Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
boviet

Laatst bewerkt op: 27 jul 2023

Boviet is een Vietnamees merk zonnepanelen. Het gaat om zonnepanelen die polykristallijn of monokristallijn zijn. De panelen zijn erg gewild vanwege de lage investering die je hoeft te doen om zonnepanelen aan te schaffen. We keken voor je naar het type zonnepanelen wat je kan kopen inclusief de daken waarop deze kunnen worden toegepast. Verder keken we hoe jij met Boviet zonnepanelen het meeste uit de zon kan halen.

Boviet
Telefoonnummer +32 (0)484 08 80 78
Bezoekadres Rehmühle 1, 35745 Herborn, Duitsland
Website https://bovietsolar.com/

Voorbeeld zonnepanelen Boviet

Boviet BVM6610M-300 300Wp

De prijs van Boviet zonnepanelen

Boviet zonnepanelen zijn uitermate goedkoop. Je betaalt voor een zonnepaneel met een vermogen van 285 Wp 78,65 euro per stuk. Dat is een prijs die inclusief de BTW is. Je moet er goed aan denken dat het hierbij alleen gaat om de zonnepanelen zelf. Een installatie zonnepanelen bestaat uit een volledige set. Daarbij moet je denken aan de zonnepanelen zelf maar ook aan de omvormer. Ook de installatiematerialen vallen onder de totale installatie zonnepanelen net als de rekken of houders waarop de zonnepanelen worden geplaatst.

Verschillende vormen zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er tegenwoordig in meerdere versies. Zo heb je zonnepanelen die Amorf zijn. Deze panelen hebben een laag vermogen tot hooguit 130 Wp. Ze hebben echter ook een belangrijk voordeel waardoor ze heel geliefd zijn bij bezitters van designwoningen. De panelen zijn namelijk gemaakt van een folie wat photovoltaïsche cellen heeft. Dit folie is in staat om zich te plooien naar jouw dak maar toch energie op te wekken. Daarnaast zijn er de polykristallijn panelen. Deze panelen zijn een remake van de oorspronkelijke polykristallijne panelen die ooit werden verkocht. Deze panelen zijn gemaakt van Silicium wat is verhit en tot platen geperst. Na deze procedure zijn de panelen semi gecontroleerd gekoeld. Dit koelen heeft tot gevolg dat de panelen een minimum aan naden in het materiaal hebben zitten. De zonnepanelen zetten dan ook de volledige hoeveelheid direct zonlicht om in energie terwijl daarnaast een beperkt deel van het gefilterde daglicht wordt omgezet in stroom. Als laatste zijn er de monokristallijn panelen. Dit zijn de panelen die de hoogste energie opbrengst hebben. Ze komen bij het merk Boviet tot 340 Wp. Deze panelen kosten gemiddeld 138,23 euro en daarmee behoren ze binnen deze categorie tot de betaalbaarste zonnepanelen. De panelen zetten de volle 100 procent zonlicht en gefilterd daglicht om in energie en zijn daarmee echte alleskunners.

Weten wat de termen betekenen

Ga je zonnepanelen kopen dan vliegen de technische termen je om de oren. Bij Boviet zonnepanelen is dit weinig anders. Het is dan ook goed om een aantal zaken op een rij te hebben wanneer je zonnepanelen gaat kopen. Allereerst is daar het vermogen per zonnepaneel. Dit wordt aangeduid in Wp oftewel Wattpiek. Het is een misverstand om te denken dat dit gelijk staat aan de hoeveelheid energie die een zonnepaneel opwekt op jaarbasis. In werkelijkheid moet je dit eerst nog met een bepaalde rekenfactor vermenigvuldigen. Je moet de waarde in Wp vermenigvuldigen met factor 0,85 wanneer een dak op het noorden, oosten of westen ligt. Ligt een dak op het zuiden dan kom je uit op factor 0,87. Een zonnepaneel met een vermogen van 340 Wp zal dan ook gemiddeld 0,85 x 340 = 289 kWh opleveren op jaarbasis. Een zonnepaneel op het zuiden zal daarentegen 0,87 x 340 = 295 kWh opleveren op jaarbasis. Een kWh staat voor kilowattuur: het is de eenheid die aan stroomverbruik wordt meegegeven.

Weet hoeveel vermogen je nodig hebt

Ga je zonnepanelen van Boviet kopen dan is het goed dat je vooraf weet welk vermogen je op je dak moet plaatsen. Dat doe je door jouw gemiddelde jaarverbruik te berekenen. Je neemt het gemiddelde van de afgelopen 5 jaar op je jaarafrekening. Zo zie je hoeveel je gebruikt in een gemiddeld jaar en niet in een jaar wat zeer duur of juist zeer goedkoop was. Een gemiddeld gezin heeft een energieverbruik van 2730 kWh per jaar. Je zou dus volgens deze berekening 10 zonnepanelen van 340 Wp nodig hebben om in jouw energieverbruik te kunnen voorzien. Daarnaast moet je rekening houden met een aantal zaken aangaande jouw energieverbruik. Zo moet je er allereerst aan denken dat je energieverbruik mogelijk de komende jaren wat zal gaan stijgen. Dat komt doordat veel mensen een elektrische auto gaan aanschaffen die thuis opgeladen moet worden. Verder moet je eraan denken dat je de komende jaren mogelijk ook wat minder energie gaat verbruiken met je elektrische apparaten. Deze zijn de komende tijd toe aan vervanging. Je schaft dan een vervangend apparaat aan met een lager verbruik. Deze apparaten hebben een lager energielabel. Als laatste moet je eraan denken dat je waarschijnlijk een warmtepomp nodig hebt in de nabije toekomst. Een warmtepomp werkt met een geringe hoeveelheid stroom. Je neemt dus geen gas meer af, maar je energierekening stijgt wel wat daardoor.

Haal het uiterste rendement uit jouw dak

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Het is dan ook zaak dat je weloverwogen tot aanschaf overgaat. Dat doe je door jouw zonnepanelen te kopen bij een installateur die gespecialiseerd is in Boviet zonnepanelen. Kies een gecertificeerd installateur. Deze zal jouw installatie zonnepanelen goed richten. Daarnaast zal hij een installatie met jou samenstellen met het juiste vermogen omvormer en de juist bevestigingsmaterialen. Zo weet je zeker dat jouw dak klaar is voor de toekomst. Je ontdekt wie de juiste installateur is voor jouw dak door eerst prijsopgaven te vergelijken. Zo zie je in één oogopslag welke installateur voor jou de beste partij is.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis tot 4 offertes van erkende installateurs?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws