CNPV is een merk panelen wat bekend staat om de aantrekkelijke prijs en het nette vermogen wat de panelen opleveren. Het is een paneel wat in China wordt geproduceerd uit monokristallijn silicium. Door de goede prijs/kwaliteit verhouding is het een paneel wat graag wordt aangeschaft door mensen die tegen een nette prijs een dak met zonnepanelen willen. We keken naar de producteigenschappen en we vermelden een paar kooptips.
Inhoudsopgave
Onder welk segment vallen de panelen
De panelen vallen onder het midden segment . Dat komt vooral door het feit dat de prijs van deze Chinese panelen uiterst laag wordt gehouden.
Wat zijn de voordelen van de panelen
De panelen van dit merk hebben een aantal voordelen, denk aan de volgende zaken:
- Een lage prijs met een goed rendement. Net zoals alle Chinese panelen gaat het hier om panelen die betaalbaar zijn. Met een rendement zoals je dat van een monokristallijn paneel mag verwachten gaat het dan ook om een goede aanschaf. Je hebt voor een aantrekkelijke prijs een dak vol zonnepanelen.
- Een paneel wat ook werkt bij daglicht. Deze panelen werken bij zowel zonlicht als gefilterd daglicht. Dat houdt in dat de panelen de hele dag door energie zullen opwekken waardoor ze een waardevolle investering zijn.
Wat zijn de kosten van de panelen
De panelen van dit merk hebben een redelijk lage prijs voor jou. Je zal op het internet niet snel een prijs per paneel treffen. Houd er rekening mee dat je tussen de 180 en 200 euro per paneel kwijt bent. Je moet altijd rekening houden met de aanschaf van een totaalpakket, dus inclusief de installatie, de omvormer en de montage- en installatiematerialen.
Waar koop je de panelen
De panelen van dit merk koop je via een installateur die dit merk voert. Niet elke installateur voert ook zomaar ieder merk. Houd er altijd rekening mee dat de installateur in je eigen omgeving moet zitten, anders kom je voor kostbare verrassingen te staan.
De temperatuur coëfficiënt van de panelen
- NOCT 45+/- 2 graden Celsius
- Pmax: -0,40%/graden Celsius
- Isc: 0,05%/graden Celsius
- Voc: -0,32%/graden Celsius
De productgarantie en de vermogensgarantie die bij deze panelen horen:
De productgarantie van de panelen is gesteld op 10 jaar. Daarbij is de harde eis van de leverancier dat de panelen door een gecertificeerde installateur zijn geïnstalleerd. Ook moet de installatie eens per jaar door een gecertificeerde monteur zijn onderhouden.
De vermogensgarantie van de panelen is gesteld op 25 jaar. Houd er in dat geval rekening mee dat er het eerste jaar een terugval zal zijn van ongeveer 3 procent van het vermogen. In de jaren daarop zal er nog een lineair verloop zijn van een terugval. Aan het eind van die 25 jaar leveren de panelen nog ongeveer 80 procent van hun oorspronkelijke vermogen.
De tolerantie van de panelen
De panelen hebben een positieve tolerantie van 3%. Dat wil zeggen dat ze meer kunnen opleveren dan er vermeld wordt.
Welke Tier groep
De panelen vallen onder de Tier 1 groep. Dat houdt in dat de panelen van een solide leverancier komen die nier zomaar failliet zal gaan.
Welk rendement hebben de panelen
De panelen van deze producent hebben een vermogen van maximaal 305 Wp. Dat wil zeggen dat het een installatie is die ook op een klein tot middelgroot dak past. Je verdient de installatie over een periode van 8 tot 10 jaar terug.
Voordat je tot aanschaf overgaat
Voordat je zonnepanelen koopt is het goed om eerst de prijzen te vergelijken. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt een aantal vrijblijvende offertes die je vergelijkt op de volgende punten:
- Kijk naar de kosten van het materiaal bij elkaar. Dan neem je dus de prijs van de zonnepanelen, de omvormer, het installatiemateriaal en het montagemateriaal bij elkaar.
- Kijk naar de kosten van het loon van de installateur. Daarbij denk je eraan dat je alleen de tarieven van gecertificeerde installateurs vergelijkt.
- Kijk alleen naar installateurs uit je eigen regio. Deze zullen lagere kilometerkosten berekenen. Daarnaast zullen ze sneller bij jou kunnen zijn wat in ieders voordeel is.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”