Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis en vrijblijvend
CSG

Zonnepanelen zijn er in heel veel soorten en maten. CSG is een merk zonnepanelen wat zich in de middenmoot bevindt. Het gaat daarbij om zonnepanelen die een vermogen leveren tot 325 Wp. De fabrikant levert zonnepanelen die van meerdere materialen gemaakt kunnen zijn. We keken naar het vermogen van de panelen en hoeveel je er nodig hebt om jouw huis van stroom te kunnen voorzien. Verder keken we naar zaken waar je absoluut op moet letten wanneer je gaat investeren in zonnepanelen.

CSG
Telefoonnummer +86-13922530720
Bezoekadres Industrial Park Dongguan, Guangdong, CN
Website https://csgpvtech.com/

Voordat je gaat investeren in zonnepanelen

Koopjesjagen is een leuke bezigheid en het kan je een hoop geld besparen. Toch is het niet raadzaam om te gaan koopjesjagen bij de investering in zonnepanelen. Dat doe je omdat je moet kijken of een installatie zonnepanelen wel daadwerkelijk bij jouw huishouden past. Om dat te ontdekken moet je een aantal zaken op een rijtje hebben. We hebben ze voor je toegelicht.

Nu is hét moment om zonnepanelen te kopen! (6 redenen)

→ 1. De prijzen zijn nog NOOIT zo laag geweest. 2. De markt staat op zijn kop en is met 90% gekrompen. 3. Je zit in een uitstekende onderhandelingspositie (je krijgt zelfs gratis cadeau's zoals een tablet) 4. Vergelijk je het met beleggen, dan is dit het moment om te kopen wanneer niemand koopt. 5. Bespaar duizenden euro's door 4 offertes naast elkaar te leggen via onderstaande button. 6. Koop nu voordat de prijzen weer stijgen!

De grootte van jouw dak

Heeft jouw huis een groot dak dan maakt het vermogen van de zonnepanelen die je koopt relatief weinig uit. Je kan zonnepanelen kopen met een hoog maar ook met een wat minder hoog vermogen. Juist doordat je veel zonnepanelen op je dak kunt plaatsen kan je prima investeren in zonnepanelen die wat minder energie opwekken. Een leverancier die standaard monokristallijn panelen verkoopt is in dat geval een prima keuze. Ook een leverancier die de nieuwste generatie polykristallijn panelen levert is dan nog een uitstekende partij. Is jouw dak echter kleiner, dan zal je zeker met de aanschaf van zonnepanelen moeten woekeren met de ruimte. In dat geval doe je er verstandiger aan om te investeren in zonnepanelen met een wat hoger rendement. Je koopt dan minder zonnepanelen die een hoger rendement hebben. In dat geval moet je uitwijken naar zonnepanelen van een ander merk wat een meer moderne kwaliteit heeft.

De apparatuur die je nu al in huis hebt

Ben jij een trendsetter en heeft jouw huishouden al een elektrische auto en bijvoorbeeld de nieuwste snufjes op het gebied van witgoed en bruingoed met de aantrekkelijkste energie labels dan is jouw energieverbruik al representatief voor de toekomst. Wacht jij echter tot het laatste moment met het vervangen van jouw apparatuur en heeft jouw apparatuur nu nog een zeer onaantrekkelijk energielabel dan moet je hier rekening mee houden wanneer je zonnepanelen gaat kopen. Je moet er aan denken dat jouw energieverbruik in de komende jaren nog behoorlijk kan gaan dalen door minder energie verbruik van je apparaten of een hoger energieverbruik door een elektrische auto.

Gezinsuitbreiding en jouw energieverbruik

Je energieverbruik is behoorlijk afhankelijk van je energieverbruik. Zo zal de aanwezigheid van kinderen in jouw huishouden voor een fors hoger energieverbruik zorgen. Je moet immers veel meer wasgoed doen en zo zijn er meer zaken die behoorlijk energie verbruiken. Een kind wat uit huis gaat zal daarentegen vaak voor een afname van je energieverbruik zorgen. Goed om ook dit in de gaten te houden.

De materialen waar de zonnepanelen van CSG van gemaakt zijn

CSG zonnepanelen worden gemaakt van twee soorten materialen. De fabrikant werkt met polykristallijn van de nieuwe generatie. Dat wil zeggen dat het gaat om panelen die worden gemaakt van verhit en geperst silicium wat vervolgens semi gecontroleerd wordt gekoeld. Deze panelen hebben een beperkt aantal naden wat ervoor zal zorgen dat er energie wordt opgewekt uit voornamelijk direct zonlicht. Daarnaast wordt er voor ongeveer 40 procent energie opgewekt uit gefilterd daglicht. Deze panelen hebben een lager vermogen, tot ongeveer 270 Wp. Het gaat om panelen waarvan je er flink wat nodig zal hebben om te voorzien in jouw energieverbruik. De andere soort panelen is van monokristallijn materiaal gemaakt. Deze panelen zijn na het verhitten en persen van het materiaal geheel gecontroleerd gekoeld. Dat heeft tot gevolg dat het gaat om compleet naadloze panelen. De panelen zetten de volle 100 procent zonlicht en gefilterd daglicht om in energie. Panelen van CSG hebben nog niet de halfcel technologie waardoor ze ook bij schaduwval voor een deel energie zullen opwekken.

Weten hoeveel panelen je nodig hebt

De panelen van CSG hebben een vermogen uitgedrukt in Wp. Dat staat voor het maximale haalbare vermogen in een jaar. Je moet het met factor 0,85 vermenigvuldigen om tot de opbrengst in kWh per jaar te komen. Dat wil zeggen dat een zonnepaneel met vermogen 270 Wp ongeveer 270 x 0,85 = 229,5 kWh zal leveren. Een gemiddeld gezin heeft een energieverbruik rond de 2790 kWh per jaar wat wil zeggen dat je minimaal 12 zonnepanelen nodig hebt om te voorzien in je huidige energieverbruik. Daarbij is nog geen rekening gehouden met de terugloop die je ziet in de opbrengst van zonnepanelen door de jaren heen. Je koopt deze panelen dus wanneer je een relatief laag vermogen nodig hebt voor jouw huis of wanneer je een erg groot dak hebt.

Verdien jouw installatie terug

Zonnepanelen vormen een investering die je zo snel mogelijk weer wil terugverdienen. Daarom is het advies dan ook dat je de installatie laat plaatsen door een erkend installateur. Deze zal jouw installatie zo richten dat deze het meeste zon vangt. Daarnaast zal een erkend en gecertificeerd installateur jouw zonnepanelen goed geaard plaatsen waardoor ze brandveilig zijn. Profiteer van de volledige garantie van SCG door jouw installatie te laten installeren. Je vergelijkt gemakkelijk installateurs via onderstaande button. Zo zie je gelijk hoeveel je kan besparen bij het inschakelen van een installateur.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis en vrijblijvend

Laatste nieuws