Laatst bewerkt op: 10 sep 2024
Sunrise Solartech is een bedrijf wat in ons land behoorlijk aan de weg timmert. De zonnepanelen die men maakt zijn op zich niet heel schrikwekkend duur. Ze bevinden zich in de middenklasse. Daarnaast geeft men wel een goede garantie op de panelen. Deze is voor ons land overgenomen door CHUBB. De panelen zijn dan ook een waardevolle investering. We keken voor je naar de plek waar jij zonnepanelen van dit merk koopt. Verder keken we voor je naar de verschillende prijsklassen en de daken waar ze het beste op tot hun recht komen. Zo zie jij wat voor jou de beste keuze is.
Inhoudsopgave
Je krijgt meer dan wat je ziet
Sunrise Solartech is een merk wat zonnepanelen levert met een positieve tolerantie. Dat wil zeggen dat de panelen jou meer energie leveren dan dat er op de verpakking staat. Bij suntech gaat dit om een percentage van 3 procent. Dat wil zeggen dat een zonnepaneel met een vermogen van 270 Wp een opbrengst heeft in de vorm van een hoeveelheid energie aan de hand van de volgende berekening. Je moet het vermogen in Wp altijd vermenigvuldigen met factor 0,85 om tot het aantal kWh te komen. 270 x 0,85 = 229,5 kWh. X 1,03 = 236 kWh. Aan de hand van het model zonnepaneel wat jij kiest met het bijbehorende vermogen kan je dan ook uit laten rekenen door de installateur hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt om de juiste hoeveelheid energie te kunnen leveren.
Een techniek die ervoor zorgt dat ze doorgaan
Zonnepanelen van Solartech zijn voorzien van parallelle diodes. Die zorgen ervoor dat de panelen energie zullen blijven leveren, ook wanneer er een stuk schaduwval is op een zonnepaneel. Schaduwval kan voorkomen doordat er een schoorsteen op je dak staat of doordat er last is van hoge begroeiing om jouw dak heen. Een installateur zal de zonnepanelen altijd zo intekenen dat jij het minste last hiervan hebt. Daarnaast zal hij een installatie zo plaatsen dat er een minimum aan schaduwval op zonnepanelen is. Het goed functioneren van zonnepanelen van Sunrise Solartech is dus altijd het gevolg van een goede samenwerking tussen Sunrise Solartech, CHUBB en de installateur die de panelen heeft geplaatst. Dat is de reden waarom je er altijd voor moet kiezen om zonnepanelen door een erkend installateur te laten plaatsen. Zo weet je zeker dat jouw installatie zonnepanelen de zon optimaal benut.
Monokristallijn panelen die altijd energie leveren
Voor het produceren van de zonnepanelen wordt overwegend gebruik gemaakt van de monokristallijn techniek. Die is erop gebaseerd dat zonnepanelen worden gemaakt van silicium wat onder zeer hoge temperaturen is verhit waarna het tot platen wordt geperst. Na het persen worden de panelen gecontroleerd gekoeld. Daardoor ontstaat een naadloos geheel wat in staat is om al het volle zonlicht en daarnaast ook al het gefilterde daglicht om te zetten in energie. De panelen zullen dan ook de hele dag door energie opleveren, ongeacht het aantal zonuren wat wordt behaald. Daardoor zijn het panelen die uitermate geschikt zijn voor ons Nederlandse klimaat wat niet bepaald bekend staat vanwege het aantal uren zonneschijn op jaarbasis. De panelen hebben één nadeel. Wanneer ze geplaatst worden op een dak waar de zon wel heel uitbundig op schijnt kunnen ze in de spaarstand springen. Dat komt doordat de metalen drager de warmte reflecteert waardoor het paneel oververhit raakt.
De glas op glas techniek
Glas op glas is een techniek waarbij er geen gebruik is gemaakt van metalen dragers bij het produceren van de zonnepanelen. In plaats daarvan zijn de panelen gemaakt van dubbelzijdige zonnepanelen. De panelen kunnen de warmte goed kwijt waardoor je ook op een warme dag genoeg energie kunt opwekken met jouw installatie. Verder wekken de panelen aan zowel de boven- als de onderkant energie op. Daardoor kunnen behoorlijk hoge vermogens worden behaald met deze zonnepanelen. De panelen zijn daarnaast ook nog eens optisch heel mooi waardoor ze nogal eens ter vervanging van standaard dakbekleding worden geplaatst.
All black panelen
Zonnepanelen zijn een verrijking van je huis in die zin dat je jouw eigen energie ermee kunt opwekken. Dat wil echter nog niet zeggen dat ze daardoor je huis ook verfraaien. Steeds meer klanten geven de voorkeur aan zonnepanelen die helemaal zwart ofwel ‘all black’ zijn. Dit zijn panelen die geheel van zwarte materialen zijn gemaakt, tot aan de drager aan toe. Daardoor vallen ze niet op wanneer ze op jouw dak zijn geplaatst. Door de monokristallijn techniek wekken ze uit zowel vol zonlicht als gefilterd daglicht energie op. De panelen kennen doorgaans een vermogen van 275 Wp.
Goede garantievoorwaarden
De garantie voor Sunrise panelen is overgenomen door CHUBB. Daarbij krijg je een fabrieksgarantie van 10 jaar. Deze garantie heeft betrekking op de onderdelen van de zonnepanelen. Je krijgt deze fabrieksgarantie alleen wanneer je kan aantonen dat de panelen zijn geplaatst door een gecertificeerd installateur. Deze zal jouw installatie goed geaard en brandveilig plaatsen waardoor je verzekerd bent van een goed functionerende installatie. Daarnaast krijg je een vermogensgarantie op de zonnepanelen van 25 jaar. Zonnepanelen zullen altijd door de tijd heen minder energie gaan opleveren. Die terugloop is beperkt tot een bepaald percentage door de fabrikant. Zo is gesteld dat een zonnepaneel wat 10 jaar oud is nog 90 procent van het oorspronkelijke vermogen zal leveren. Daarnaast krijg je met 25 jaar nog 80 procent van het oorspronkelijke vermogen geleverd. Daardoor weet je waar je aan toe bent. Ook deze garantie krijg je enkel wanneer je jouw installatie laat onderhouden door Sunrise en CHUBB. Je haalt dit geld er weer uit doordat jouw zonnepanelen zo min mogelijk in kwaliteit achteruit gaan.
Vergelijk eerst de tarieven
Wil je Sunrise Solartech zonnepanelen kopen dan doe je er verstandig aan om eerst installateurs met elkaar te vergelijken. Dat doe je met onderstaande button. Zo zie je in één oogopslag weke installateur de zonnepanelen het goedkoopste in kan slaan en jou daarvan laat profiteren. Jouw voordeel kan daardoor behoorlijk stijgen.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”