Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
solar frontier

Laatst bewerkt op: 26 jul 2023

Shell is een merk wat je uiteraard kent van de benzine en de andere brandstoffen. Shell is echter ook een bedrijf wat zeer veel research doet op het gebied van duurzame energie. Zonnepanelen behoren tot deze categorie. De panelen van Solar Frontier onderscheiden zich op een aantal punten waardoor ze voor een aantal huizenbezitters een waardevolle investering vormen. We keken naar de specificaties van deze panelen. Verder keken we naar de situaties waarin deze zonnepanelen waardevol kunnen zijn.

Solar Frontier
Telefoonnummer 0049 / 89 / 90 90 15 111
Bezoekadres Nördliche Münchner Str. 14a

82031 Grünwald, Duitsland

Website https://www.solar-frontier.eu/en/home/

Het verschil tussen Solar Frontier en standaard zonnepanelen

Standaard zonnepanelen zijn altijd gemaakt van silicium wat is verhit en vervolgens tot platen geperst. Deze panelen hebben een hard en stug uiterlijk waardoor ze eigenlijk alleen maar te gebruiken zijn als panelen voor op een standaard puntdak of plat dak. Dat is een voordeel gezien de hoeveelheid stroom die ze opwekken maar tegelijkertijd een nadeel wanneer je kijkt naar de vorm van sommige design daken. Dit zijn soms daken die niet recht en glad zijn. Daken in experimentele woonwijken zijn soms koepelvormig of ze hebben een vorm die nog verder afwijkt van de standaard. Deze daken zijn het ideale oppervlak voor Solar Frontier zonnepanelen. Deze panelen zijn gemaakt van folie op een drager. Daardoor zijn de panelen tot in zekere mate flexibel en zijn ze gemakkelijk aan te brengen op daken die niet standaard zijn.

Een verschil in de opbrengst

De opbrengst van zonnepanelen is een punt van aandacht wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen. We benoemden al het feit dat een zonnepaneel van stug materiaal doorgaans meer energie zal opwekken dan een paneel van foliemateriaal. Dat komt door het lagere aantal photo voltaïsche cellen wat in folie materiaal verwerkt zit. Je schaft dus de zonnepanelen van Solar Frontier niet aan omdat je een extra hoog vermogen wil genereren met jouw dak. Je koopt ze wel wanneer je een design dak hebt wat niet goed met standaard zonnepanelen kan worden gecombineerd.

Kleinere panelen

De zonnepanelen van het merk Solar Frontier zijn uitermate geschikt voor die daken waarop gewone zonnepanelen te groot zijn. Het gaat daarbij dan ook wederom om daken die een bepaald design hebben. Daarbij gaat het om zeer moderne daken maar regelmatig ook om wat oudere daken die een afwijkend formaat hebben. Het is goed om te weten dat de panelen van Solar Frontier er zijn wanneer jouw dak afwijkt van het gemiddelde. Het is dan ook interessant om de installateur te vragen naar deze zonnepanelen of naar amorf zonnepanelen. Amorf panelen zijn panelen die eveneens gemaakt zijn van PV folie waardoor ze gemakkelijker op een design dak kunnen worden geplaatst.

Weten welke typen er zijn

Solar Frontier is een merk wat momenteel niet meer actief nieuwe typen zonnepanelen uitbrengt op de Europese markt. De volgende typen met bijbehorende vermogens zijn op de markt gebracht.

Welk type zonnepaneel koop je Welk vermogen hoort erbij
Sf 145-S 145 Wp
SF150-S 150 Wp
SF155-S 155 Wp
SF160-S 160 Wp
SF165-S 165 Wp
SF170-S 170 Wp

Voorbeeld zonnepanelen Solar Frontier

Solar Frontier zonnepaneel 170Wp

De energie opbrengst van een zonnepaneel van Solar Frontier

Solar Frontier is een behoorlijk innovatief merk. Dat zie je terug aan het soort panelen wat men maakt maar ook aan het vermogen wat geleverd wordt. De panelen hebben namelijk een hoger vermogen dan wat er vermeld wordt bij de panelen. Een paneel heeft een waarde in Wattpiek maar dit is niet de hoeveelheid kilowattuur die er wordt geleverd. Je moet het vermogen in dat geval vermenigvuldigen met een rekenfactor 0,85. Voor een zonnepaneel van Solar Frontier komt de berekening van het vermogen er dan als volgt uit te zien: 0,85 x 170 = 144,5 kWh x 1,10 = 131,36 kilowattuur per jaar. Een gezin met een gemiddeld energieverbruik van 2790 kilowattuur heeft dan ook 22 panelen nodig om te voorzien in het volledige energieverbruik. Is dit een aantal wat niet gehaald kan worden dan is de installatie zonnepanelen alsnog goed om te voorzien in een belangrijk deel van het energieverbruik.

De garantie op zonnepanelen van Solar Frontier

Solar Frontier is een dochteronderneming van Shell en dat zie je terug aan een aantal zaken bij de zonnepanelen. Een onderdeel daarvan is de productgarantie. Shell heeft een hoop research gedaan voordat deze zonnepanelen op de markt kwamen en daardoor kan men de werking en de kwaliteit goed onderstrepen. Daardoor krijg je een goede productgarantie op deze zonnepanelen. Daarnaast zit er een vermogensgarantie op zonnepanelen. Zonnepanelen zijn gemaakt van een materiaal wat door de jaren heen veroudert waardoor het minder energie gaat opleveren. Jij moet dan ook rekening houden met het feit dat de panelen door de tijd heen een lagere opbrengst zullen kennen.

Deze terugloop in de hoeveelheid energie zie je weergegeven in een rendementsgarantie. Dit is de gegarandeerde hoeveelheid energie die een zonnepaneel nog heeft na 25 jaar. Het spreekt voor zich dat je wel moet voldoen aan bepaalde eisen wanneer je aanspraak op deze vormen van garantie wil maken. Zo moeten de zonnepanelen zijn geïnstalleerd door een gecertificeerd installateur. Deze zal de panelen zo richten en plaatsen dat ze het uiterste uit de zon halen. Daarnaast zal de installateur bekend zijn met het principe van haarscheurtjes waardoor deze panelen een lager rendement halen. Op deze manier zullen de panelen zo worden geplaatst dat jij het uiterste uit de zon haalt waarbij je een zo hoog mogelijk rendement behaalt met jouw investering.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis tot 4 offertes van erkende installateurs?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws