Zonnepanelen Waddinxveen

Zonnepanelen WaddinxveenDe zon is een goede bron van energie en steeds meer mensen in Waddinxveen krijgen dat in de gaten. Ze laten massaal zonnepanelen plaatsen waardoor ze direct besparen op hun energierekening. Wanneer jij nog twijfelt over deze aanschaf is het goed om je in te lezen. We geven je alle informatie die je nodig hebt.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Waddinxveen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet waar de prijs vandaan komt

Zonnepanelen zijn heel kostbaar. Dat is de meest gehoorde klacht bij mensen die zonnepanelen willen gaan kopen. De hoge prijs komt voort uit een aantal factoren. Wij keken voor je waarop je kan besparen.

  • De materialen waar je voor betaalt. Je betaalt flink voor de materialen die gebruikt zijn. Denk in dat geval aan het monokristallijn van de nieuwste generatie panelen. Deze panelen zijn niet iets om op te besparen. Ze maken energie uit zonlicht en daglicht en hebben dan ook het hoogste rendement.
  • De schaarste van de panelen. Doordat de zonnepanelen nog steeds niet in een heel grote oplage worden geproduceerd betaal je flink voor een aantal zaken. De prijs van de panelen is heel belangrijk hierbij. Door meer panelen tegelijk te kopen bespaar je hier aanzienlijk op.
  • De kosten van het plaatsen zijn hoog. Door een gecertificeerde installateur betaal je flink voor het plaatsen. Feit is dat je deze kosten snel terugverdient doordat de installateur niets van het vermogen van je panelen onbenut zal laten.
  • De BTW die je betaalt. Je betaalt 21 procent voor de BTW. Dit geld schiet je echter alleen maar voor. Je vraagt het naderhand weer terug.
  • De kilometers die erin hakken. Bij een leverancier die van ver komt betaal je behoorlijk wat voor de kilometerkosten. Je bespaart daarop door een leverancier uit je eigen omgeving in te schakelen.

De prijs van zonnepanelen in Waddinxveen

We deden bij meerdere plaatselijke leveranciers navraag naar de kosten van zonnepanelen. Men stuurde de volgende offertes:

Wat voor panelen worden er besteld Wat is het vermogen per paneel Wat is de terugverdientijd Wat is de vanaf-  prijs van 10 panelen plus een omvormer
Groene panelen 150 tot 175 Wp 7 tot 8 jaar 3185 euro
Blauwe panelen 200 tot 275 Wp 9 tot 10 jaar 4355 euro
Zwarte panelen 300 tot 400 Wp 11 tot 12 jaar 6266 euro

Waarom een specialist uit Waddinxveen inschakelen

Voor je zonnepanelen schakel je een specialist uit Waddinxveen in om de volgende redenen.
Deze specialist weet of er een subsidie voor jou is. Als de gemeente of de provincie een subsidie beschikbaar heeft kan hij helpen bij het claimen daarvan.
Deze specialist weet of er een vergunning benodigd is. Hij kan je helpen bij het aanvragen hiervan.

Is er steun of subsidie in Waddinxveen

De gemeente Waddinxveen geeft actief informatie over zonnepanelen en heeft een eigen loket waar jij informatie kan krijgen. Op deze pagina lees je er meer over.

De BTW terugvragen in 3 fases
Ga naar de site van de belastingdienst en meld je aan als ondernemer voor de BTW. 
Wacht op een ontvangstbevestiging van de belastingdienst.
Vraag de BTW nu terug die je hebt voorgeschoten.

De keurmerken die van belang zijn

Bij zonnepanelen is het zaak dat je goed op de aanwezigheid van keurmerken let
De keurmerken van de EU en de Duitse overheid. Het gaat om het CE keurmerk en het Tüv keurmerk.
Het keurmerk van de installateur. Het gaat dan om het zonnekeur keurmerk.

De valkuilen bij een specialist

Bij zonnepanelen kan er gemakkelijk wat mis gaan. Denk aan de volgende zaken:
Er is niet gekeken naar jouw dak vooraf. Door schaduwval kan een deel van je installatie of zelfs de hele installatie uitvallen. Laat vooraf een schouw maken.
De opbrengst is veel te laag. Je hebt je laten verleiden door een goedkope partij zonnepanelen van een verouderd type.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen meer leveren dan jij verbruikt. Het grote voordeel is dan dat jij gaat terug leveren aan het energienet. Dat houdt in dat je geld terug krijgt. Het gaat om 22 eurocent per kWh.
Zonnepanelen zijn waardevol. Jij hebt een waardevoller huis door de aanwezigheid van zonnepanelen.

Zaken die jij eerst naloopt

Kijk  naar het type energiemeter. Voor zonnepanelen moet je een slimme energiemeter hebben. Je moet kunnen zien hoeveel je hebt terug geleverd.
Kijk naar jouw verbruik per jaar. Houd je jaarafrekening daarvoor bij de hand en stem het vermogen van de panelen erop af.

Besparen

Besparen doe je verstandig op de volgende manieren:
Bespaar nooit op de kwaliteit. Bestel liever de juiste kwaliteit zonnepanelen van het recentste type.
Koop samen en bespaar. Door de zonnepanelen te kopen samen met een collectief of je buren kan je behoorlijk besparen.

De kwaliteit van vakmannen in Waddinxveen

Deze kan je vergelijken via onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je naast elkaar legt. Het levert je direct een voordeel op wat kan oplopen tot wel 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!