Atersa is een Spaanse producent van zonnepanelen. Het is een producent die heel geliefd is bij kopers van zonnepanelen vanwege de Europese fabrikant. Dat schept immers een stuk meer vertrouwen dan een zonnepaneel van Aziatische makelij waarbij de arbeidsomstandigheden vaak bar slecht zijn. Het gaat om een merk wat qua hoeveelheid geleverde zonnepanelen in ons land niet tot de top behoort. Toch wordt er door sommige grote installatiebedrijven veelvuldig mee gewerkt. De reden is dat de panelen in een grote hoeveelheid tegen een lagere prijs kunnen worden gekocht. We keken voor je naar het vermogen. Ook keken we naar de hoeveelheid energie die ze kunnen opwekken.
Atersa | |
Telefoonnummer | +34 915 178 452 |
Bezoekadres | Princesa, 25 – 2nd floor
28008 Madrid, Spain |
Website | www.atersa.com/atersa-en |
Inhoudsopgave
Meerdere vormen van zonnepanelen
Atersa is een merk wat gemiddeld produceert wanneer het gaat om de opbrengst van energie. Het gaat om zonnepanelen met een vermogen wat oploopt tot 270 Wp. Dat wil zeggen dat ze energie opwekken aan de hand van het volledige zonlicht en een groot deel van het gefilterde daglicht. Er is ook een low budget variant verkrijgbaar. Daarbij wordt energie opgeleverd aan de hand van het volledige zonlicht en een beperkt deel van het gefilterde daglicht. Deze panelen kennen een lager vermogen. De eerste variant wordt verkocht onder de naam monokristallijn panelen. De panelen bestaan uit één stuk wat als voordeel heeft dat er nagenoeg geen naden in het materiaal zitten. De panelen kunnen daardoor nagenoeg alle UV stralen omzetten in energie. De andere variant staat ook wel bekend als polykristallijn panelen. Deze panelen worden na de productie semi gecontroleerd gekoeld wat zorgt voor een lagere prijs. helaas wekken deze panelen ook veel minder energie op.
Voor welke daken zijn zonnepanelen van Atersa geschikt
Zonnepanelen van Atersa zijn zeer geschikt voor een aantal situaties. Zo zijn ze heel handig voor daken die op het zuiden gesitueerd zijn. Deze daken vangen van zichzelf meer zon waardoor ze gemakkelijk met polykristallijn panelen kunnen werken. Daarnaast kan je de panelen gemakkelijk gebruiken voor grote daken. Er kunnen dan meer zonnepanelen worden geplaatst waardoor je het prima met een wat lager vermogen per zonnepaneel afkan. Denk er in dat geval wel aan dat je overwegend energie zult opwekken uit volledig zonlicht. In tijden waarin er overwegend gefilterd daglicht is, zullen deze zonnepanelen dus minder productief voor jou zijn. Als laatste zijn zonnepanelen van Atersa heel productief op bijvoorbeeld grote daken zoals die van overheidsgebouwen en op zonnevelden. Dit zijn de plekken waar de energie in zeer grote hoeveelheden wordt opgewekt. Het zal dus voor een groot gedeelte gaan om zeer grote projecten waar dit soort zonnepanelen het meest tot zijn recht komt.
De garantie die je krijgt op de zonnepanelen van Atersa
Atersa is een merk wat een goede garantie geeft op de zonnepanelen die men verkoopt. Men heeft dus wel degelijk een hoop vertrouwen in het eigen product. De productgarantie die men geeft bedraagt 10 jaar. Dat houdt in dat je 10 jaar garantie krijgt op de zonnepanelen van dit merk wanneer deze zijn geplaatst door een gecertificeerd installateur. Alleen op deze manier weet je namelijk zeker dat jouw installatie zonnepanelen goed geaard en dus brandveilig is geplaatst. Verder weet je alleen dan ook zeker dat jouw zonnepanelen zo zijn gericht dat ze het maximale uit de zon halen. Dat geldt ook in zeer zekere mate voor de rendementsgarantie. Een zonnepaneel zal door de jaren heen een lagere hoeveelheid energie gaan opwekken. Die hoeveelheid energie loopt lineair terug. Dat wil zeggen dat je ieder jaar een wat lagere opbrengst behaalt met deze zonnepanelen. Men garandeert een bepaalde hoeveelheid energie na 25 jaar. Dit zal rond de 81 procent liggen van het oorspronkelijke vermogen.
Weet hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt
Zonnepanelen van dit merk leveren een vermogen wat ligt tussen 225 en 275 wp. Dit is een vermogen wat maximaal behaald kan worden. Het geeft echter niet aan dat de panelen in jouw situatie op jouw dak ook daadwerkelijk dit vermogen zullen behalen. Allereerst moet de energie nog worden omgezet in wisselstroom. Daarnaast zal niet het optimale uit de zon worden behaald. De panelen zijn immers gemaakt in Spanje, een land waar men aanmerkelijk meer zonuren kent dan in Nederland. Je zal het vermogen dan ook met factor 0,85 moeten vermenigvuldigen om tot de opbrengst in Nederland te komen. Je komt dan aan een opbrengst van 275 x 0,85 = 233,75 kWh per zonnepaneel per jaar in het gunstigste geval. Ligt jouw dak op het zuiden, dan mag je een factor 0,87 aanhouden. Je komt dan tot een opbrengst van 275 x 0,87 = 239,25 kWh per paneel per jaar.
Ga niet zelf sleutelen
Het lijkt zo eenvoudig wanneer je een installateur de zonnepanelen op een dak ziet aanleggen. Dit is het in de praktijk echter niet. Je moet er goed aan denken dat zonnepanelen altijd geaard moeten worden aangelegd. Daarnaast moeten ze goed op de zon worden gericht. Het is dan ook in alle situaties aan te raden dat je een gecertificeerd installateur selecteert. Dat doe je aan de hand van onderstaande button. Je ontvangt meerdere prijsopgaven om te vergelijken. Op die manier zie je in één oogopslag waar jij het minste betaalt voor een goede kwaliteit zonnepanelen.
Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”