Laatst bewerkt op: 11 sep 2024
Sharp is een wel zeer bekende naam in de wereld van de zonnepanelen. Het is namelijk een van de grondleggers van de zonnepanelen. Reeds in 1959 produceerde men de eerste zonnecellen, de voorloper van de zonnepanelen die we tegenwoordig kennen. Sharp is daarmee een oude gediende die een topproduct levert op de markt.
Inhoudsopgave
Het segment van de panelen
Combinatie van de prijs, kwaliteit en de geleverde garantie zorgen ervoor dat de panelen van Sharp in het bovenste segment zitten. Je weet dus zeer zeker dat je een goed product aanschaft.
De voordelen van Sharp panelen
- Panelen leveren energie bij alle weersomstandigheden. De panelen van Sharp zijn monokristallijn. Dat houdt in dat ze energie leveren bij zowel zonlicht als bij gefilterd daglicht. Ze zijn dus gemaakt voor ons klimaat.
- Stevige constructie. De panelen hebben een metalen frame. Daardoor zijn ze extra stevig en bijvoorbeeld goed bestand tegen een zwaar pakket sneeuw. Het zijn panelen waar niet snel een bouwkundig mankement aan optreedt.
De kosten van Sharp panelen
De prijs van Sharp panelen wordt niet zomaar doorgegeven. Houd er rekening mee dat je een behoorlijk bedrag betaalt voor het merk en de gegarandeerde levensduur. De panelen vallen dan ook onder een prijscategorie tussen de 250 en 300 euro per paneel. Dat is dan een prijs die exclusief de kosten van de omvormer en het installeren is.
Waar koop je Sharp panelen
Zonnepanelen van Sharp koop je via de installateur. Je selecteert een installateur die dit merk panelen verkoopt. Ga onder geen beding zelf installeren met een zelfbouw pakket. Het mag dan gemakkelijk lijken; in de praktijk zijn zonnepanelen die je zelf hebt geplaatst onbetrouwbaar op het gebied van brandveiligheid. Daarnaast zal je niet altijd het beoogde rendement behalen met een dergelijke installatie.
De temperatuur coëfficiënt
- NOCT: 47,5 graden Celsius
- Pmax: -0,485/graden Celsius
- Voc: -0,36% / graden Celsius
- ISC: 0,053% /graden Celsius
Productgarantie en vermogensgarantie
Op de zonnepanelen van Sharp krijg je een productgarantie van 10 jaar. Daar zitten de voorwaarden aan verbonden dat de panelen door een gecertificeerde installateur worden geplaatst en onderhouden. Alleen op die manier krijg je een blijvend veilig resultaat.
Vermogensgarantie
Op de panelen van Sharp krijg je een vermogensgarantie van 25 jaar . houd er wel rekening mee dat er tijdens die 25 jaar een lineair verloop is in de opbrengst van de panelen. De panelen gaan dus door de jaren heen een bepaald percentage minder opbrengen.
De tolerantie van de panelen
De tolerantie van Sharp panelen is + 5 %/ -0%.
Welke Tier groep
Sharp heeft door de jaren heen een zeer goede garantie opgebouwd. Het bedrijf valt dan ook onder de Tier 1 groep.
Het rendement van de panelen
De panelen van Sharp hebben een rendement wat oploopt van 250 tot 300 Wp. Daarmee functioneren ze zeer goed voor monokristallijn panelen. Het is een investering die zich in een periode tussen 8 en 10 jaar zou moeten terugverdienen onder normale omstandigheden.
Offertes naast elkaar leggen
Het is belangrijk om offertes naast elkaar te leggen bij de aanschaf van zonnepanelen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt dan gelijk vrijblijvend meerdere offertes. Die vergelijk je op de volgende punten:
- Vergelijk de kosten van het materiaal. Het gaat dan om de kosten van de zonnepanelen die worden geplaatst maar ook om de omvormer en het bevestigingsmateriaal. Vergelijk alleen gelijkwaardige zonnepanelen met elkaar.
- Vergelijk de kosten van een installateur. Houd er daarbij rekening mee dat je alleen gecertificeerde installateurs met elkaar vergelijkt.
- Vergelijk alleen prijzen die inclusief de BTW zijn. Dit is voor de transparantie van de prijsopbouw.
- Vergelijk de afstand die de installateur moet rijden. Kies een regionale installateur. Niet alleen zijn de kilometerkosten dan lager; daarnaast is de installateur sneller bij jouw huis.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”