Laatst bewerkt op: 09 sep 2024
Zonnepanelen zijn er in een hoop verschillende varianten. Er zijn zonnepanelen die het alleen het eerste jaar goed doen maar daarna niet meer. Daarnaast zijn er panelen die een laag vermogen leveren waardoor je een hoop panelen op je dak nodig hebt. Luxor wordt ook wel de topklasse onder de zonnepanelen genoemd. Het gaat hier om panelen die een hoog rendement leveren wat ook nog eens wordt gegarandeerd. We hebben een aantal eigenschappen van deze zonnepanelen voor je op een rij gezet. Verder keken we naar de daken waar de zonnepanelen op kunnen worden geplaatst.
Inhoudsopgave
De voordelen van Luxor zonnepanelen
Het merk Luxor biedt jou als klant behoorlijk wat voordelen. Een belangrijk voordeel is de garantie die je krijgt op de zonnepanelen. We komen daar straks op terug. Een ander voordeel is wel dat het gaat om panelen van Duitse makelij. Een belangrijk gegeven waar we later ook wat verder op ingaan. De zonnepanelen worden volledig getest op productiefouten voordat ze naar jou toe worden gestuurd. Dat gebeurt al in de fabriek waardoor men uitsluit dat er zonnepanelen met beschadigingen bij de klanten worden geleverd. De panelen zijn gemaakt van een glas op glas technologie. Dat zorgt ervoor dat ze extra productief zijn. Er is een aanbod wat zodanig breed is dat je zowel als particulier als met je bedrijf de geschikte zonnepanelen kunt vinden. De levensduur is nog wel het grootste voordeel. Daar waar de meeste zonnepanelen een levensduur hebben van hooguit 25 a 30 jaar, hebben de panelen van Luxor een levensduur van 50 jaar.
Tier 1 merk
De merken van zonnepanelen worden onderverdeeld in Tier klassen. Een Tier klasse geeft aan dat het gaat om een financieel solide bedrijf wat een goed eindresultaat produceert wat zijn geld meer dan waard is. Luxor is een Tier 1 merk. Dat geeft aan dat dit zonnepanelen zijn die een goede investering zijn. Schaf je Tier 1 zonnepanelen aan, dan moet je eraan denken dat je een kostbare investering doet. De panelen zullen wat duurder zijn dan vergelijkbare zonnepanelen. De voordelen zie je echter hier boven benoemd. Je koopt topklasse zonnepanelen waar je voor 50 jaar mee vooruit kan.
De series van Luxor zonnepanelen
Luxor zonnepanelen zijn er in een aantal verschillende series. Je hebt de Secure Line, de Eco Line, de Solo Line en de Special Line. De panelen hebben gemeenschappelijk dat ze allemaal gemaakt zijn met de glas op glas techniek. Het materiaal wat er verder is gebruikt voor de zonnepanelen maakt het grote verschil.
Een prijsvoorbeeld
Een mooi prijsvoorbeeld van de zonnepanelen van Luxor is hun meest gewilde paneel voor installatie bij particulieren. Het gaat hier om het glas op glas paneel van 300 Wp van de Eco Line full black serie. De panelen komen in een complete uitvoering met installatiekabels. De panelen kosten gemiddeld 209 euro per stuk. Een mooi zonnepaneel wat in een vergelijkbare uitvoering van een ander merk ongeveer 179 euro zou hebben gekost. Wanneer je bedenkt dat deze panelen echter veel meer vermogen leveren over de jaren heen is het alsnog een betere investering.
De garantie op de zonnepanelen van Luxor
Je krijgt op je zonnepanelen van Luxor een garantie op meerdere gebieden. Het eerste gebied betreft de productgarantie. Het gaat hier om een garantie van 30 jaar. Dat is ruim 18 jaar meer dan de garantie die de meeste andere fabrikanten jou geven op hun product. De zonnepanelen zullen binnen de garantieperiode kosteloos worden vervangen of gerepareerd. Daar zit uiteraard wel een voorwaarde aan verbonden. De zonnepanelen moeten namelijk door een gecertificeerd installateur zijn geplaatst. Alleen een installatie die door een gecertificeerd installateur is geplaatst zal helemaal brandveilig zijn. Daarnaast richt een installateur de zonnepanelen eerst waardoor ze het optimale rendement uit de zon halen. Een andere belangrijke garantie die je krijgt is de garantie op het blijven functioneren van de panelen. Zonnepanelen zullen door de jaren heen een stukje terug lopen in opbrengst per jaar. Het gaat daarbij om een terugloop van 0,345 procent per jaar. Daarmee produceren de zonnepanelen na 35 jaren nog 88,5 procent. Goed om te weten aangezien je de komende jaren door de aanschaf van een elektrische auto waarschijnlijk wat meer energie gaat verbruiken dan dat je nu doet.
Geschikte daken voor Luxor zonnepanelen
Luxor zonnepanelen zijn in het bijzonder geschikt om te worden geplaatst op daken waar het in de zomermaanden behoorlijk warm kan worden. Standaard zonnepanelen op een metalen drager zullen warm worden wanneer de zon er een lange tijd vol op schijnt. Daardoor zullen ze in een spaarstand springen waardoor ze geen energie meer leveren. Veel zonnepanelen op dit soort daken kennen dan ook ondanks de vele UV stralen een tegenvallend resultaat. Luxor zonnepanelen zullen door de toegepaste technologie waarbij de warmte niet wordt gereflecteerd op een metalen drager een hoger vermogen leveren. Daarnaast zijn daken heel geschikt voor Luxor panelen wanneer je er maar moeilijk bij kan komen. Het is in dat geval wel heel gunstig dat je maar eens in de 50 jaar nieuwe zonnepanelen moet gaan plaatsen. Een verdere situatie waarin Luxor een zeer geschikte keuze is, is wanneer je met een beperkte hoeveelheid dak afmeting zoveel mogelijk energie moet kunnen opwekken. In dat geval is het een interessante investering omdat de panelen een behoorlijk hoog rendement kunnen hebben.
Ga voor een professionele installatie
We benoemden het al: aan de garantie op Luxor panelen zit een voorwaarde verbonden. Zo moet je de installatie zonnepanelen laten aansluiten door een gecertificeerd installateur. De installateur zal in dat geval de panelen geheel brandveilig installeren waardoor je profiteert van de volledige garantie. Vergelijk eerst installateurs die de zonnepanelen van Luxor leveren door offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Zo ontvang je meerdere offertes om naast elkaar te leggen. Op die manier kom jij met de laagste investering tot een optimaal resultaat.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”