen is het aan te raden om eerst offertes te vergelijken. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt meerdere offertes die je op de volgende punten naast elkaar legt:
- Kosten van de materialen. Het gaat in dat geval om de kosten van de zonnepanelen, maar ook om de kosten van de omvormer die erbij hoort. Ook de kosten van het installatiemateriaal en montagemateriaal vallen er onder.
- De hoogte van de installatiekosten vergelijken. Vergelijk de tarieven van regionale gecertificeerde installateurs met elkaar.
- De prijzen die je vergelijkt moeten altijd inclusief de BTW zijn.
- Vergelijk de kilometerkosten van installateurs. Een lokale installateur is altijd een betere keuze. Deze zal lagere kilometerkosten berekenen. Daarnaast kan de installateur in dat geval een snellere service verlenen.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”