Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
phonosolar

Laatst bewerkt op: 27 jul 2023

Phonosolar is een merk zonnepanelen wat ook wel de krachtpatser onder de zonnepanelen wordt genoemd. Heb jij wat minder ruimte op je dak of wil je een hoog vermogen produceren met jouw dak zonnepanelen, dan is dit een merk wat je absoluut moet overwegen. We keken voor je naar de panelen en de hoeveelheid energie die ze opwekken. Ook keken we hoe het toch komt dat deze panelen zo’n hoog vermogen hebben.

Phonosolar
Telefoonnummer +49 2154 8145220
Bezoekadres Otto-Brenner-Str. 8, 47877 Willich, Duitsland
Website http://www.phonosolar.com/

De prijs van zonnepanelen van Phonosolar

We ontvingen een aantal adviesprijzen van de zonnepanelen van Phonosolar. Het gaat hier alleen om de prijs van de zonnepanelen, en dus niet om de prijs van een omvormer en de installatie die er nog bij komen kijken.

Wat voor model koop je Wat is het vermogen per zonnepaneel Wat is de prijs per zonnepaneel
Phono solar 400 Wp full black 400 Wp 159 euro
Phono solar mono 410 Wp Black-white half cut 410 Wp 139 euro
Phono solar 395 Wp Full black 395 Wp 132 euro

Voorbeelden zonnepanelen Phono Solar

Enphase micro omvormer

Een aantal modellen van Phono solar zijn voorzien van een Enphase micro omvormer. Dat maakt het tot zeer aantrekkelijke panelen om te plaatsen op jouw dak, zeker wanneer je niet met een centrale omvormer wil werken. Micro omvormers zetten de energie die ieder zonnepaneel opwekt individueel om tot energie voor jouw huishouden. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren door een centrale omvormer. Daarnaast heb je een installatie die veel praktischer werkt dan een standaard zonnepaneel. Dit is een specificatie die samen gaat met de half cut techniek van een paneel. Een paneel waar schaduw op valt zal zichzelf op dat moment tijdelijk uitschakelen. Wanneer het paneel dan ook nog eens is verbonden met andere zonnepanelen zal de hele installatie geen stroom opwekken op dat moment. Een installatie met een micro omvormer schakelt alleen voor dat paneel de stroom uit. Tenzij er, zoals bij deze panelen, gebruik is gemaakt van de half cut methode.

Half cut techniek

Zonnepanelen die half cut zijn, zijn eigenlijk twee zonnepanelen in één. Dat wil zeggen dat de panelen bestaan uit twee delen die ieder afzonderlijk stroom zullen opwekken. Vaak werken ze samen met een micro omvormer op het paneel. Wanneer er sprake is van schaduwval zal dit in veel gevallen maar op de helft van het paneel zijn. Het voordeel van half cut zonnepanelen is dan ook dat de andere helft van het zonnepaneel op dat moment de energie gaat opwekken. Zodoende wekt een zonnepaneel altijd energie op, zelfs wanneer er schaduw voor een deel op het paneel valt. Het is zaak bij deze panelen dat je ze laat plaatsen door een gecertificeerd installateur. Het is namelijk belangrijk dat jouw zonnepanelen goed worden ingetekend. Dat wil zeggen dat ze zo worden geplaatst dat er bij schaduwval door bijvoorbeeld een schoorsteen of hoge begroeiing rondom jouw huis altijd nog een deel van het zonnepaneel zal functioneren. Dit is niet iets wat je zelf kan berekenen.

Het aantal zonnecellen maakt het vermogen

De zonnepanelen van Phonosolar kennen een behoorlijk hoog vermogen. Dat komt vooral door het aantal zonnecellen wat in het paneel zit verwerkt. Een standaard paneel kent tussen 80 en 100 zonnecellen per zonnepaneel. Dat heeft tot gevolg dat er in beperkte mate energie kan worden opgewekt. Het aantal zonnecellen bepaalt namelijk voor een belangrijk deel het vermogen van de zonnepanelen. Panelen van Phonosolar kennen wel 144 cellen. Dat wil zeggen dat ze met een beperkter oppervlak behoorlijk wat stroom kunnen opwekken. Tot wel 410 Wattpiek. Dat wil niet zeggen dat ze voor 410 kilowattuur aan stroom kunnen opwekken. Een paneel met een vermogen van 410 Wattpiek zal voor 0,85 x 410 = 348,5 kilowattuur aan energie kunnen opwekken op jaarbasis. Met een gemiddeld verbruik van 2790 kilowattuur per jaar heb je dan ook 8 panelen nodig om te voorzien in jouw totale energiebehoefte

Jouw garantie op de zonnepanelen

Zonnepanelen gaan door de tijd heen wat minder energie opleveren. Dat komt door de veroudering van het materiaal. Zonnepanelen van phonosolar kennen een vermogensgarantie van 25 jaar. Je hebt dus een gegarandeerd percentage na 25 jaar wat er nog aan stroom wordt geleverd. Daarnaast is er een productgarantie van 15 jaar. Dit geeft aan dat de fabrikant alle vertrouwen heeft in het functioneren van de zonnepanelen. Die garantie krijg je echter alleen wanneer de zonnepanelen zijn geplaatst door een gecertificeerd installateur. Deze zal de installatie brandveilig plaatsen waardoor je een veilig goed geaard systeem op je dak hebt liggen. Een systeem wat je als zelfbouw hebt geplaatst heeft een verminderd tot geen recht op garantievoorwaarden. Daardoor ben je wellicht in eerste instantie goedkoper uit: uiteindelijk snijd je jezelf in je vingers. Iets om goed bij na te denken wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen en plaatsen.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis tot 4 offertes van erkende installateurs?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws