Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 26 jul 2023

Zonnepanelen zijn een product wat door zoveel producenten wordt gemaakt dat je als klant op het laatst door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer je zonnepanelen gaat kopen is het dan ook goed om zeker te weten waar je kwaliteit kan kopen. Munchen Solar is een Duitse producent van zonnepanelen. Het gaat daarbij om een merk zonnepanelen wat onder de Tier 1 klasse valt. Goede zonnepanelen met een betrouwbare techniek. We keken voor je naar de techniek die is toegepast in deze panelen maar ook naar de prijs ervan. Je wil immers graag weten hoe hoog jouw investering in zonnepanelen zal gaan worden.

Prijsvoorbeelden

We hebben een aantal prijzen van Munchen Solar zonnepanelen voor je op een rij gezet. Daarbij keken we naar de meest gewilde zonnepanelen van dit merk.

Welke uitvoering koop je Wat is het vermogen Wat is de prijs per zonnepaneel inclusief de BTW
Munchen Solar 330 Wp Full Black 330 Wp 124 euro
Munchen Solar 370 Wp Perc 370 Wp 129 euro
Munchen Solar 450 Wp Perc 450 Wp 155 euro

Voorbeeld zonnepanelen München Solar

Munchen Solar 400WP (HJT) Black Frame

Perc toegelicht

Zonnepanelen met de toelichting Perc zijn mono kristallijn. De panelen zijn echter geplaatst op een witte achtergrond waardoor ze een lagere weerstand zullen hebben. De panelen wekken hierdoor meer energie op dan een paneel wat van polykristallijn materiaal is gemaakt. Een andere versie is het All black paneel. Deze panelen hebben door de fabricage een strak zwart uiterlijk. Daardoor zijn ze erg gewild omdat het om mooie stilistisch uitziende zonnepanelen gaat. Denk eraan dat het vermogen van deze panelen net wat lager is waardoor je er mogelijk meer van op je dak nodig zult hebben.

Het vermogen omgerekend naar een hoeveelheid energie

Zonnepanelen hebben altijd een bepaald vermogen. Dat wordt uitgedrukt in Wp. Het vermogen in Wp geeft aan hoeveel zonnepanelen per jaar zouden moeten kunnen opwekken onder de meest ideale omstandigheden. Deze omstandigheden worden doorgaans in een laboratorium vastgesteld. Je zal het aantal Wp van een zonnepaneel moeten omrekenen naar een aantal kilowattuur door het vermogen met factor 0,85 te vermenigvuldigen. Die factor is een resultaat van een aantal zonuren wat in ons land gemiddeld behaald wordt. Een zonnepaneel met een Wp 450 zal dan ook 450 x 0,85 = 382,5 kwh per jaar opleveren. Dat geeft aan dat je voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik van 2790 Wp 7,3 dus 8 zonnepanelen nodig hebt. Daarmee is het een paneel wat zeer geschikt is om te worden geplaatst wanneer er een beperktere ruimte is op jouw dak.

Half Cell technologie

Zonnepanelen zijn er in twee uitvoeringen wanneer het gaat om de resistentie tegen schaduwval. Je hebt het paneel wat in één keer in een spaarstand zal springen wanneer er een deel schaduw op het paneel valt maar je hebt ook panelen die in twee compartimenten zijn onderverdeeld. Deze panelen heten half cell panelen. De panelen zullen dan ook niet gelijk helemaal in een spaarstand springen wanneer er op één helft schaduw valt. De andere helft neemt het werk dan over waardoor er alsnog een acceptabele hoeveelheid energie wordt opgewekt. Zonnepanelen die niet met een half cell technologie werken zijn te vergelijken met een installatie kerstlampjes. Wanneer één lampje het niet doet zal het hele snoer ermee ophouden. Bij zonnepanelen met de half Cell technologie is dit dus niet het geval. Hier functioneert de installatie nog verder.

Glas op glas technologie

Zonnepanelen zijn vrijwel allemaal geplaatst op een metalen drager. Dat heeft tot gevolg dat de panelen weliswaar heel sterk zijn, maar dat ze wanneer de buitentemperatuur teveel stijgt ook gemakkelijk in een spaarstand kunnen springen. De panelen zullen in dat geval oververhit raken waardoor ze zichzelf uitschakelen. Zonnepanelen van de glas op glas technologie kennen dit probleem niet. De panelen zijn gemaakt van dubbelzijdige zonnepanelen. Daardoor wekken ze aan zowel de voor- als achterkant energie op wat ervoor zal zorgen dat je een hoge opbrengst hebt, ook op die dagen waarop het op je dak gewoonlijk te warm wordt.

Garantie op Munchen Solar

Op de panelen van Munchen Solar krijg ne een riante garantie periode. De eerste garantie is de meest bekende variant: de productgarantie. Het gaat daarbij om de garantie op bijvoorbeeld technische mankementen en brand. Een voorwaarde die men eraan stelt is wel dat je de zonnepanelen door een gecertificeerd installateur moet laten plaatsen. Verder moet je eraan denken dat de zonnepanelen moeten worden gericht om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Dan is er de tweede garantie: de vermogensgarantie. Die is gesteld op 25 jaar. Er wordt daarbij gekeken naar de terugloop in opbrengst per zonnepaneel. Een zonnepaneel zal ieder jaar een stukje minder energie gaan leveren en er wordt een garantie gegeven van een bepaald vermogen wat nog wordt geleverd na 25 jaar. Ook hierbij geldt dat de panelen zijn geplaatst door een gecertificeerd installateur. Verder kan worden geëist dat de panelen ieder jaar of iedere twee jaar worden gecontroleerd.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis tot 4 offertes van erkende installateurs?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws