Kyocera is een bedrijf wat al stamt uit 1975. Het bedrijf produceert naast zonnepanelen ook bijvoorbeeld zaken voor telefonie. We keken naar de specificaties van de producten die men aanbiedt en naar zaken waar je alert op moet zijn bij de aanschaf.
Kyocera | |
Telefoonnummer | +49 (0)711 – 93 93 49 98 |
Bezoekadres | Fritz-Müller-Straße 27
73730 Esslingen, Duitsland |
Website | https://europe.kyocera.com/ |
Inhoudsopgave
Het segment van de panelen
De panelen vallen in het middelste segment. Ze zijn niet erg duur.
De kosten van de panelen
De panelen van dit merk kosten iets minder dan het gemiddelde voor een polykristallijn paneel. Je mag dan ook uitgaan van een prijs die tussen 180 en 190 euro per paneel ligt. Wanneer je een prijs exact wil weten moet je altijd eerst een offerte opvragen bij de installateur. Deze zal bij de offerte meenemen de kosten van de zonnepanelen zelf, maar ook die van de omvormer die voor jouw situatie het beste is en de installatie- en montagematerialen.
Voorbeeld zonnepanelen Kyocera
Waar koop je de panelen
De panelen van dit merk koop je altijd via de installateur. Vaak worden ze verkocht door installateurs die meerdere producten van deze producent verkopen. Men plaatst dan installaties die in de vorm van een totaalpakket komen. Het totaalpakket kan dus bestaan uit zonnepanelen in combinatie met bijvoorbeeld een telecom installatie.
De temperatuur coëfficiënt van de panelen
- 0.00%/K
De productgarantie en de vermogensgarantie
De productgarantie van de panelen bedraagt 10 procent. Dat wil zeggen dat je deze garantie krijgt wanneer de panelen zijn geïnstalleerd door een gecertificeerd installateur en zijn onderhouden door een gecertificeerd onderhoudsmonteur. Alleen op die manier weet je zeker dat jouw installatie het beoogde rendement haalt en dat het geheel brandveilig wordt geplaatst.
De vermogensgarantie ligt op 25 jaar. Houd er rekening mee dat en installatie in het eerste jaar altijd tussen 2 en 3 procent minder gaat produceren. In de loop der verdere jaren zit er dan een lineair verloop in de opbrengst van de panelen. Doorgaans produceert een installatie aan het eind van de levensduur iets meer dan 80 procent van het oorspronkelijke vermogen.
De tolerantie van de panelen
De tolerantie van de panelen is 5,0 procent.
Welke Tier categorie
De panelen vallen, door de herkomst van het bedrijf, binnen de Tier 1 categorie. Het is een solide bedrijf.
Het rendement van de panelen
Het rendement van de panelen ligt rond de 250 Wp. Dat houdt in dat je een middengroot dak nodig hebt wanneer je jouw hele huishouden met de panelen wil voorzien.
Eerst de prijzen vergelijken
Alvorens een installatie zonnepanelen aan te schaffen moet je eerst prijzen vergelijken. Dat doe je met deze button. Je krijgt gelijk meerdere offertes in je mailbox. Die vergelijk je op deze punten:
- Vergelijk de kosten van het materiaal. Onder de kosten van het materiaal vallen niet alleen de panelen zelf, maar ook een omvormer die je nodig hebt. De materialen voor de installatie en het monteren worden ook in de materiaalkosten meegenomen.
- Vergelijk de lonen van de installateurs. Daarbij vergelijk je alleen de lonen van gecertificeerde installateurs.
- Let op de kilometerkosten die een installateur moet maken. Een installateur uit jouw regio is niet alleen goedkoper, hij is jou ook sneller van dienst.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”