Informatie en tips over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
bisol

Laatst bewerkt op: 27 jul 2023

Bisol is een leverancier van zonnepanelen die uit Slovenië afkomstig is. Het is een leverancier die panelen maakt met een rendement wat behoorlijk kan oplopen. Daarnaast is het ook een leverancier die werkt met betaalbare panelen. We keken naar de resultaten van deze leverancier, de eigenschappen van de panelen en we hebben een paar tips voor bij de aanschaf op een rij gezet.

Bisol
Telefoonnummer +32 (0)484 08 80 78
Bezoekadres Latkova vas 59a, 3312 Prebold, SLOVENIË
Website https://www.bisol.com/?lang=nl

Voorbeeld zonnepanelen BISOL

Het segment van de panelen

De panelen van deze producent vallen onder het midden segment. Dat heeft te maken met de lage productiekosten en de goede kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Al met al zijn het panelen met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

De voordelen van de panelen

  • Geen goedkoop Chinees fabricaat. De panelen zijn van Sloveense makelij. Dat houdt in dat het panelen zijn die van een wat degelijker fabricaat zijn dan panelen die in China worden gemaakt. Je merkt dit aan de kwaliteit en de vermogens van de panelen.
  • Panelen die bij zowel zonlicht als daglicht werken. De panelen zijn van monokristallijn materiaal gemaakt. Dat heeft als gevolg dat ze zullen werken bij zonlicht maar ook bij gefilterd daglicht. Op die manier heb je panelen die het hele jaar door energie geven.
  • Geschikt voor kleinere daken. Doordat de monokristallijn panelen een hoog rendement kennen zijn ze ook geschikt voor plaatsing op wat kleinere daken. Je hoeft niet veel ruimte te hebben om je eigen energie op te wekken.
  • Lagere terugval in rendement. Daar waar een gemiddeld paneel een terugval in het rendement heeft tot 80 procent over 25 jaar gerekend loopt deze terugval bij Bisol tot 85 procent.

De kosten van deze panelen

De panelen van Bisol zullen iets onder gemiddeld kosten. Houd rekening met een prijs die ligt tussen 182 en 200 euro per paneel voor de monokristallijn variant. Je moet de panelen wel afnemen bij een installateur als onderdeel van een totaalpakket. De omvormer en het materiaal voor installatie en montage komen er nog bij.

Waar koop je de panelen

De panelen van dit merk koop je bij een installateur die dit merk voert. Kies altijd een installateur die dicht in de buurt van jouw huis gevestigd is. Niet iedere installateur van zonnepanelen zal zomaar alle merken leveren en plaatsen. De installateur koopt zijn panelen op zijn beurt bij de vakhandel of bij de importeur.

Temperatuur coëfficiënt van de panelen

  • Current temperatuur Coëfficiënt: +0,049%/K
  • Voltage: -0,31%/K
  • Power: -0,40%/K
  • NOCT: 44 graden Celsius

De vermogensgarantie en productgarantie van de panelen

Het bedrijf geeft een betere vermogensgarantie dan veel concurrenten. De termijn is gewoon gesteld op 25 jaar, maar daar staat tegenover dat de terugval in het vermogen lager is dan bij veel concurrenten het geval is. Het vermogen van de panelen is na 25 jaar 85 procent in plaats van de 80 procent die de meeste panelen behalen. Er zit een lineair verloop in de terugval van het vermogen.

De productgarantie is op 10 jaar gesteld. Daarbij heeft men als producent wel de kanttekening geplaatst dat de panelen door een gecertificeerde installateur moeten worden geplaatst. Daarnaast moeten ze door een gecertificeerde monteur worden onderhouden. Alleen op die manier weet je zeker als consument dat de panelen hun optimale rendement behalen en dat ze brandveilig worden geplaatst.

De tolerantie van de panelen

De panelen van dit merk hebben een tolerantie van 0/+5 W. Wil zeggen dat ze beter produceren in de praktijk.

Welke tier groep

De leverancier van de panelen is een betrouwbare partij met een solide financiële status.

Het is dan ook een bedrijf wat in de Tier 1 groep valt.

Welk rendement hebben de panelen

De panelen hebben een rendement wat kan oplopen tot 330 Wp. Dat maakt de panelen geschikt voor een kleiner dak. Je verdient de aanschaf terug in ongeveer 7 tot 8 jaar.

Offertes vergelijken voor je investeert

Alvorens te investeren vraag je uiteraard eerst offertes op. Niemand betaalt immers graag teveel. De offertes vergelijk je daarna op deze punten:

  • Kijk naar de kosten van het materiaal. De panelen zelf vallen daar onder maar ook de omvormer en het montagemateriaal. Ook de kosten van de installatie vallen hier onder.
  • Kijk naar het arbeidsloon van de installateur. Vergelijk daarbij alleen gecertificeerde installateurs met elkaar.
  • Vergelijk ook de afstanden van de installateurs. Kies voor een installateur uit je eigen regio voordat je iemand inhuurt. Op die manier weet je zeker dat je een installateur kiest die snel bij jou kan zijn en die lage kilometerkosten in rekening brengt.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis tot 4 offertes van erkende installateurs?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws