De zonnepanelen van LG mag je gerust krachtpatsers voor op je dak noemen. Het zijn panelen waar enorm veel innovatie in zit verwerkt. We keken naar de panelen, het rendement en de prijzen. We kregen de volgende informatie.
Inhoudsopgave
Onder welk segment valt het
Er is geen twijfel mogelijk; de panelen van LG vallen onder het hoog segment. Je koopt kwaliteit, maar daar hoort uiteraard een prijskaartje bij. De panelen van LG hebben een hoog rendement en zijn een goede investering. Je produceert al snel meer dan je zelf zal verbruiken waardoor je kan gaan salderen.
De voordelen van LG zonnepanelen
LG zonnepanelen hebben talloze voordelen. Denk aan de volgende zaken:
- De panelen raken niet oververhit bij hogere temperaturen. Dit is de reden waarom zonnepanelen bij een hogere temperatuur minder opleveren dan je aanvankelijk had verwacht. Panelen van LG hebben geen metalen laag onderaan zitten, waardoor de panelen aan twee kanten energie opwekken. Dit is een absoluut voordeel.
- Hoger rendement bij een klein dak. Juist doordat de panelen van LG zo’n hoog rendement hebben zijn ze stukken effectiever bij een klein dak. Wanneer je minder oppervlak hebt voor zonnepanelen, maar wel een hoge vraag naar energie zijn de panelen van LG een uitkomst.
De kosten van LG zonnepanelen
De zonnepanelen van LG hebben een prijs die kan oplopen tot 380 euro per paneel. Dat is een slag duurder dan de panelen die bijvoorbeeld All black zijn. Aan deze panelen hangt een prijskaartje van 240 euro per paneel. Je betaalt dus behoorlijk meer voor het rendement.
Waar te koop
De zonnepanelen van LG koop je via jouw installateur. Deze haalt de panelen op zijn beurt van de vakhandel vandaan. Door een installateur in te schakelen krijg je een goed professioneel advies wanneer je een installatie met zonnepanelen wil gaan aanschaffen.
Temperatuur coëfficiënten
De generatie Back zonnepanelen van LG heeft de volgende temperatuur coëfficiënten:
NOCT: 46=3 graden Celsius
PMPP: -0,38%/graden Celsius
Voc: -0,28/graden Celsius
LSC: 0,03% /graden Celsius
Productgarantie en vermogensgarantie van de panelen:
Je krijgt een productgarantie van 12 jaar op de panelen. Een vermogensgarantie kan men nog niet geven omdat deze panelen pas zeer kort verkrijgbaar zijn. Gemiddeld mag je rekening houden met een vermogensverlies bij zonnepanelen van 8 procent maximaal verspreid over25 jaar levensduur.
De tolerantie van de LG panelen
De meest recente zonnepanelen van LG hebben een tolerantie van 3,0 procent.
Welke Tier klasse
De zonnepanelen van LG vallen onder de Tier1 klasse. Dit is vooral dankzij de oudere panelen die al een behoorlijk aantal jaren meegaan in het gebruik. Het merk heeft bewezen kwalitatief goede en betrouwbare krachtpatsers te leveren.
Het rendement van de panelen
De zonnepanelen van LG hebben een rendement wat oploopt tot 375 Wp vermogen. We spreken dan ook over panelen die een zeer hoge opbrengst hebben. Je verdient deze hoge investering in een betrekkelijk korte periode weer terug. Denk daarbij aan een periode van 8 a 9 jaar.
Offertes naast elkaar leggen
Als je zonnepanelen gaat kopen is het goed om eerst offertes te vergelijken. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk vrijblijvend meerdere offertes die je naast elkaar legt. Door ze te vergelijken op de onderstaande punten kan je een voordeel oplopend tot 30 procent te behalen.
- Vergelijk de kosten van het materiaal. Denk er in dat geval wel aan dat je alleen de prijs van zogeheten bifacial panelen met elkaar vergelijkt. Ook de omvormer en het installatiemateriaal vallen onder de materiaalkosten.
- Vergelijk de kosten van het arbeidsloon. Dat houdt in dat je alleen de kosten van gecertificeerde installateurs met elkaar vergelijkt.
- Vergelijk alleen de prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven.
- Vergelijk de kilometerkosten. Een installateur zal altijd kosten in rekening brengen voor zijn verreden kilometers. Dat houdt in dat je het beste een installateur kiest die in jouw eigen regio gevestigd is.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”