Laatst bewerkt op: 11 sep 2024
Solsonica is een producent van zonnepanelen die in Italië gevestigd is. Het is een bedrijf wat zich toelegt op de productie van monokristallijn panelen en daarmee richt men zich duidelijk op de internationale markt. In andere landen van Europa is het namelijk gebruikelijk dat er energie moet worden opgewekt bij zonlicht en daglicht. We keken naar de panelen die door dit bedrijf worden geproduceerd en naar de eigenschappen.
Inhoudsopgave
Onder welk segment vallen de panelen
De panelen van Solsonica vallen onder het hoge segment. Dat komt doordat het panelen zijn met een hogere opbrengst, terwijl ze binnen de grenzen van Europa geproduceerd zijn. Dit is doorgaans het recept voor een paneel met een goede productie en een wat hogere prijs.
De voordelen van Solsonica panelen
- Maken energie met zonlicht en gefilterd daglicht. De panelen zijn gemaakt van monokristallijn silicium. Dit is een materiaal wat energie opwekt gedurende de hele dag, zonder dat daarvoor de zon hoeft te schijnen. De panelen hebben daardoor een hoger rendement dan polykristallijn panelen. Ze verdienen zich ook net wat sneller terug.
- De panelen hebben een hoge positieve tolerantie. Een paneel met een Wp vermogen van 260 zal in dat geval 264 Wp opleveren. Je krijgt dus meer waar voor je geld.
- Bestand tegen ammoniak en zout. Dit maakt de panelen geschikt voor een zeeklimaat, maar ook resistent tegen bepaalde schoonmaakmiddelen.
Waar koop je de panelen
De panelen van Solsonica koop je via de installateur. Deze zal de panelen vervolgens aanschaffen via de tussenhandel of bij de importeur. Selecteer altijd een installateur die de panelen van Solsonica installeert. Niet iedere installateur verkoopt namelijk alle soorten panelen. Je zal dus specifiek een installateur moeten kiezen die deze panelen verkoopt.
De temperatuur coëfficiënt van de panelen
- NOCT 43+/- 2
- Isc: 0,052% /graden Celsius
- Voc: -0,325%/graden Celsius
- Pmax: -0,443% / graden Celsius
Productgarantie en de vermogensgarantie
Er is een productgarantie van 12 jaar afgegeven. Voorwaarde hiervoor is uiteraard wel dat de panelen worden geïnstalleerd door een gecertificeerd installateur. Daarnaast is het noodzakelijk dat de panelen worden onderhouden door een gecertificeerd monteur.
Er is een aparte vermogensgarantie van 25 jaar. Er wordt daarbij melding gemaakt van een terugval in het rendement. In het eerste jaar zal die terugval 3,5 procent zijn. Over de verdere 24 jaar is er sprake van een terugval van 0,7 procent per jaar.
De tolerantie van de panelen
Bij deze panelen is er sprake van een positieve tolerantie van de panelen van 0/+4.
De tier groep van de panelen
Er is van het bedrijf Solsonica geen Tier score bekend. Dit hangt namelijk af van de producent. Wanneer die verkiest om weinig informatie naar buiten te brengen is er geen score die kan worden toegekend.
Het rendement van de panelen
De panelen hebben een piekvermogen van 265 Wp. Dat houdt in dat de panelen zich binnen een termijn van 8 tot 10 jaar hebben terugverdiend.
Offertes die je vergelijkt
Voordat je overgaat tot een investering in zonnepanelen is het van het grootste belang dat je eerst offertes opvraagt. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt in dat geval direct vrijblijvend meerdere offertes om te vergelijken. Dat zal je een voordeel oplopend tot 30 procent opleveren. De offertes vergelijk je op deze punten:
- Vergelijk de kosten van al het materiaal. Daaronder valt dus de prijs van de panelen maar ook de prijs van de omvormer en het plaatsing- en installatiemateriaal.
- Vergelijk alleen de tarieven van gecertificeerde installateurs. Een gecertificeerde installateur levert een goed werkende installatie op en staat garant voor een beoogd rendement en een brandveilige installatie.
- Vergelijk alleen prijzen die inclusief de BTW zijn.
- Vergelijk ook op de afstand die verreden moet worden. Deze kosten zie je terug onder de noemer kilometerkosten. Een installateur uit jouw eigen regio zal bovendien sneller ter plaatse zijn wanneer dat nodig is.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”